Tirsdagstip: Fingrene væk!

13.03.12

Der ender jævnligt mails i min inbox fra fortvivlede læsere med uren hud og bumser. Vi ved godt alle sammen, hvor træls et problem det er. Vi ved også alle sammen, hvor hæmmet man kan være af sådan en bums. Heldigvis er det oftest kun dig selv, der kan se den i spejlet.

Generelt fraråder jeg brug af både tandpasta, tea tree oil, citronsaft og alle de andre (mærkelige) remedier du sikkert har hørt om og sandsynligvis også afprøvet i nødens stund. Fælles for de fleste er, at de udtørrer og irriterer huden, hvorefter det er endnu sværere at skjule bumsen. Det kan godt være, at der findes noget, som faktisk virker, jeg har bare aldrig prøvet det.

En anden ting, som ikke kan siges ofte nok, er lad være med at pille. For det første er store røde blødende bumser ikke mindre synlige. For det andet er dine fingre og negle bare ikke rene, det betyder, at din i forvejen irriterede hud nu også angribes af bakterier.
Er det svært at lade være? Ja, det er! Men hvis du gør et ihærdigt forsøg på at blive denne utrolig dårlige vane kvit, vil din hud kvittere med at blive meget pænere. Du behøver ikke at tro på mig, men lov mig at prøve alligevel.

Og hvorfor så gøre sig umage med at bryde vanen? Jo, det skal du, fordi ikke nok med at din hud næsten øjeblikkelig bliver pænere. Du undgår også at få grimme ar, de forsvinder nemlig ikke. De sidder lige der, hvor du har pillet og minder dig om, at du engang havde en bums, som du IKKE lod være.

For mit eget vedkommende kunne jeg se tydelig forskel allerede en uge efter, jeg blev opmærksom på, hvor ofte jeg faktisk pillede ved min hud. Jeg har et afhængighedsforhold til både håndsprit og vask af hænder, så det er altså ikke fordi, min håndhygiejne fejler noget.
Du kender det med garanti fra dig selv, fingerspidserne løber granskende hen over huden, og hver eneste lille ujævnhed bliver kradset eller pillet i.

Første skridt på vejen til pænere hud er altså simpel (eller?) giv din hud lidt fred, lad være med at pille… fingrene væk!

Billedekilde: Nico Bartés Natural Beauty Blog

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Marianne+L

Men det er SÅ svært! 🙂 Ej det er heldigvis ikke på samme niveau som da jeg var teenager, men ihhhh engang i mellem 😉

Pudderdåse Helene

Hej Marianne
Åååhh hvor jeg kender det!
Mvh. Helene

Cecilia

Hvad med hudorme? er det ikke noget med at man gerne må presse dem?

Pudderdåse Katja

Jo Cecilia, og det må man sådan set også godt med bumser, hvis man er effin’ forsigtig!!!! Det er bare det folk ikke er. Så HVIS man partout vil, så er det ok HVIS:
Man har HELT rene hænder (og jeg mener HELT)
Og presser lige så forsigtigt, og slipper med det samme, hvis den ikke giver sig af sig selv. Ingen masen, ingen pressen!

Teenagetøsen

Super dejligt med alle jeres gode råd og professionelle vejledning. Jeg læser jeres blog hver dag. Så tak 🙂

Pudderdåse Helene

Hej 😀
Mange tak fordi du læser med og for rosen 😀
Mvh. Helene

Mette

Mere om hudpleje til uren hud! Bruger selv en creme med frugtsyre, men mangler en god en til sommersessonen, da jeg bliver knald rød i hovedet af den mindste sol når jeg bruger den creme.

Tine

Hvad er det for en? og virker den til uren hud? 🙂

EvaK

Hvor har du dog ret Helene (og Katja)!
HVIS man nu har en moden bums som man meget gerne vil af med, så har jeg lavet en guide til hvordan man skal gøre for at der ikke går ged i den 🙂
http://evak.dk/2012/02/guide-sadan-slipper-du-af-med-en-bums/

Pudderdåse Helene

Tak Eva <3

Sabrina

Årrh de satans urenheder.. Jeg kan varm anbefale Ole Henriksen all purpose aloe vera gel. God til hvis en bums er på vej eller er dukket frem. Den dulmer og fugter – og har flere gange oplevet at bumsen aldrig dukker frem. Tager en god klat og lader sidde natten over 🙂 Ingen pilleri og ingen udtørring..

Tine

Det kunne være skønt, hvis I lavede en tester på denne selvbruner:
‘Rimmel sunshimmer instant tan bronzing spray’ 🙂

Stine

Godt råd – og jeg vil virkelig råde jer til at lade vær. Jeg er ung med sidder alligevel med en god portion ar i huden, hvilket jeg mistænker to heftige kometologer for at være årsagen til.
Hvis man har hudproblemer vil jeg råde enhver til at gå til en hudlæge. Og det behøver ikke engang være slemt. Man kan få forholdsvis milde creme på recept som er virkelig effektive.
Min erfaring er at huden skal havde ro – dvs. ingen skrubbemasker, pillen osv. Brug en god creme og rens huden grundigt – og forsigtigt. Og undgå alt for varme og lange bade.
Mange hilsner

Marianne

Bumser og urenheder kan være mange ting – nogle gange er den bare rød og øm og ikke rigtig inficeret endnu! Hvis du trykker (hvilket du jo så ikke gør, men skulle du komme til) kommer der bare lidt lymfe ud – og den bliver større!
Ofte skyldes det en inflammation i huden og ikke infektion (endnu). Her er øjendråber – ja du læste rigtigt – et godt råd. Dup lidt på bumsen (kom evt. et lille herbesplaster på) og fingrene væk! Det skulle gerne tage rødme og hævelse i løbet af kort tid. Og det er nemt at lægge makeuppen pænt oven på plasteret!.
Hvis bumsen er gul og klam er EvaK’s råd rigtig godt!
Fortsat god dag.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *