Lørdagslook: Gwenspiration

Makeup for allergikere og andre sarte hoveder

Jeg er blevet spurgt flere gange den forløbne uge om, hvilke mærker jeg kan anbefale til allergikere – primært parfumeallergikere. Dem, der spørger mig om den slags, er ofte trætte af tørre og kedelige farver øjenskygge fra mærker, de markedsfører sig selv som allergivenlige.

Men den gode nyhed er, at man med en smule forsigtighed og ved at lære lige at vende ingredienslisten om kan bruge også de gængse mærker. Der er mange af de større mærker, der ikke indeholder hverken parfume eller de allergifremkaldende konserveringsmidler.

Gode mærker til parfumeallergikere
Den gode nyhed, som kom bag på de to allergiramte kvinder, jeg har talt med om emnet den forløbne uge, er, at MAC er super allergivenligt på mange produkter, når det handler om parfume og konserveringsmidler. Det er meget, meget længe siden, jeg har set noget som helst problematisk på en ingrediensliste fra et makeup produkt fra MAC (deres hudpleje skal du holde lidt skarpere øje med stadig).

Og med god grund, MAC har de forløbne år skiftet mange ingredienser ud og skiftet politik på området, så de nu er i gang med en udfasning af parfume, de fleste parabener osv. Det mest brugte konserveringsmiddel, jeg har set hos MAC er phenoxyethanol, som de fleste allergikere kan bruge, og langt langt de fleste produkter hos MAC er uden parfume. Du skal hovedsageligt passe på hudplejeprodukterne, hvor enkelte stadig er parfumeret og ellers lige dobbelttjekke bag på æsken før du køber – der kan stadig være enkelte produkter, der ikke er ændret.

Af andre gode uparfumerede mærker er selvfølgelig Clinique, og så vil jeg i det hele taget gerne aflive den skrøne, at den store kosmetikindustri laver produkter med grimme ingredienser. Der er masser af gode, milde og uparfumerede produkter hos fx. L’Oreal og Maybelline med milde konserveringsmidler. For eksempel indeholder de to Pudderdåse-favoritter Superstay 24hr foundation og The Colossal mascara hverken parfume eller allergifremkaldende konserveringsmidler. Med en smule omtanke behøver du ikke ty til særlige mærker, hvis du er parfumeallergiker.

Verdens bedste øjenskyggeprimer er også meget mild på ingredienslisten.

Nikkel og farvestoffer
I forhold til farvestoffer er det lidt mere kompliceret. Makeup indeholder jo i sagens natur farvestoffer og pigmenter – ellers ville der jo ikke være meget sjov.

Det mest almindelige problem er nikkel. Der er nikkel i jernoxid (iron oxide på ingredienslisten), som typisk bliver brugt i sorte produkter som for eksempel mascara og flydende sort eyeliner. Hvis du er nikkelallergiker, vil du måske opleve at reagere på denne slags produkter.

Du kan ikke se på ingredienslisten, om der er nikkel i produktet. Nikkel er et rest-produkt af jernoxid, og det er ikke til at se, om det er der eller ej. Du kan vælge brun mascara og eyeliner, hvilket kan hjælpe. Ellers har Jane Iredale og La Roche-Posays mascara og eyelinere ry for at være gode til nikkelallergikere (jeg har hørt en hudlæge anbefale Jane Iredale til nikkelallergikere).

Hvis du reagerer på farvestofferne i øjenmakeup, så gå efter mascara og eyeliner i andre farver end sort. Pas på øjenskygger i lilla, rød og blå.

Konserveringsmidler
Den store parabeneforskrækkelse har desværre medført, at jeg ser flere og flere producenter som reklamerer med “ingen parabener” bruge de gammeldags formaldehydspaltende konserveringsmidler. Det er ikke godt, for i modsætning til parabenerne er de allergifremkaldende.

Parabenerne kan man være allergisk overfor, men det er meget sjældent. Hvis du er allergisk overfor et konserveringsmiddel, er der ikke rigtigt anden vej end at lære at læse ingredienslisten og finde det. Og pas på selv de såkaldte ‘naturlige’ produkter! Der har jeg set et par eksempler med formaldehyd spaltere for nylig til gengæld for at de kunne reklamere for at de var “uden parabener”.

Køb fra mærker med returret
Jeg foretrækker at købe fra mærker som MAC, Bobbi Brown, Kiehl’s (der er også flere), og det er ikke kun fordi, jeg godt kan lide produkterne. Det er også fordi, jeg ved, at hvis jeg reagerer på produktet, de sælger mig en farve, der er forkert eller lignende, så kan jeg reklamere og få den byttet. Det kan man ikke i Matas, og det synes jeg er vigtigt at nævne i denne sammenhæng.

Og så dem du skal undgå
YSL, Chanel, Yves Rocher og Dior er notoriske for at parfumere deres makeup-produkter. Der er parfume i selv deres mascara. Så don’t go there, hvis du er sart.

Hvad bruger I til sart hud?

118 kommentarer

 • Liselotte

  Hmm, fin artikel indtil den sidste opsang om bl.a. Chanel. Jeg er mester-allergiker og har ikke fundet parfume i ingredienslisten, hverken i min Chanel mascara eller mine Chanel cremeøjenskygger.
  Til gengæld fik jeg røde flager omkring øjene i sin tid, da jeg brugte Jane Iredale øjenskygger – hvorfor fik jeg først opklaret lidt senere, da Politiken havde en artikel om for højt naturligt nikkelindhold i bl.a. Jane Iredales øjenskygger.
  Så trods en fin artikel, så er der altså et par generaliseringer, som ikke helt holder, når en allergiker færdes i den virkelige verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Liselotte

   Jamen der er så stort forskel. Jeg har en Chanel mascara, der er stinkende parfumeret. Og andre er gode. Og selvfølgelig er der også nikkel i nogle af Jane Iredales produkter. Man er bare nødt til at kunne læse ingredienslisten. I forhold til Nikkel er det jo bare forbandet, at man ikke kan se det på ingredienslisten. Og så det godt vi har testere med laboratorieudstyr :-) Men tak for din erfaring! Det er godt at høre.

   Hvordan oplever du Chanels mascara ifht. nikkel? Hvad er det for en, du har?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liselotte

   Jeg bruger Chanel Inimitable mascara i mørkebrun. Jeg fandt ikke parfume i den, da jeg læste deklarationen og har ikke nogle negative reaktioner på den, heller ikke i forhold til nikkel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Den må jeg kigge på. Mørkebrun mascara er også altid et godt valg til nikkelallergikere, men det behøver jeg næppe fortælle dig jo :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikkel i jernoxid? – I så fald er der noget i markedsføringen der er gået galt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det er der :) Hvad mener du? Jeg forstår ikke helt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jernoxid er kemisk set enten FeO(2) – der er flere muligheder (længere kemisk forklaring, som er overflødig lige her).

   Tilsvarende vil der for nikkel være en Nikkeloxid, så hvis man skriver at der er nikkel i jernoxid, så er det forkert skrevet set med en kemikers øjne.

   Da Nikkel og jern er to forskellige metaller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak for forklaringen. Jeg kan ikke den nærmere kemiske forklaring (jeg er så afgjort ikke kemiker!). Men jeg ved, at når der er Iron oxide (det må være jernoxid på dansk, ikke?) på en makeup-deklaration (og det er der typisk i sorte produkter), så optræder der nikkel i en eller form som et restprodukt, hvilket giver nikkelallergikere problemer.

   Black iron oxide – CI 77499, som man bruger i kosmetik, indeholder små rester nikkel i varierende mængder. Og det er nok til at give problemer for nogle nikkelallergikere.

   Hvor den nikkel kommer fra i produktionen ved jeg faktisk ikke? Men hvis du har et bud vil jeg meget gerne høre det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der må jeg melde pas, men jeg gætter på at nikkel kommer fra den måde tingene produceres på, da slutproduktet må have været igennem flere trin, siden at der dukker nikkel frem.

   Derfor finder jeg det også skidt at man på den måde kan skjule et nikkelindhold.
   Men ved at der ikke står ‘iron oxide’ alene, så må man have dækket sig ind for eventuelle biprodukter.

   Jeg er ikke kittelkemiker til daglig, det er nogle år siden at jeg har været det.
   Men jeg synes det er fedt at I tager kemiproblemstillingerne op :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Sacha :-) Jeg må prøve at grave videre, nu må jeg vide det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søster er nikkelalergiker – de eneste mascaraer, hun har prøvet og kan tåle, er Cliniques, så dem er hun stor fan af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak for den erfaring. Det er godt at vide, der er ikke rigtig anden måde at finde ud af det på end ved at dele de erfaringer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var da så lidt :-) Og nej, der er jo ikke andet for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Nilens Jord! Jeg er multi-allergiker og det eneste jeg ikke reagerer på er Nilens Jord. Men det er jo meget individuelt, så man skal jo prøve sig frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg var en af dem som spurgte til bl.a. parfumefrie produkter over mail, tak for gode svar!
  Jeg skal nok lære at læse ingredienslisten, synes bare det er så filans svært og teknisk at jeg hele tiden glemmer hvad de forskellige ting hedder… må have en liste med…
  Hvordan kan man se der er formaldehyd i? Hedder det noget specielt eller står der bare formaldehyd?

  Hilsen Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Ida
   Jeg håber, du kan bruge svarene! Og ja, det er pokkers svært. Det er jo derfor, vi har en blog i bund og grund…

   Der er heller ikke noget nemt svar på formaldehydspalterne, det er også en lang lang liste. Du kan se den her: http://www.videncenterforallergi.dk/ordbog-formaldehyde-frig%C3%B8rere.html Der er teknisk set ikke formaldehyd i produktet, men der er et konserveringsmiddel i, som fraspalter formaldehyd.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Hvor er det fedt I tager jer tid til at svare sådan nogle uvidende (desperate) hoveder…. :) Det må være et kæmpe stykke arbejde I laver. Men den her blog er simpelthen guld værd for sådan en som mig, jeg tjekker altid lige herinde, hvad I synes om et produkt jeg overvejer at købe :)

   Tak for hjælpen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Ida for de søde ord. Det er dejligt at være til nytte :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Versal

   Hej Ida, jeg er lige blevet færdig med at blive testet for alt muligt på hospitalet, og er vild allergisk over for formaldehyde. Jeg fik en hel A4 ark på hvad dette stof og noget med denne stof, kan hedde, og der er 38 navne jeg skal sidde og finde bag på et produkt. (det bliver en laang shoppingtur blot for at finde en foundation. (min yndlings som er true match fra loreal, ja, den var perfekt, parfumefri, indtil lægen på hospitalet sagde: hooov, der står formaldehyde… :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Jeg kan så absolut anbefale mirenesse mascara!!!!
  Den er udviklet af en farmaceut og er lavet af bivoks, og sætter sig som “rør” omkring hver enkel vippe. Man skal heller ikke bruge øjen-makeup fjerner til at fjerne den, den fjernes bare med vand fra vandhanen.
  Ved at den kan købes i FF2 i Aarhus og over nettet.
  XO Søs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Det er først for nyligt at jeg udviklede allergi, så jeg stod uden make-up, og det var ikke holdbart. Så jeg gik ind i matas og fik den sødste behandling. Den søde ekspedient brugte en halv time sammen med mig på at bladre deres produktkatalog igennem, for det viser sig at en del af GOSH’s produkter er parfume og parabenefri. Det er selvfølgelig ikke alle produkter der er lige gode(men der er også gode imellem), men det er meget SU-venligt, og det er et vigtig kriterie for mig som studerende :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ej hvor fedt at høre! Hvilket produktkatalog var det? Var det gosh’ katalog eller matas’ katalog? For det er jo guld værd, hvis de har et, man “bare” kan slå op i. (PS. Det vil jeg have!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liselotte

   Jeg tror, at der er tale om de ingrediens-kataloger, der lovpligtigt skal hænge ved standen for et givent mærke, hvis produkterne er pakket ind på en måde, hvor der ikke er plads til en ingrediensliste.
   Det er ellers et sted, hvor Matas ikke altid lever op til lovgivningen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Interessant!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også meget allergisk og sart (deraf min blogs navn, haha), og det er virkelig a jungle out there, og som du skriver, så er det jo meget forskelligt, hvad man reagerer på. Jeg er meget sart omkring øjnene især og slår ud af meget creme. Jeg er STOR fan af Dermas babycreme, som er et virkelig billigt alternativ til alle de “naturlige” cremer fra de dyre mærker.
  Har prøvet at slå HELT ud af Cliniques 3-trins serie, og der fik jeg alle pengene tilbage ved at gå derned med mit ødelagte ansigt, så de giver vist også penge retur ved allergisk reaktion :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Man er nødt til at få udleveret prøver på cremer og teste makeup over flere dage. Vigtigt at gå ingredienslisten efter i sømmene, man kan huske at få plumberet købet og så i ro og mag slå ingredienserne op på nettet derhjemme. Man kan godt reagere på noget selv om det er certifieret af fx astma og allergiforbundet, svanemærket – jeg slår fx ud af den nye Neutral serie.
  Jeg kan også varmt anbefale Mirenesse mascara – nogle Helsam helsekost har den ellers kan den købes på nettet og hentes i nærmeste forretning. Gosh er også god og billig – men tjeck ingredienslisten. Olay, la roche posay er også gode mærker.
  Hos Sephora som snart åbner i Illum i København, får man altid pengene retur hvis man reagerer allergisk på noget købt hos dem, hvorfor jeg altid tester make up på mine ferier i europa.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Amen til det Bodil! Jeg kunne ikke være mere enig. Prøver, prøver, prøver. Og FEDT at høre det om Sephora. Det håber vi også vil gøre sig gældende i Danmark.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   På et tidspunkt bliver man jo træt af at forsyne veninderne med alt det man ikke kan tåle og alt det man modtager som kompensation fra producenterne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • eba

  Hej, tak for utrolig flot blog!

  Kan du fortelle lidt mer om MAC? Jeg er nemlig en stor fan men det ser ut som om det er mange ting i det som man måske ikke vil have i sin makeup, som parabener, talc osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Eba

   Prøv at læse indlægget igen :-) Der er netop ikke parabener. Talc er ikke skidt for huden, så det er der ikke nogen grund til at undgå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg har tidligere været rigtig glad for Diors make-up, hvilket min hud har reageret rimelig kraftigt på – det er utroligt, at en mascara, kan indeholde så meget parafume! Efter det scenarie, har jeg gået udenom alt hvad der lugter langt væk af parfume men efter dette indlæg, er jeg blevet meget klogere! Jeg bruger stort set kun Nilens Jord make-up, som er utrolig godt. Men jeg sværger til blush, lipgloss og læbestift samt øjenskygge fra MAC, og det har jeg haft svært ved at lave om på. Jeg har simpelthen hørt om så mange skadelige stoffer i MACs make-up, men nu kan jeg godt se, at alt hvad man behøver at gøre, er at kigge på indgredienserne. Og så er det jo ikke altid sikkert, at der er så mange parabener og parfume i, som man går og forestiller sig!

  Jeg må nu sige, at jeg blev meget overrasket over at Maybeline havde lavet en mascara uden parafume eller allergifremkalende konserveringsmider. Jeg synes virkelig, at al den hysteri omkring parafume, parabener, konserveringsmidler osv. har taget totalt overhånd – som i jo også så fint kommer ind på. Endelig nogen der rent faktisk undersøger sagen og gør os forbrugere lidt mere trygge omkring hvad, der rent faktisk er dårligt for vores hud eller ej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Bine :-) Hvor er det dejligt at læse

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg har selv fået en meget slem make up allergi i det seneste år ved mine øjne. lægen var ikke meget hjælp (!!!) og ville ikke lave en test på mig (!!!!!!!). Fik lige smidt en “du må prøve dig frem” og “behøver du gå med makeup” og “du skal være glad for det ikke er fx mælkeallergi”. Lægen siger det ikke vil nytte noget at teste, da det kan være mange ting. Er nogle af jer blevet testet Nå nok om det.. Jeg har prøvet mig frem, men da jeg ikke ved hvad jeg har allergi overfor, er det lidt svært.. Er der nogen der har symptomer som mine: hunden bliver rød, irriteret i løbet af 1-4 dage (bobler nermest en lille smule op), efter noget tid bliver huden rød, “gammel og rynket” og skaller af, som om jeg har været solskoldet :( og det er der faktisk konstant.. Har problemer med concealer, Foundation, eyeliner, mineralpudder, øjenbrynd blyanter.. Ja you name it! Har prøvet mærker som Clinique, Dior, ELF mineral, Young Blood, origins, gosh, Chanel, Loreal, nilens jord, bonjur Paris, max factor, rimmel, Mac, makeup store..
  Origins tager imod produkterne hvis man slår ud (som jeg gjorde!!)

  Det skal også nævnes at folk skal passe på sort mascara, eyeliner samt blå farver hvis de har Kobolt allergi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Rikke
   Din læge har (desværre) til dels ret. Det første man gør er at prøve at prøve sig frem. Skære ned til et absolut minimum og så langsomt tilsætte enkelte ting indtil man finder dem man reagerer på. Og når du så ved hvilke produkter du reagerer på kan du begynde at finde frem til, hvilke ingredienser det kan være.
   Derefter kan de så henvise dig evt. til en hudlæge. Men det er kun en vis mængde stoffer man kan teste for allergi for. Det er de typiske allergener som fx. konserveringsmidler og parfume. Så prøv dig frem og derefter skal du afgjort til en hudlæge (din egen læge kan i hvert fald ikke gøre noget).
   Held og lykke!
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Tak for svar :) Jeg har aldrig været inde på boggen før, men efter at have kigget det hele igennem er jeg blevet fan! Stor ros!!
  Ved du tilfældigvis om man kan finde en ingrediensliste over makeup online? Synes ikke jeg kan jeg kan finde en på produkternes hjemmeside (eller er det mig mig?)..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Mange tak Rikke. Og nej, det kan man på nogle producenters hjemmeside, men langt langt fra alle. Derudover kan man Google til man er helt blå i hovedet (gæt hvad vi bruger det meste af vores tid på… :-D )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Super fedt indlæg, elsker jeres blog!

  Jeg har selv lidt sart hud – er der nogle der kender til en god foundation, unden parfume osv? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Julie
   Tusind tak for de pæne ord. God foundations uden parfume er en lang liste, der er mange. Fx. alle MACs foundations, GOSH mfl. Det kommer an på, hvilke behov du ellers har. Men de mærker kan du i hvert fald kigge hos. Hvis du kan fortælle lidt mere om, hvad du ellers har af behov?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej, jeg har lige et spørgsmål ang. brug af make-up. Da jeg første gang blev gravid for snart 4 år siden begyndte jeg så småt at udskifte mine produkter til mere allergi venlige produkter. På GOSH´s hjemmeside kan man under de fleste produkter læse om de er med eller uden parafume og parabener.

  Kan se at du skriver at nogle skriver “uden parabener” for så at bruge formaldehydspaltende konserveringsmidler. Ved du om det tilfældet med GOSH? Og hvad skal jeg kigge efter for at være sikker på det er et sundt produkt jeg udsætter min krop for?

  Det er lidt nemmere med cremer osv hvor svanemærket osv tydeligt fremgår.

  Mvh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg ved at Gosh bruger nogle gode konserveringsmidler, og deres produkter er helt i orden på det punkt. Der er ingen formaldehydspaltere i. De bruger de samme konserveringsmidler som fx. Matas’ stribede og de fleste andre gør i dag.

   Der er parfume i nogle af deres læbeprodukter, ellers er deres makeup som hovedregel uden parfume.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Mange tak for svaret :) Så fortsætter jeg med GOSH, som jeg også er blevet glad for og som har nogle gode priser.

   Ved du hvordan det er med deres neglelak? Er det til at finde “sunde” neglelakker?

   Mvh. Trine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • louise

  Nu er problemet med parabener faktisk ikke at de er allergifremkaldende, men at de er hormonforstyrrende, så du blander to ting sammen ! Hormonforstyrrende stoffer skal især gravide være varsomme med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • trinr

  Kan i fortælle mig om youngblood makeup er i orden? Har kigget længe på det, og læst meget om det, har ikke kunne finde nogen ingrediensliste på nettet. Har i nogle erfaringer med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille

  Er der parabener i mac makeup? Og Hvad for nogle ingredienser er der i mac’s makeup?
  Tak på forhånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Kender du noget til Idun makeup? Den har jeg fået anbefalet som allergivenlig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bente
   Ja, det er rigtig fint! der er mange fine farver og gode produkter! Om det ligefrem er allergivenligt… det afhænger jo af, hvad man ikke kan tåle :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Broodin

  Hej Helene
  Jeg har købt en foundation hos M.A.C i Magasin, som desværre slår min hud ud :-( Kan jeg få pengene retur eller få den byttet?
  Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Louise
   Det vil jeg mene, MAC vil i hvert fald meget gerne vide, om folk har reaktioner. Skynd dig ind i MAC og få besked, de kan i hvert fald hjælpe dig :-)
   Husk produktet og kvitteringen, hvis du har den.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Er der nogen der har erfaringer med BB eller CC cremer, er blevet allergisk, og tror jeg har fundet frem til at det er disse fra Gosh og Garnier.
  Kender I andre produkter som man kan bruge hvis man er allergiker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Helle

   Vil du ikke være sød at uddybe lidt? Jeg forstår ikke rigtig, hvordan jeg kan hjælpe? Hvad du kan bruge som allergiker, afhænger selvfølgelig af, hvad du er allergisk overfor? Så det kan man ikke bare sige.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej.
  I julegave fik jeg en meget fin mascara fra MAC.
  Efter to dage, vågnede jeg op med store udslet, og plamager af røde prikker under mine øjne.
  Jeg tog til lægen og fik en creme og nogle piller jeg ellers skulle tage hver dag. Jeg er helt sikkert blevet ramt af den mascara der, og min læge var ellers enig. Jeg vil ikke anbefale MAC, som et mærke til allergiker. Men derimod et mærke som Clique, som rent faktisk er allergitestet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Julie
   Det er både træls og uheldigt med din reaktion!
   MAC er sandelig testet, ligesom langt de fleste andre mærker i øvrigt er. Hvis du har læst indlægget, som du har lagt denne kommentar under, kender du grundende til, at vi blandt andet anbefaler MAC.
   Clinique er et af de mærker, som jeg selv er glad for, og de har samme returpolitik som MAC. Så hvis du er mere tryg ved Clinique, så vil jeg da foreslå dig at bruge deres mascara i stedet :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Som altid tak for de mest brugbare artikler. I er jo de eneste kritikere på banen. Jeg spurgte engang en anmelder fra Woman om hvorfor de aldrig var kritiske, hvortil hun svarede at ingen gad at læse om dårlige produkter! Det er jo i den grad forkert :-) har i nogle erfaringer med allergi og tromborg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christine
   Tak for ros! Nej, vi har nærmest den modsatte oplevelse med hensyn til negative omtaler :-P

   Når du siger allergi… hvad mener du så? Jeg har ikke selv problemer med Tromborgs produkter, trods virkelig sarte øjne. Men ligefrem at kalde produkterne allergivenlige, det vil jeg ikke. De er derimod meget naturlige :-D

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Nok mest parfume, men er ikke helt sikker på hvad jeg reagerer på. Har haft problemer med øjnene i et par måneder og det lettede heldigvis kraftigt da jeg udskiftede min sheseido mascara med en clinique, men prøver at finde ud af om der er andet i min samling jeg reagerer på, uden at skulle være helt bareface:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christine
   Det kan jeg simpelthen ikke svare på. Jeg mente, at alle ingredienserne stod på Tromborgs eget site, men det gør de desværre ikke på makeuppen i hvert fald…
   Jeg vil råde dig til at tage en tur ned til nærmeste forhandler eller skrive en mail til Tromborg og spørge om det.
   Og så vil jeg lig minde om dette indlæg, fordi det ikke nødvendigvis er makeuppen, der giver de største problemer:

   http://pudderdaaserne.dk/2011/12/14/tirsdagstip-sarte-og-torre-ojne/

   Med hensyn til makeup, vil jeg gerne lægge et godt ord ind for både GOSH og IsaDora, som begge er fri for parfume (der kan dog være aroma i læbeprodukterne).

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvilken makeupfjerner er god til sarte øjne? Nogen i foretrækker mere end andre? Er det bedst at vælge dem med olie i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Jeg har brugt geléen fra The Body Shop i flere år, men den er udgået :-/ Efter at have testet ualmindelig mange siden den udgik, er jeg nu glad for vores egen, men selvfølgelig er der også nogen, som ikke kan tåle den. Husk at være opmærksom på, om det er vat, der driller dine øjne.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ea

  Hejsa:)
  Supergod artikel!
  Er der nogen ved om gosh makeup har hormon forstyrende stoffer, konserveringsmidler osv?
  Tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ea
   Hvilke hormonforstyrende stoffer mener du? Der er gudskelov konservering i produkterne ellers ville det MEGET hurtigt være ret farligt at bruge dem.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Spændende blog som jeg faldt over i min søgen efter viden om øjenallergi. Jeg har hævede og rynkede øjne som jeg typisk får når jeg reagerer på noget jeg ikke kan tåle. Jeg aner ikke hvad for en del af min male JP det er for alle dele har jeg brugt i årevis. Mistænker min lyse Mac øjenskygge. Ved du om der er nogen øjenskygger fra Mac der er mindre allergivenlife end andre?

  Ved du noget allergi venligheden ag Estee Lauder Mascara? Eller Clarins øjenmake up fjerner / afrensnings tonic m orangeblomst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Camilla. Det kommer jo helt an på, hvad du er allergisk overfor. Ellers er det lidt som at lede efter en nål i en høstak. Ved du det? Hvad reagerer du normalt på? Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Det er præcis det der er problemet. Jeg leder efter nålen i høstakken. Har reageret negativt på L’Oreal og Chanels lyse øjenskygger. Bruger lys og meget mørk øjenskygge fra Mac nu men har pludselig fået hævede / rynkede øjne selvom jeg har brugt dem gemmen de sidste par år. Reagere også på nogle mascara, men det plejer kun at få øjnene til at løbe i vand. Er ellers allergisk overfor græs, men ved ikke hvad det er jeg skal undgå i kosmetik. Så ja, jeg leder efter nålen i høstakken.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det er svært. Kan du tåle nikkel?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Jeg kan nok ikke tåle nikkel. Jeg bruger sort mascara og den jeg bruger pt har jeg brugt i ca 2 år uden problemer.

   Jeg ser også i dine kommentarer at du skriver man skal passe på det vat man bruger. Og det slår mig at jeg pt bruger noget andet end jeg plejer. Det har jeg overhovedet ikke skænket en tanke. Ved du hvad man skal undgå?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej :)
  Nu har jeg spurgt både læge apotek og Matas uden at ku få et svar så prøver her.
  Jeg har fået rosacea, ved du hvilket mærke af make up jeg kan bruge ?
  Jeg er ik den store make up pige, men ka godt lide lidt “farve på kinderne” men ved ik hvilke mærke jeg skal gå efter ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Natascha. Heldigvis giver makeup i sig selv ikke problemer for rosacea (normalt). Sørg for at vælge mærker uden parfume og pas også på foundation med solfaktor. Solbeskyttelse er meget vigtig ved rosacea, men du skal lære hvilke uv-filtre der fungerer bedst for din hud.

   Uparfumeret makeup kan du finde hos mange gode mærker, fx MAC, Gosh og Clinique. Maybelline, Rimmel og L’Oreal er generelt også milde og uparfumerede bortset fra læbeprodukter – men dobbelttjek altid.

   Er der noget makeup du normalt ikke kan tåle?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Kære pudderdåser…
  Jeg er lige falder over dette gamle indlæg, da jeg søger inspiration til make-up, som jeg kan bruge selvom jeg er hypersensitiv. Jeg er allergisk overfor MI og MCI – og reagerer ALTID i øjenomgivelserne. Jeg har i 6 år døjet med gener og ligeledes udredning. Jeg har fået testet nogle af mine tidligere produkter ved lappetest hos hudlægen, hvor jeg slog voldsomt ud af MAC’s ellers så populære paint pot i painterly. Nu henviser I i indlægget til Mac produkter, men jeg har ikke turde bruge deres øjenskygger eller lign. Siden. Ved I tilfældigvis om hvilken type konservering MAC ofte bruger? Jeg har forgæves forsøgt at komme i kontakt med dem og for stå afklaring.. Ved I desuden om man stadig kan få pengene retur eller bytte hvis man ikke kan tåle deres produkter? På forhånd tak..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Hvordan er Biotherms creme – dag og natcreme specielt anti age cremer i forhold til allergi? Jeg har nikkelallergi og vil derfor have skiftet mascara og eyeliner ud til brun. Men tænker at både foundation og dag og nat creme også skal skiftes til andet mærke? Hvad kan du foreslå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kender ikke til at nikkel skulle udgøre et specielt problem ifht. cremer og heller ikke Biotherm. Biotherm er generelt meget parfumeret og indeholder æteriske olier.

   Hvad er det for allergier du har?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

   Jeg har nikkelallergi og har store problemer med mine øjne, de er altid røde og svier og løber i vand. Nu har jeg så læst jeres artikel om nikkel i sort mascara, så jeg vil prøve at skrifte mascara og øjenpen ud til en brun fra La Roche-Posay. Tænker også at min foundation skal skiftes til samme mærke – her bruger jeg nu foundation fra dior. Jeg vil gerne have en rigtig god anti age creme men er i tvivl om hvilken der er god. Har lige kigget på Murad- men kan se at der er soya i? og det duer ikke da jeg er brystkræftopereret, så skal man holde sig fra Soya. Har du et forslag til produkter som vil være gode for mig både makeup og cremer mv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hejsa. Hvis det kun er nikkel du er allergisk overfor, så start med at udskifte mascaraen. Det lyder som et godt valg. Hvorfor vil du skifte foundation?

   Jeg forstår godt din bekymring om soya. Men husk, at der er meget stor forskel på at indtage noget og på at smøre det på huden. Prøv at læse denne artikel: https://www.truthinaging.com/review/soy-phytoestrogen-for-aging-skin-is-it-safe

   Hvis du gerne vil have et godt antiage produkt uden soja, så kan jeg da varmt anbefale vores eget mærke. Der er ikke soja i. Der er også rigtig mange andre, men jeg må indrømme at jeg ikke på stående fod kan huske hvem der bruger soja. Du kan se vores anmeldelser igennem her: http://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/ansigtspleje/anti-age/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mille

  jeg vil gerne vide om der er stoffer og homonforstyrene ting i labello fruit shine ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mille
   Det kan jeg ikke tro. Hvilke stoffer vil du undgå? Der er mange meninger om, hvad der er, og hvad der ikke er hormonforstyrrende.
   Så der er ikke noget entydigt svar på dit spørgsmål. Jeg vil anbefale dig at læse ingredienslisten og sammenligne den med din egen liste eller den liste over stoffer, du vil undgå.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina R

  Prøv app’en kemiluppen fra Tænk og Test. Der kan man scanne et produkt og få af vide hvilke stoffer make up etc indeholder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Vi er sjældent enige med Tænk, og vi mener, at den app i mange tilfælde gør langt mere skade end gavn, fordi den skræmmer forbrugeren med røde kolber, som produkterne opnår på baggrund af Tænks “better safe, than sorry” politik overfor ingredienser, der i deres øjne (og kun deres øjne) er skadelige. Der er jo en årsag til at både SPT, Dansk Erhverv og miljøministeren kritiserer Tænk Kemi.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva Madsen

   Hej. Jeg har lige fundet ud af at tænk fraråder cliniques Even Better foindation. – den er mistænkt for at indeholde kræftfremkaldende, hormonforstyrrende stoffer (og en ting mere).
   Som gravid har jeg jo slet ikke lyst til at fortsætte med den- men ved ike Hvad jeg skal bruge som erstatning. Det kunne være super med jeres erfaringer/råd her.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Eva

   Mit bedste råd er at lade være med at lytte til TÆNK og undgå at læse deres tests. Vi har skrevet meget om deres tests, og vi er så godt som aldrig enige med dem. Jeg har brugt mange grimme ord om TÆNKs tests i tidernes løb. Lad mig blot linke til en enkelt her: http://pudderdaaserne.dk/2015/10/09/politiken-jp-og-taenk-tester-armhulekemi/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Som én der desperat søger hudpleje/make-up uden parfume og alt for mange andre usunde ting faldt jeg over artiklen her og læste med interesse.
  Vil gerne påpege at det er en tilsnigelse at sige at de store firmaer ikke laver produkter med alt muligt grimt. Det meste ikke-naturkosmetik har grimme ting i (i variende grad/styrke). Clinique er godt nok parfumefri, og siger “allergitestet”, men der er stadig grimme ting i: Fx deres BB creme indeholder Benzophenone-3 der er et stof der både kan give allergi, mistænkes for at påvirke hormonerne og udskilles i modermælken. Der er aluminium der kan være irriterende og flere andre ikke gode stoffer. Dette gælder mange mærker, der reklamerer med parfumefri/allergitestet.
  Prøv den tyske hjemmeside: Codecheck.info. Der er ikke mange af de store mærker der ikke har røde anmærkninger (nogle “kun” ift miljø, hvilket man som desperat allergiker kan fristes til at acceptere).
  Omvendt er det interessant så meget naturkosmetik der er proppet med æteriske olier, hvilket kan være lige så slemt som syntetiske parfume ift allergi. At det er naturligt forhindrer ikke allergiske reaktioner.
  Det er alt i alt temmelig svært at finde produkter der er uden mistænkelige ting, hvis man er parfumeallergiker. Så måske det handler om at finde dét man bedst kan leve med ift irritation/langtidspåvirkninger/miljø.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Susanne

   Jeg tror vores holdning til hvad der “gode ting” og hvad der er “dårlige ting” er forskellig fra din. Naturkosmetik undgår jeg som regel.

   Benzophenone-3 er et solfilter, og det kan som alle andre solfiltre give allergi. Dette gælder alle solfiltre – Ozybenzone (Benzophenone-3) er vist næppe hverken værre eller bedre end andre).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej.
  Først og fremmest tak for en super god og informativ blog.
  Jeg har længe brugt foundation fra Chanel, men stoppede netop pga. parfume samt jeg ikke synes dækningsgraden var høj nok. Jeg skiftede til estee lauder doule wear foundation, som jeg synes er helt fantastisk! Problemet er at jeg efter er begyndt at få voldsom rødme i ansigtet. Særlig omkring næse og kinder.
  Selvom estee lauder foundation er parfumeri, kender i så til nogle af de stoffer der er i ? Og om de kan være skyld i det.
  Mvh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Mathiesen

  Hej Puderdaase jeg søger læbestift uder tilsætning af alt muligt hvor finder man det.
  Tak på forhånd. GM

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Gitte
   Hvad er det du vil undgå? Der jo netop alt mulig god pleje og så’n i en læbestift? For at kunne give dig nogle bud, skal jeg vide præcist, hvad der ikke må være i.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Super indlæg, også selvom det er nogle år gammelt ;-) Jeg ville dog alligevel ikke undlade at kommentere. Jeg har en super sart hud, og den bliver nemt rød og klør, hvilket skyldes forskellige produkter jeg har anvendt tidligere, bl.a. nogle hudpleje produkter jeg købte fra MAC. Derfor holder jeg mig fra dette mærke. Derimod er både Youngblood og Tromborg utrolig gode til mig! Så dem kan jeg klart anbefale, selvom alle selvfølgelig ikke reagerer på det samme :-) Dertil ville jeg lige høre, om i har erfaring med Urban Decay? Er der noget i deres læbestifte som kunne give allergi eller muligvis deres pudder (highlight) produkter?

  På forhånd tak – Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Mia

   Ved du hvad du har reageret på? Hvad har du allergi overfor?

   Er det kun MAC’s hudpleje, du har reageret på, eller er det også makeuppen?

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Jeg ved ikke præcis hvad det er jeg har allergi overfor, men det er kun deres hudpleje jeg har prøvet indtil videre :-) Af ren frygt for at skulle opleve det samme igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Hej pudderdåser
  Jeg var i Matas i dag og fik af vide at “parfumen” i chanels produkter egentlig er helt naturlige dufte og en parfume allergiker ikke ville reagere på dette. Er det sandt ? Har nemlig fået prøver med hjem og nu er jeg lidt nervøs for at forsøge mig med dem. Håber i har mulighed for at svare :-)) mvh Helena

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for en god artikel, også selvom den er et par år gammel. Jeg har et spørgsmål der handler om læbepomade/gloss/læbestift. Jeg reagerer altid hvis jeg kommer noget på læberne. De bliver efterfølgende meget tørre, sprukne og svier.. det varer mindst en uge. Jeg har tidligere kørt uden om lanolin da jeg fik af vide det kunne være synderen, men uden et godt resultat- men kender I til det problem. Jeg reagerer ikke på andet make up, og vil så gerne prøve en rød læbestift til julefrokosterne 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Du er ikke allergisk overfor nogle fødevarer?

   Det er underligt. Det kan være alt muligt jo – er der aldrig et læbeprodukt, du ikke har reageret på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika Kanstrup

   Jeg har præcis samme problem. Jeg reagerer ikke på andet makeup end det der kommer på læberne. Jeg kan til nød bruge Nilens jord, men kun i meget begrænset omfang for hvis jeg frisker op mere end to gange bliver mine læber tørre og sviende også af dette produkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Er det alt læbemakeup? Hvordan reagerer I på rød pigment i ansigtet? For eksempel lilla øjenskygge?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvad kender i til Urban Decay’s øjenskyggepaletter. Ved du f.eks. om deres Naked Basics Palette indeholder allergifremkaldende stoffer, eller stoffer der ikke er så gode til sarte øjne/sart hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Desværre har jeg ikke en indholdsfortegnelse fra UD, så jeg kan ikke tjekke. Mine øjne er meget sarte, og jeg reagerer ofte på øjenmakeup, men jeg har ikke reageret på Naked paletterne. Og jeg har prøvet dem alle. Hvad er det du ikke kan tåle?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Mine øjne er røde, løber i vand og er generet. Min mistanke er BB cremen fra garnier. Jeg vil gerne skifte den ud, men til hvad? Er der andre der har samme problem med øjnene og denne BB fra garnier?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ditte
   Så vidt jeg husker er der SPF i, hvis det udelukkende er kemisk filter, er det med garanti det, der irriterer dine øjne. Du kan i stedet vælge en creme med fysisk/mineralsk filter eller en kombination af kemisk og fysisk filter. Dem er der desværre ikke vanvittigt mange af på markedet, men der er da nogen…
   BB og CC Creams fra både GOSH og Erborian (Sephora) afhængigt af, hvor du bor i landet.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hilda

  Mine øjne løber i vand ved brug af øjenskygge, også Mac/Clinique. Til gengæld bruger jeg Diors Show Mascara uden problemer.
  Nogen gode råd til øjenskygge/streg? Jeg har prøvet et hav, og om det er lidt eller meget øjen makeup er lige meget, så løber mine øjne i vand fra den ydre (? Slutningen af øjet) øjenkrogen indtil jeg ikke har mere make up på. Mascaraen hat jeg ingen problemer med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Hilda
   Har du nogen idé om, hvad du reagerer på? Sker det med alle farver og konsistenser af øjenskygger?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg kan se opslaget her er gammelt, men kom alligevel til at tænke på læbestifter.
  Jeg får forkølelsessår af mange former for læbestifter, men min læge kan ikke finde ud af hvad der fremkalder dem. Hun mener jo det er en form for allergi overfor en eller flere ingredienser, så jeg tænkte om I kan nævne ingredienser der måske kan give den form for problemer ?
  Ved ikke om i stadig svarer på kommenterer på dette opslag ..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Nina. Jeg er ked af det, men det er uden for vores ekspertiseområde. Jeg kan ikke hjælpe dig. Det eneste, jeg tænker på, er, om det kan være en gammel læbestift du “smitter” dig selv med, hvis du har brugt den, mens du har udbrud? Men hvis hun mener det er allergi – kan hun så ikke lave en lappetest på dig?
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria k Jensen

  Hej Hilda
  Hver gang jeg bruger make up får jeg dagen efter diverse bumser. Jeg renser min hud og aftenen og bruger en bumsecreme som hedde basiron. Jeg bruger mærket MAC for det meste. Men tænker om jeg måske kan være allergisk overfor noget i deres foundation eller consealer. Kan det være en allergisk reaktion? Hvad ville du gøre?
  Hilsen Maria KJ

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg leder efter en god foundation – dog har jeg utrolig sart hud. Jeg har fx lige pt et produkt fra youngblood (blush) som er for gammel, men som jeg stadig har brugt. Jeg bliver varm og rød efter påførelse, men det er hurtigt væk igen – dog stadig irriterende. Men i hvert fald vil jeg høre, om i har nogle foundations i vil anbefale til allergisk og sart hud :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, jeg har nikkelallergi og har svært ved at tåle sort mascara, men Lancome’s Definicils mascara i sort har jeg ikke problemer med 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Hanne Louise
   Det er jo bare fantastisk!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej,
  jeg har for et år eller to siden, læst om neglelak og nikkelallergi (og kobolt) og I anbefalede bla. Nilens jord og La Roche Posay, men jeg kan ikke finde artiklen nu.
  Jeg vil høre om der er nyere mærker os nikkel/koboltallergikere kan tåle ? Især kunne jeg godt tænke mig at finde en top coater jeg kan tåle.
  Kan I hjælpe med det ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Rikke. Jeg ville ønske jeg kunne hjælpe, men det er umuligt for os at se indholdet af nikkel og kobolt i et produkt. Det kræver en laboratorietest. Vi har derfor kun kunnet henvise til andre, der har lavet disse tests – for eksempel TÆNK, der engang brugte ressourcer på det. Det er desværre meget længe siden sidst.

   Du siger topcoater – hvad tænker du på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Jeg har desværre ikke nogle gode råd, men jeg kan ikke tåle makeup og de fleste cremer rundt om øjnene. Jeg ved ikke hvad det er jeg reagerer på, men når man heller ikke kan tåle Clinique ved øjnene, vil du så anbefale at prøve MAC? Vh Naja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvordan reagerer du helt præcis? Er det al makeup? Eller kun mascara?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Jensen

  Hej. Jeg har nikkelallergi. Det betyder at der er rigtig meget makeup jeg reagerer negativt på. Har forsøgt mig med forskellige mineralpudder, og dem reagerer jeg også negativt på. De indeholder alle iron oxide (CIxxxx). Jeg har endnu ikke fundet et mærke hvori der ikke indgår iron oxide. Har I? På forhånd tak.
  Mvh Pernille Jensen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pernille
   Nej, det er jeg ikke umiddelbart stødt på. CI XXXX er jo farvestofferne, der sørger for farven i makeuppen. Er du sikker på, at det er alle stofferne, du ikke tåler? Jeg tænker umiddelbart, at det kunne være den sorte CI 77499, du reagerer på. Så i første omgang ville jeg forsøge at undgå den. Ellers ville jeg tage en skriverunde til de forskellige mærker og bede om en liste over de af deres produkter uden.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Jensen

   Hej igen. Det vil jeg gå videre med. Tak for svar.
   De bedste hilsner Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Velbekomme, jeg håber, at det virker!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Det er ikke mascara. Det er pudder og foundationen og renseservietter, jeg reagerer på. Får røde øjne, der svier og løber i vand. Vh Naja

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Gwenspiration