Vaskeolie: A-Derma Exomega Cleansing Oil

Uniq one – All in one hair treatment

Nogle produkter er mere markedsføring end indhold, og Uniq one er ved første øjekast sådan et produkt. Det indbyder i hvert fald en Pudderdåse som mig til at fokusere på markedsføringsdelen af det. For det er altså sjovt. Men for at være fair overfor Uniq one, så lad mig lige slå fast, at det ER et virkelig godt produkt. Det er bare rigtig en rigtig fjollet måde, de siger det på i forhold til det, det reelt er.

Uniq one sælger sig selv på at være et unikt produkt, fordi det kan hele 10 ting på en gang (hele TI ting på en gang, det kan man da ikke…). Uniq one siger selv, at det kan følgende 10 ting:

1. Repairing dry and damaged hair.
2. Shine and frizz control.
3. Heat protection.
4. Softness and silkiness.
5. Protection of color with UVA and UVB filters.
6. Easy brushing and use of iron.
7. Detangling effect.
8. Prevention of split ends.
9. Body and volume.
10. Long-lasting style.

Det mener Uniq one er unikt – her vil jeg tillade mig at være dybt uenig. Ikke fordi Uniq one ikke er et godt produkt – det er det. Men der er MANGE andre produkter, der også kan det der, når man lige nærlæser listen.

Nummer 1 kan Uniq one ikke, og det kan ingen andre heller ikke. Så den er ude. Nummer 9 og 10 kan Uniq one ikke – dette er et conditioner produkt, ikke et styling produkt. Der er absolut ingen ingredienser i, der kan give hold eller fylde til håret. Med mindre man fortolker udsagene bredt – og så kan de fleste gode produkter det. Og resten, nummer 2-8 er altså ikke specielt unikt, det er de egenskaber ethvert godt produkt af denne type skal have, og som de fleste har.

Suverænt til at udfiltre og udglatte håret
Det, der derimod er i, er vand, en blødgører og stoffet behentrimonium chloride. Det lyder måske ikke af meget, men det er faktisk en ret effektiv blanding. Behentrimonium chloride er stjernen her. Jeg er kun stødt på det i Moroccanoils serie ellers, men det er fantastisk til at udglatte filtret hår. Det føles ret fantastisk. Og det bringer mig frem til, at dette ER et virkelig godt produkt – selvom jeg bliver lidt træt af navnet og de 10 punkter. For det er suverænt godt til at udfiltre og udglatte tørt og filtret hår. Hvis du er træt af moroccanoil-agtige silikone produkter, så er dette et super alternativ at prøve (der er silikone i dette, men meget, meget små mængder).

Kraftigt parfumeret
Og ja, resten af ingredienslisten er meget lang, men består stort set kun af de 26 særligt allergene parfumestoffer på EU’s liste. Dette er IKKE et produkt for allergikere! Man skulle tro, at de havde gjort sig særligt umage for at få så mange som muligt med?

Derudover er der et par ingredienser nederst på listen sammen med konserveringsmidlerne, som der er så lidt af i, at de er betydningsløse. Men det er også ligemeget – behentrimonium chlorid klarer det hele til UG, kryds og slange. Bare du ikke har et problem med parfume.

Her kan du købe det
Uniq one koster 125 kroner og kan købes hos frisøren. Du kan også finde det billigere på nettet.

16 kommentarer

 • Hvor er jeg glad for at have læst denne anmeldelse! Det er virkelig en øjenåbner. Gad vide om det er en generel tendens, at der tilsættes så mange parfumestoffer til hårprodukter? Tak for en super anmeldelse. :o)

  Kh Loulou

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvad er det nu lige, der er problemet med silikone i hårprodukter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ikke noget overhovedet :) Men det er ikke alle, der kan lide det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Når den kan forhindre spaltede sidser (8), vil den jo også gøre håret mindre kruset (2) og dermed gøre det lettere at rede ud (6) og gøre det blødere (4)
  Man kan vel ikke rigtigt gøre det ene, uden at gøre det andet. Men selvfølgelig lyder det bedre at den gør 4 unikke ting ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Wel…Præcis :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Jeg tænkte præcis det samme! :-D
   Wauw, detangling your hair AND make it easier to brush. Evolution uden lige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • På trods af alt det markedsføringsmæssige hokus pokus, så er den faktisk rigtig god.
  Jeg købte oprindeligt min pga. at den kunne gøre håret nemmere at rede ud, men den giver en masse andet. F.eks. giver den struktur til mit hår og mere fylde,selvom i ikke er enige i det punkt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er helt enig – den ER rigtig god :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Hmm, det kunne være at man skulle prøve den – nu har jeg hørt godt om den flere steder, men hvordan er den i forhold til Moroccanoil? Det bruger jeg nemlig allerede, og jeg kan ikke helt lure om det kan betale sig at skifte, for jeg er rigtig glad for produktet.

  Nu har I jo prøvet begge dele, så hvad siger I? Hvad er bedst?

  – Mette :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er svært at sige – det kommer an på dit hår?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette K. Frederiksen

   Til fint nordisk hår? :-)

   – Mette :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Denne her umiddelbart – med let hånd. Men hvis du har rigtig skandinavisk superglat og fint hår, så er det måske ikke din type produkt overhovedet? Det er mest slidt og ødelagt hår, der har brug for den slags.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Problemet er at til trods for at mit hår er meget fint og glat, så føles det ret tørt og er uglansfuldt (Hvis det er et ord ;-)), så derfor prøvede jeg Moroccanoil, og jeg synes at det har hjulpet, men hvis det her nu evt. kunne egne sig bedre så kunne det være at jeg skulle prøve det, for jeg tror fx ikke at det er min shampoo/balsam der “udtørrer” det (Paul Mitchell Extra Body, det skulle være beregnet til fint hår), men at mit hår måske trænger til noget ekstra (Bor i en Aarhus = en del forurening)

  – Mette :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej pudderdåserne :-)
  Jeg synes at det er vildt dejligt at i på en nem måde forklarer de forskellige ingredienser der er i div. produkter, og er vild med jeres anmeldelser.
  Jeg er dog lidt uenig med jer på denne, jeg har selv brug den her uniq1 ret meget, og jeg har utroligt fladt hår, når jeg bruger den her, får jeg den smukkeste volume ingen andre produkter kan give mig, ved ikke hvad det er, men jeg er glad for at der er håb for min utroligt flade hår :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak Sara. Og så længe det virker for dig :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaskeolie: A-Derma Exomega Cleansing Oil