Tirsdagstip: Tjek dine hårprodukter, hvis huden driller

21.05.12

De fleste har prøvet, at huden i nakken, bag ørene, i panden eller på halsen pludselig er fyldt med urenheder eller ligefrem bumser. Første skridt er selvfølgelig at tjekke: Har jeg brugt noget ny ansigtspleje? Ny foundation?

Hudplejen har du ikke ændret på og du går straks i gang med at gennemtjekke livsstilen. Har jeg været mere stresset? Er jeg igen begyndt at pille i huden? Er der mon noget, jeg ikke kan tåle eller er det alt det slik jeg spiser?
Jo, jeg har skam også prøvet det selv og Katja har lige stået med problemet. Det er selvfølgelig møg træls, men i stedet for at bruge en masse tid på at tilføre nye produkter mod bumser eller uren hud, så skal du i stedet bruge tiden på at gå i gennem dem, du bruger og det er ikke dine hudplejeprodukter, jeg kun taler om. Det er derimod dine vaske og styling produkter til håret, du også skal kigge nærmere på. Det der er rigtigt for dig, er ikke nødvendigvis det, der er det rigtige for mig. Derfor er det vigtigt, at du selv udelukker en ting ad gangen eller at du vender tilbage til det, du brugte inden huden begyndte at drille. I stedet for at styrte ud og købe endnu et produkt at putte oveni.

Billedet har absolut intet at gøre med ovenstående problem, men det er sådan et fint billede.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Kathrine

Åh .. jeg opdagede til min store skræk i forgårs at jeg har fået uren hud på skulderbladene og i nakken?! Jeg har aldrig haft problemer med huden, jo i lidt i ansigtet det seneste års tid, men aldrig tidligere. Jeg har virkelig funderet længe over det for jeg har intet gjort anderledes, MEN jeg har jo fået ny shampoo :s Måske det er det så?

Pudderdåse Katja

Ehmmmm Helene… Det er mandag :-p Men det er et godt tip! Sov godt!

Pudderdåse Katja

Det var det samme ca der skete for mig. Jeg har i en måneds tid brugt shampoo og balsam fra Moroccanoil. Pludselig fik jeg temmelig meget akne bagerst på kæben, bag ørene og i håret. ALDRIG prøvet før!
Så nu er jeg tilbage på min gode gamle Purely Professional shampoo. Og det er væk igen.
Det er meget vigtigt for mig at sige, at hvilket mærke man reagerer på er ekstremt individuelt. Derfor taler jeg KUN pænt om Moroccanoils shampoo og balsam. Mange reagerer fx med akne på MACs foundation. Det gør jeg aldrig. Det er total forskelligt.
Jeg ville klart forsøge mig med din sidste shampoo, hvor du ikke havde det, og se hvordan det virker.

Kathrine

Jeg har købt den sædvanlige shampoo igen og så må jeg se om det virker, håber håber virkelig. Det er fisket med uren hud nu hvor vejret rent faktisk tillader at man smider noget af tøjet. Tak for tippet!

Camilla

Helene, jeg synes da bare du skal se det som et meget tidligt tirsdagstip. De fleste ser det nok alligevel først i dag – som mig 🙂

Pudderdåse Helene

Tak! Du har helt ret Camilla <3
Mvh. Helene

Gitte

Spot on – at gå igennem det man allerede bruger! Jeg ville prøve at bruge tørshampoo, og tænkte så at jeg ville starte med en lille en fra Matas’ egen produktion. Altså så’n for at se om jeg overhovedet kunne enes med tørshampoo… Fik så virkelig uren hud langs hele hårgrænsen efter 2 dage med tørshampoo-forsøget. Har aldrig haft noget lignende!! Stoppede med den og 2 dage herefter forsvandt det urene…jubiii! Holdt mig i et godt stykke tid derefter HELT fra tørshampoo…, men så faldt jeg over Ingrediéns Funny Dust Powder, og vi er blevet supergode venner 🙂 Jeg burde snart have lært at jeg skal holde mig fra det der dufter skrapt 🙂

Anne

Kære dåser
Tusind tak for en super blog fuld af brugbare tips og tricks!
Jeg har for 6 mdr siden droppet shampoo og balsam fordi det var svært at finde nogen af slagsen der ikke gav mig uren hud. Har I prøvet alternative former for vask?
Jeg veksler nu mellem rasul og natron blandet med vand og fortyndet eddike som balsam. Det fungerer, men mit fine hår fedter stadig en del. Har I evt. nogen ideer til andre alternative former for hårvask?
Mange julehilsner
Anne

Helene Randløv

Hej Anne
Det lyder da helt urimelig træls at måtte droppe alle former for balsam og shampoo. Alternative former for shampoo har jeg ikke erfaring med, for jeg har simpelthen aldrig tænkt tanken. Rasul har jeg kun kigget på, men jeg vil meget gerne holde øjnene åbne for mulighederne.
Mange knus
Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *