Helenes favoritter i Magasin Onlineshop

Tirsdagstip: Gå efter den letteste dækning

Vi får utrolig mange henvendelser, som handler om foundation både på bloggen og per mail. Det er jo i bund og grund helt umuligt for os at svare på, hvilken foundation du skal bruge. Vi har jo ikke en jordisk chance for at se på din hud og dens behov. Det kræver en del mails eller kommentarer frem og tilbage, og alligevel sidder vi ofte tilbage med en følelse af ikke at have svaret tilstrækkeligt.

Tag stilling
Inden du overhovedet går på jagt efter en ny foundation til at revolutionere dit liv, er det rigtig vigtigt, at du har taget stilling til, hvad du egentlig har behov for.
Først og fremmest gælder det om at finde ud af, hvad man gerne vil opnå. Vi vil selvfølgelig alle sammen gerne have perfekt hud. Desværre er der mange, som fejlagtigt tror, at det betyder tons tung makeup.
En maske af foundation er aldrig løsningen, uanset hvor forfærdelig du end måtte mene, at din hud ser ud!
Derimod gælder det om at bruge så let foundation som muligt. Jamen jeg har uren hud og mange bumser, jeg bliver da nødt til… Nej!
Det, du skal, er at fremhæve den hud, som IKKE er uren og bumset. Fokusér på den pæne og rene hud. Kig godt efter… den er der helt sikkert! Urenhederne og bumserne skal selvfølgelig dækkes, men det er ikke din foundation, som skal gøre det. Brug i en god concealer i stedet, den vil skjule de ting, som skal skjules langt mere effektivt.

Tilfredsstil hudens behov
Lad din foundation supplere din øvrige hudpleje ved at vælge en foundation, som passer til din hudtype. Uanset hvilket brand du sværger til, vil du opdage, at der er en foundation til at dække både det ene og det andet behov (næsten i hvert fald). Hvis du nu har knastør hud, er det for eksempel rigtig smart at forsøge sig med en foundation, som er cremet og giver masser af fugt. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at finde en foundation, som er skræddersyet til netop de udfordringer, du har med din hud. Og det er derfor, at det er så vigtigt at finde én ting at fokusere på og være meget realistisk omkring det samtidig.
For at tage udgangspunkt i min egen hud, er min største udfordring (efter min mening) min skinnende T-zone og de forstørrede porer i samme område. Hvis jeg vil finde en foundation, til at dække dette behov, bliver den nødvendigvis matterende og sikkert også oliefri. Men er det reelt, det jeg gerne vil? Svaret er nej, for det betyder, at resten af min ansigtshud skriger på fugt. Så med realistisk mener jeg, at du skal tage udgangspunkt i det din hud vil have bedst af og ikke det, du synes, er mest irriterende.

Farven
Pudderdåserne hverken kan eller vil udtale sig om hvilken farve foundation, som passer til dig. Det er svært, det skal der ikke være tvivl om, men det er ikke en nød, vi kan knække. Du skal selv ud og prøve dig frem. Test den med gule undertoner, test den med røde undertoner, test den lyse og test den lidt mørkere. Bed om en prøve, så du kan se om farven også passer i dagslys og om den eventuelt skifter farve i løbet af dagen.
Test på kæben og ingen andre steder. Farven skal passe til den hudfarve, du har på halsen. Det kan man ikke teste på hånden, armen eller hvor du nu har fået at vide, at det skal gøres.

Har du fundet en favorit, når det gælder foundation ?

 

32 kommentarer

 • Anna

  Jeg blev engang lokket til at købe en foundation fra Sisley, som koster dobbelt så meget, som jeg normalt vil give. Den var så også den bedste foundation, jeg nogen sinde har prøvet, og jeg brugte hver eneste dråbe i flasken til jeg bedrøvet måtte konstatere, at det var slut.
  Jeg vil ikke købe den igen på grund af prisen, for det må kunne gøres billigere. Men jeg har ikke siden fundet en foundation, der matcher mit behov og min hudtone lige så godt.

  Ps. meget apropos concealers. Vil I ikke lave et indlæg om det en dag? Hvad skal man bruge til urenheder, ar og lignende, og hvad skal man bruge til øjnene.. Hvornår skal man bruge hudfarvede concealers og hvornår skal de være grønne og lilla? Hvilke konsistenser er bedst til hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anna
   Min treenighed er pt. Farvet dagcreme, foundation stick og en mineral pudder… Det er de første produkter nogensinde, som rent faktisk passer i farven.
   Hvilken foundation var det fra Sisley? Jeg lurer nemlig på at prøve Sisley selv :-)
   Jeg er i gang med en guide til at dække diverse….bumser, ar, rødme osv.
   Det er en rigtig god idé med en concealer guide også…

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Helene. Den jeg prøvede var Sisleys Phyto Tient Eclat Oil-Free Foundation. Meget lækker. Såvidt jeg husker koster den omkring 700 kroner, og det kan jeg ikke retfærdiggøre over for mig selv ligemeget hvor god den så er til mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja selvfølgelig kan det gøres billigere! Ingen som helst tvivl om det.

   Men hvor kan man også bruge mange penge på fejlkøb… Når jeg finder noget der virkelig virker, så betaler jeg også gerne, af samme årsag, når det er foundation især. Du vil ikke vide hvor mange ubrugelige dyre fejlkøb jeg har i skuffen…

   Men ja Sisley er overdyrt, det er vi helt enige om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina T

   Katja vil give fuldstændig ret – hold op hvor har jeg brugt så mange penge på fejlkøb. Jeg tror også at hvis jeg fandt den helt rigtige foundation ville jeg holde mig til den. Hvis den er meget dyr og jeg ikke havde så mange penge ville jeg spare op fx. ligge et lille beløb til siden hver måned mens jeg brugte den jeg havde købt, så havde man måske samlet sammen til en ny når den anden var brugt. Men Sisley som min svigermor kun bruger er alt for dyrt efter min menning jeg har også fået en del produkter af hende fra netop det mærke og det er altså ikke et mærke jeg falder i svime over.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai H.

  Jeg betror mig pt. til en pudderfoundation fra sephora, og knuselsker den!
  Den jævner lige min hudtone ud, er ikke for tung, og kan dække meget uden at jeg ser pudret ud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette P

  Jeg har simpelthen så svært ved at finde en foundation der passer til min hud. Har virkelig tør og sart hud, og hver gang jeg putter foundation på ser huden bare mere tør ud og der ligger tøre flager især på panden. Lige nu bruger jeg en farvet dagcreme fra Stila, som egentlig fungerer ret godt – den giver bare ikke så meget dækning. Så kunne godt tænke mig at finde en foundation der dækker lidt mere til aften brug og sådan :) Har prøvet la rosay posay – men den fungerer kun i vintermånederne hvor min hud ikke er ligeså tør. Kunne være fedt hvis i havde nogle forslag til foundations til tør og sart hud! Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En anden en

  Har aldrig prøvet en foundation, der var behagelig at bruge, så jeg holder mig til mineralpudder alene. Det kan selvfølgelig ikke klare alle problemer, men i det mindste får jeg ikke endnu flere problemer på den måde!
  Supergode råd ovenfor, i øvrigt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg har i flere år brugt mineral pudder, men må sande at jeg som 37 årig ikke kan gøre det mere. Det sætter sig i og fremhæver rynker, og får min hud til at se endnu tørre og ældre ud end den er.

  Jeg skiftede så til en noget lettere makeup.
  Jeg har mange solskader i pande og på kinder, som jeg først dækker med Mac studio-finish-concealer (kender nogen til et billigere og godt alternativ til denne?) Under øjnene og let rødmen ved næsen, bliver dækket af Max Factor Mastertouch Concealer (ok til prisen). Min foundation er nu Max Factor XPERIENCE WEIGHTLESS FOUNDATION. Et lag til daglig, og to hvis jeg skal ud om aftenen. Jeg er faktisk ret godt tilfreds med den og den er dejlig let. Jeg føler mig aldrig fuld af make up mere, som med mineral pudder. Og så ser jeg mere naturlig ud. Den holdt ok fint i i hvert fald 8-10 timer forleden, hvor jeg var meget aktiv.

  Jeg køber både foundation og concealer i Parfume Discount og spare mindst 10 kr stykket. Sommetider er der gode tilbud og så hamstre jeg.

  Jeg overvejer at prøve Maybelline 24hour makeup næste gang, efter jeres anbefaling herinde. Det ser dog ud til dens dækevne er lidt dårligere end Max Factors. Men den må prøves :-) Har I ,mon erfaringer med om 24 hour concealeren er lige så holdbar?

  Jeg kunne godt bruge en god og billig high lighter til over kindbenene. Nogen anbefalinger? Og nogen anbefalinger på matte øjenskygger til billige penge?

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Har selv 24 hour concealeren og den både dækker og holder fantastisk, men min erfaring er, at den under ingen omstændigheder kan bruges under øjnene! Den er alt for mat og tør!!
   Jeg bruger den kun til små områder som bumser og ar…
   True match concealeren fra l’oreal er efter min mening en rigtig god og billig allround concealer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg bruger maybelline 24 h foundation og er virkelig tilfreds. Har prøvet så mange forskellige uden held, men denne er virkelig god. Hvis jeg har noget der skal dækkes bedre end andet, giver jeg den blot engang mere lige der, og undgår derved concealer.
   Prøv at bede om en prøve på den, det gjorde jeg. Prøven jeg fik holdt i 7 dage, hvilket for mig var nok til at få en rigtig god fornemmelse af produktet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Her er det Nilens Jord Duo Concealer i kombination med Youngbloods Mineralpudder, der fungerer helt vildt godt. Kan virkelig anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Ligesom Anna har jeg også haft fornøjelse af mineral pudder i flere år; i.d. Bare Minerals. Men om det er fordi min hud er blevet ældre (sammen med resten….) ved jeg ikke, men jeg oplever også at jeg i en alder af 43 skal have lidt mere fugt og passe på med at farven ikke ender som søer i tørre pletter.
  Jeg kan godt lide at min foundation bliver siddende i lang tid, men som I skriver så er det ikke nødvendigvis den type min hud har brug for. Så jeg har pt fundet lykken med Bobbi Brown Extra Repair Foundation SPF 25. den supplerer jeg med en concealer og et strejf af pudder på udvalgte steder. Det fungerer super godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Jensen/MorTilKatja

  Hvad er egentlig fordelen ved at bruge foundation frem for pudder? Er det nemmere at bruge?

  Lige nu bruger jeg MaxFactor Creme Puff 05 Translucent, den dækker fin små urenheder og den skinnende næse uden at lave ens hudfarve om :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger mineral-foundation og -pudder fra Jane Iredale. Bruger kun pudder til hverdag og foundation+pudder til fest og andre sammenhænge, hvor der skal lidt mere dække til.
  Jeg synes, de er perfekte til min behov. De dækker ikke for meget og blender sig fint ind i huden, hvilket resulterer i et naturligt look, som jeg er stor tilhænger af.
  God onsdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Uha, jeg har været gennem så mange foundations. Jeg har rigtig tør ansigtshud og brugte i mange år foundations fra magasin-mærker til moden hud, selv om jeg var i tyverne. Især Helena Rubinstein laver nogle gode i dén genre. Men jeg synes faktisk nærmest alle foundations var virkelig udtørrende indtil for nogle år siden, måske det bare er mig?

  I dag er jeg gået over til ikke-matterende vandbaserede foundations. Min favorit er MUFEs Face & Body som fås i et hav af farver og ikke er særlig dyr, 50 ml for ca 260 kroner. Den har en helt vildt fin konsistens, geleagtig og meget fugtende til at starte med – og ikke udtørrende i længden.

  Jeg skal friske fjæset op med en vandspray i løbet af dagen for ikke at skalle på næsen, nærmest uanset hvilken creme/foundation jeg bruger, men det er ikke så slemt med F&B som med andre.

  Til at dække urenheder og farveforskelle er jeg meget glad for Vichys dermablend foundation (som jeg jo så bruger som ansigtsconcealer). Den kommer desværre ikke i ret mange farver, men den dækker virkelig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har altid sværget til Cliniques Superbalanced Makeup, men efter jeg blev gravid, fuckede min hud op, og jeg fik brug for mere dækning. En Matas-dame solgte mig Estee Lauders Double Wear, og puha, den gjorde ikke noget godt for mig. Alt for tung og kaget.

  Nu har jeg fundet noget mineralpudder fra ELF, og sammen med deres Blemish kit og Exomega-serien (på jeres anbefaling, mange tak for det) ser min hud meget bedre ud. Jeg har ikke så mange udbrud, og når der endelig er noget, kan det dækkes på en naturlig måde med pudderen uden at se alt for makeuppet ud… :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg har nu brugt Bobbi Browns skin foundation i lidt under 1 år, og jeg tror simpelthen aldrig, jeg skifter igen. :-) Den passer perfekt til min hudfarve og blender let ind i huden, så jeg undgår kanter. Og så udjævner den min hud og gør huden så fin, så fin! Selvom den er lidt til den dyre side, så er jeg lige nu halvvejs i min anden flaske (og jeg har brugt den hver dag i snart et år), så jeg synes egentligt, at den er ret drøj i brug. Bestemt værd at ofre penge på – ifølge mig, haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara A

  I min makeup-skuffe gemmer der sig lidt forskelligt. Da jeg sidste år fik et slemt akneudbrud i hele ansigtet og på halsen, som jeg naturligvis ville dække, sværgede jeg til Bobbi Browns mineral foundation pudder (det er uden tvivl, for mig, den bedste og mest naturlige mineral pudder der findes). Bobbi Browns foundation stick er også en genial opfindelse, der giver et lækkert semi-dewy look – jeg bruger den også som concealer indimellem. Og så er der selvfølgelig Macs Face and Body foundation.. Uhm.. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg bruger pt MUFE HD Foundation / Bourjois Healthy Mix Foundation (enten eller, ikek på samme tid, hehehe) og secret camouflage concealer til rødme og urenheder, men jeg mangler faktisk en rigtig god under eye concealer!

  Den jeg bruger lige nu er Cliniques airbrush, men jeg synes ikke den giver helt nok dække længere. Jeg er 33 og kan også lynhurtigt se når make up’en sætter sig i de fine linier omkring øjnene! Så det nytter heller ikke noget med en, der er alt for tung. Jeg leder videre og holder skarpt øje med dåserne for eventuelle anbefalinger:-)

  Og jeg har nok 7 forskellige foundations og 3-4 concealers liggende i skabet, som ikke duede alligevel, f.eks en concealer fra Helena Rubenstein (ouch), i “dark”, som jeg fik anbefalet… jeg er hvid som et lagen, så det var virkelig en god sælger, haha!

  Det er noget tis, men der er ikke andet for end at prøve en masse… og så synes jeg også det har været godt for mig at indse, at een foundation ikke er nok. Nogle dage er min hud tør, andre dage er den olieret og så skal jeg have forskellige produkter til min hud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige præcis den foundation I har vist på billedet, nemlig Bobbi Brown’s Foundation Stick, har jeg selv lige brugt op, og jeg skal bestemt have den igen. Den har en lækker konsistens og først og fremmest er den nem og hurtig at bruge, man kan selv tilpasse hvor meget dækkeevne man vil ha’, så den god til alt fra let makeup, til det mere festlige ; )
  Endelig kan jeg anbefale Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer, men mit næste køb er afgjort den nye Pure Radiant Tinted Moisturizer fra NARS, et mærke som aldrig skuffer.
  Vi er mange som eeelsker beauty produkter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er ret vil med L’oreal’s True Match foundation! Det er helt sikkert den foundation jeg har haft, der har nok gult i sig til at passe helt til min hudtone!
  Jeg blander W2 og W3 for at få den perfekte farve året rundt.
  Sammen med primeren fra L’oreal giver den en meget naturlig dækning og et fint skær til huden!
  Det er dog den første foundation jeg har haft som jeg kun kan påføre med fingrene, det bliver så meget pænere end med nogen pensel!
  Har i prøvet den foundation, og hvad synes I i så fald om den??
  Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Bruger som regel touche éclat til at lysne under øjne, i indre øjenkrog og i næsefløjene – derefter en foundationpudder fra clarins. Ofte kun concealer :)

  Hvordan bruger man de der sticks?? :)

  Knuser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedikte

  Hej dåser
  Jeg bruger X-ceptional foundation (tror jeg, den hedder) fra Gosh. Den har jeg brugt i tusind år, og jeg er virkelig tilfreds med den. Jeg bruger farven Porcelain, som er den lyseste, og jeg mistænker min tilfredshed at bunde i, at jeg ikke nogensinde har fundet andre mærker, der har en farve, der er lys nok til mig. Porcelain er “min farve”, og derfor vender jeg altid tilbage til Gosh. Jeg har prøvet de lyseste nuancer hos L’oréal, Maybelline, MaxFactor, Rimmel, Nilens Jord, men de er alle for mørke til mig, og giver et orange eller gult skær. Jeg har samme problem med pudder og især concealer. Derfor glæder jeg mig til jeres concealerguide, for jeg har endnu ikke fundet en concealer, der er lys nok til at dække mine mange urenheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kitty

  Clinique´s Even better foundation virker super godt for mig lige pt. Men jeg er altid på jagt efter den “perfekte” som jeg aldrig har fundet, og overvejer også meget at prøve maybelline´s som ofte er blevet anbefalet herinde. Min hud er skinnende i t-zone med små irriterende hudorme på næsen, som jeg aldrig kan få bugt med.. Nogle gode forslag til mit næste køb? Og mht til diverse fooundation sticks, så har jeg prøvet et par stykker, som efter min mening er lidt for “tørre” i konsistensen til mig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Sørensen

  Min yndlings foundation er fra La Biosthetique, et mærke der egentlig mest er kendt for at lave lækre ting til håret. Men de har også en ret god linie til hudpleje og makeup. (Har f.eks en helt igennem fantastisk øjen-maske, hvor man faktisk kan se forskel på før og efter!)
  Makeup linien hedder Belavance, og den foundation jeg bruger lige nu er anti-age, og er bare så lækker.
  Ovenpå pifter jeg lidt ‘Model in a bottle’ og så holder min makeup indtil aften hvor jeg tager den af. Døjer lidt med skinnende/fedtet t-zone, men med Model in a.. er min hud nøjagtig som når jeg lige har lagt makeup, hele dagen!!

  Min yndlings concealer skifter mellem Nilens Jord, den der der er to-i-en, og en fra Jane Iredale, hvor der også er to nuancer i en lille æske. Synes generelt jeg får det bedste resultat hvis min concealer ligger så tæt på min egen hudtone som muligt, så forsvinder de mørke rande, næsten. Bruger jeg en concealer der er for lys blive de nærmest understreget, ikke så godt :-)

  venlig hilsen
  Karin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er faldet for Chanels Vitalumière Aqua Compact foundation. Jeg har kombineret hud og jeg synes den klarer både de tørre og let fedtede områder rigtigt fint. Huden bliver dugfrisk at se på og dejlig blød at røre ved og den holder hele dagen, på trods af lang cykeltur til og fra arbejde :) Jeg kan bedst lide at ligge den på med fingere. Jeg bruger den også som concealer på urenheder, fordi den er så godt pigmenteret, men omvendt ser den ikke tung ud på huden generelt, fordi den kan blendes ud til et meget tyndt lag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pauline

  Jeg elsker Helena Rubinsteins Color Clone foundation! Den matcher min hud hele året (skal siges at jeg kan blive godt vinterbleg, og kan også blive dejlig sommerbrun:)). Den er meget let i sin dækkeevne, men den giver den flotteste ensartede hud, der dækker rødme og pigmentfejl, men hvor man stadig kan se ens fregner og skønhedspletter igennem!
  Synes at den fortjener langt mere omtale end den får :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  hvilken rækkefølge skal foundation og concealer komme i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er et RIGTIG godt spørgsmål! Og svaret varierer meget efter hvem man spørger og hvad, som skal dækkes. Min anbefaling er at prøve sig frem og finde ud af, hvad der virker bedst for dig!
   Mange hilsner Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Chanels Vitalumière Aqua i farven BR10 er perfekt til min hudtype og hudtone. Den lægger sig som et extra lag “hud” og ser utrolig naturlig ud. Den er ikke for dewy og slet ikke for mat. Dækningen kan bygges op efter behov uden at det caker og der forfærdeligt ud.
  Det har taget mig SÅ mange år at finde den perfekte foundation. Jeg har prøvet alt fra L’oreal, MaxFactor, Clinique, Rimmel og alt fra gule, røde og neutrale undertoner og jeg vil sige, at de 315 kr. den koster er ALLE pengene værd. 30 ml. har holdt mig i over 1 år nu! Fantastisk produkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg er lige begyndt at bruge Makeup forever HD foundation og den er rigtig god til min hud. Jeg har kombineret hud og har ikke særlig meget at dække. Jeg har altid været af den overbevisning om at man skal komme foundation i hele ansigtet, men det har jeg slet ikke brug for, så denne bruger jeg kun et meget tyndt lag og lidt ekstra der hvor der er behov (kinderne).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helenes favoritter i Magasin Onlineshop