Sephora åbner i Field's

Tirsdagstip: Skift sengetøj

For noget tid siden var der en læser, som skrev fordi hun var ked af uren hud på ryggen. Det er et meget almindelig og selvfølgelig irriterende problem. Der var flere læsere der skrev efterfølgende om lignende problemer og der var også gode råd at hente.

Har du styr på hormonerne?
Hvis du kender til problematikken, skal du starte med at kigge nærmere på din prævention. Det er oftest hormonerne der driller, når huden bliver uren og det er faktisk ligegyldigt, om du er fjorten eller tredive år. Hvis du både oplever øget hårvækst og uren hud, skal du et smut til lægen og have målt hormonindholdet i blodet.

Har du skiftet shampoo?
Et andet sted, man oftest overser i den krig, man starter mod de forbandede bumser, er hårprodukterne. De forkerte hårprodukter kan være grund til cystelignende bumser, som er både smertefulde, meget lidt kønne og uendelig indbydende at pille i. Det er desværre individuelt, hvad det er, huden reagerer på. Og derfor er det umuligt for mig at nævne ingredienser, du bør gå udenom.

Hvor tit skifter du sengetøj?
Et andet sted, man ofte overser, er sengen. Det sted, hvor man burde slappe af, kan være kilden til hudproblemerne. Derfor er det vigtigt, at sengetøjet bliver skiftet mindst en gang om ugen. Og at det bliver vasket ved minimum tres grader. Gammeldags? Ja måske, men femten, tredive og fyrre grader kan altså ikke altid hamle op med alle de gode sager, som kan gemme sig i sådan noget sengetøj. Tænk på at dit sengetøj dagligt bliver udsat for blandt andet fedt, sved, temperaturskift og støv.

Helt almindelige hudplejeprodukter
Når du har problemer med huden og du er i tvivl om, hvad du skal stille op. Så gælder det ofte om at få barberet alle unødige produkter væk. Brug en almindelig mild (uparfumeret) sæbe og undgå at gå amok med skrubbehandsker og andre skrubbe remedier. Brug eventuelt en mild kemisk eksfoliering eller hør lægen om der kan være andre muligheder.

Billedekilde: By Nord, som laver geniale rejsetasker, fine puder, mode og andre spændende sager, tjek deres site og webshop ud her.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links

7 kommentarer

 • Caroline

  Jeg har læst at sengetøj lavet af bambus skulle være antibakterielt og rigtig godt til folk med uren hud. Det er noget jeg har tænkt mig at prøve når jeg skal skifte p-piller igen. Jeg har dog svært ved at finde forhandlere. Jeg har indtil videre kun fundet hjemmesiden bambootier og der er lagenet den forkerte størrelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Er lidt allergisk overfor støv, og vasker altid vasketøj ugentligt. Men allermest fordi der jo ikke er noget bedre end nyvasket sengetøj. Yay. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skifter sengetøj hver anden uge, men stadig når jeg taler med folk om det, så synes de, at det er alt for ofte. Mærkeligt, at mange ikke tænker på, at sengetøj også bliver hurtig beskidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En ting er, at mange ikke skifter sengetøj ret tit – det gør jeg heller ikke.

  Til gengæld synes jeg det er forunderligt, at de fleste danskere (så vidt jeg ved) faktisk går beskidte i seng – og venter med brusebadet til om morgenen.

  Det råd er vel vigtigere end at skifte sengetøjet hyppigt. Altså at vaske sig, når man stopper arbejdsdagen og som minimum være nyvasket, før man lægger sig til at sove.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det var nogle dejlige tips – tak for det :)

  Ved I hvor sengetøjet med ulven er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Det er fra BY NORD :-) Det fåes også med andre dyremotiver!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sephora åbner i Field's