Føntørring basics - sådan gør du

Sådan vælger du en god hårtørrer

Min gamle Braun Futur Pro 2000 hårtørrer har tjent mig trofast i mange år. Så da jeg for nylig skulle købe en ny hårtørrer, blev jeg meget overrasket over, hvor lidt markedet har rykket sig. Det er præcis de samme kriterier, man bør købe sin føntørrer efter i dag, som da jeg købte min gode gamle Braun.

(For øvrigt virker min Braun stadig udemærket på xx. år – det er bare løkken, der holder den hængende på en krog på min væg, der er knækket…)

Dette kigger jeg efter, når jeg køber en føntørrer

1. God motor – hvilket vil sige minimum 1800 watt og gerne en AC motor
Antallet af Watt er et udtryk for, hvor kraftig den er. Og at motoren er en AC motor betyder, at det er af en professionel kvalitet. Langt de fleste motorer i dag bruger et keramisk varmeelement – i det hele taget er der ikke ret stor forskel mærkerne imellem.

2. Lang ledning – cirka 3 meter
Der er ikke noget, der ødelægger ens mulighed for at komme ordentligt til, som en for kort ledning. Den skal være lang, så man har god handlefrihed.

3. Lav vægt
Mange professionelle hårtørrere vejer en del. Det er sikkert en god ting at have en solid hårtørrer, når man står med den i en salon hele dagen, men husk på, at frisører står og arbejder med armene i en helt anden arbejdsstilling, end du gør, når du tørrer dit eget hår. En for tung hårtørrer er hårdt arbejde, når man skal føntørre sit eget hår.

4. Mulighed for kold luft
Som jeg har skrevet, er muligheden for at veksle mellem kold og varm luft afgørende for en god føntørring. De gode hårtørrere giver dig denne mulighed.

5. Et smalt, fladt næb
Det smalle, flade næb er min favorit til at tørre hår med og et must på enhver hårtørrer. De bedste modeller kommer med to størrelser, vigtigst er at den er flad og præcis.

Hvis du har krøller eller andre behov, skal du selvfølgelig også overveje, om der er diffuser med osv. Det bruger jeg ikke selv.

6. Ion teknologi
Ion-teknologi er blevet det store indenfor hårstyling produkter. Og der er ingen grænse for, hvad producenterne lover, at den kan.

Det, som ion-teknologien kan, er at give mindre statisk elektricitet og muligvis et glattere resultat – på overfladen. Det kan aldrig nogensinde beskytte dit hår. Tro aldrig på hårtørrere eller glattejern, der påstår, at de på grund af en eller anden mirakel-teknologi skåner dit hår. Varme ødelægger hår, sådan er det. De gode produkter er dem, som er hurtige og effektive – og derigennem skånsomme.

Jeg synes, det er værd at lægge mærke til, at fx. ghd i deres markedsføring af deres nye hårtørrer IKKE påstår, at ion-teknologien i den er mere skånsom eller beskytter håret, i modsætning til en del andre producenter. Mon ikke de havde gjort det, hvis man kunne?

Babyliss iPro 2200
Jeg er stor fan af Babyliss’ hårtørrere og kender mange, der er det. De er af virkelig god kvalitet til almindelige forbrugere. Jeg har for nylig købt en Babyliss iPro 2200, og den opfylder i den grad alle mine krav. Der er ikke så meget at sige, andet end at den kan præcis alt det, som jeg har nævnt ovenfor – og så til 365 kroner. Jeg er meget glad for min nye hårtørrer.

ghd air
Ghd har netop lanceret deres nye hårtørrer ghd air. Jeg har kun prøvet den i kort tid til et arrangement, og jeg kan derfor ikke anmelde den ordentligt, men min umiddelbare reaktion er, at det er en virkelig god (og meget smuk!) hårtørrer – bare ikke til mig. Der er primært to årsager.

1. Den er meget tung. Det skyldes selvfølgelig, at den også henvender sig til et professionelt segment – men når jeg skal stå med min hårtørrer højt hævet over mit eget hoved, så er mine triceps bare ikke store nok. 2. Knapperne sider placeret foran på håndtaget i modsætning til bagpå håndtaget. Det er en smagssag, om det passer ens hænder – det føltes helt forkert for mig.

Braun, Philips og alle de andre
Som jeg skrev i starten, så er min gode gamle Braun købt efter præcis de samme kriterier for temmelig mange år siden efterhånden. Og når man kigger henover de store fabrikanter af føntørrere, så kan du blandt deres topmodeller finde hårtørrere, der fint opfylder alle disse krav. Det kommer derfor i høj grad an på, hvad der ligger godt i hænderne på dig. Babyliss ligger rigtig godt i mine – det er en god ide at smutte forbi en butik og mærke efter selv, før man køber noget.

Her kan du købe det
ghd air kan købes i saloner og på blandt andet ghd’s danske hjemmeside for ca. 1249 kroner. Min Babyliss iPro 2200 kan du købe her hos Redcoon. Babyliss, Braun, Phillips osv. kan du selvfølgelig i stort omfang købe hos de almindelige butikker (dog har jeg ikke kunnet finde præcis denne model Babyliss nogle steder der)

Læs også guide til føntørring her.

 

24 kommentarer

 • alice sørensen

  Jeg vil så lige anbefale en af de superbillige. Den jeg har er fra Lidl og kostede 100 eller 150 kr. den har 2000 W dvs. den er kraftig og hurtig. Den har kold og varm luft, spidst næb der kan sættes på, og antistatisk funktion og lang ledning.
  Den er et år gammel nu og jeg har aldrig haft en bedre! Det eneste den ikke lever op til er vægten, den er pænt tung, men det lever jeg gerne med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  Er der en soft-curler med? Sådan en difuser til krøller :) Altså til din babyliss?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er der ikke, men det er der til flere af deres andre modeller, som ligner rigtig meget :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Marie

  Min hårtørrer er nok dét apparat i husholdningen der har holdt længst. Jeg købte den da jeg flyttede hjemmefra for snart 10 år siden, og selv om jeg ikke bruger den hver dag, så synes jeg alligevel det er temmelig godt gået.

  Min er en Remington på 2000 watt og den er købt i tadaaa, Føtex. Jeg er på jagt efter en ny, fordi filteret bagpå min bliver ved med at falde af, og jeg vil virkelig anbefale de der tilbudsavis-sider på nettet. Man søger bare på hårtørrer og så kommer alle tilbud på hårtørrere op. De har tit Babyliss på tilbud i de større supermarkeder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Signe Marie. Det er en rigtig god ide. Du har helt ret :) Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kunne godt tænke mig en hårtørrer med kold luft. Jeg har nu haft 3, der alle har knappen. En Philips, en Babyliss og den fra Tony & Guy. Men der kommer ikke kold luft ud, når man trykker på koldluftknappen. Den er mindre varm, men absolut ikke kold. Skal man mon helt op i de dyre frisørhårtørrere for at få ægte kold luft? Min seneste fra Tony & Guy havde kostet 700 kr., før den kom på tilbud, og der er ingen forskel på dens mindst varme trin og kold luft.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria. Det forstår jeg slet ikke… Alle mine Braun, Babyliss osv har leveret udemærket kold luft. Den er jo ikke iskold men nok til at køle håret ned på kort tid. Jeg tror altså, de er helt fine? Hvis jeg var dig, så ville jeg gå en tur i Elgiganten eller lignende sted hvor de har dem alle på display og så prøve dem alle for at få en ide om, hvor kold luft de reelt blæser ud og sammenligne. Hvis der IKKE er forskel på nederste varme trin og kold luft, så er det afgjort ikke ok. Men det er på INGEN måde nødvendigt at gå til de dyre frisørmærker. Min babyliss og min gamle Braun klarer den opgave helt fint. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ghd Air er altså ikke en tung føntørrer. Den vejer ca. 460 gram og er dermed ikke ‘tungere’ end en traditionel føntørrer. Den er ikke ekstra let, men heller ikke ‘tung’.

  Let og fin gennemgang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Camilla. Det er selvfølgelig en smagssag – mine biceps har svært ved det i hvert fald :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvilken føntørrer bruger du selv – og hvad vejer den? :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Camilla. Det står i artiklen :-) Jeg har ikke vejet den? Det er alene vurderet udfra, hvordan den føles i hånden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lisa

  Jeg er nu kastet mig igang med at google. Suk…
  Den babyliss du skriver om og linker til, findes ikke på linket. Og så synes jeg det er svært at finde præcist den samme, fordi i overskriften står der en masse fopskelligt.

  Jeg er MÅSKE nået frem til en Remington, men kan så ikke finde forskellen på en 5010 eller 5020, nogen der kender til dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Remington kender jeg ikke. Men Lisa, en hvilken som helst BabyLiss topmodel vil helt sikkert virke! Kig efter de kriterier, jeg har stillet op – mange modeller går fint ind under dem. Elgiganten og Inspiration har også flere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Remington laver rigtig udmærkede produkter, jeg har haft mange ting derfra i årenes løb.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

   Hej
   Kan ikke finde Babyliss iPro 2200 hos Redcoon ? Andre forslag ? Jeg er på udkig efter en føntører med lav vægt og minimum 2000 w og naturligvis de andre ting du nævner. Hjælp hvor kan jeg købe en god føntørrer online, min gamle gode Wigo er gået i stykker.mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kari-silden

  Jeg vil blot sige tak – jeg har netop fået to hårtørrere i julegave, og med hjælp fra disse fantastisk gode, logiske og simple råd, kan jeg nu svælge i konfekt og hygge istedet for at teste hvilken hårtørrer jeg skal beholde.. TAK for hjælpen :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ej hvor er det en dejlig kommentar at få. Tusind tak og rigtig glædelig jul :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

   nogen som kender forskel på Gunbritts, Phillips 2300 w og Babyliss D261 ? det er jo en jungle

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Desværre. Men som skrevet, så er der næppe den store forskel – jeg er sikker på at de alle er gode. Mit bedste råd er at prøve dem i hånden. Forskellene i praksis handler ofte om vægt, følelses i hånden, længden på ledningen osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Du kan også læse denne artikel om hvordan du vælger en god hårtørrer. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] en varm anbefaling hos blandt andet Pudderdåserne og en titel som Testvinder hos Bäst-i-Test, har hårtørreren fra franske Babyliss vores […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ville elske jer lidt, hvis I en dag testede Remington spin curl. En hårtørrer, som også laver krøller, lyder næsten for godt til at være sandt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Føntørring basics - sådan gør du