Velkommen til et nyt år hos Pudderdåserne

Tirsdagstip: Få mere glæde af din parfume

Det er lidt sjovt endelig at skrive dette tip. Grunden til at Katja i april sidste år fik mig overtalt til at skrive Tirsdagstip, er netop dette tip. Dengang var det blot et svar på en kommentar, her vil jeg naturligvis uddybe en smule.
Der er mange gode råd om brugen af parfume og du har garanteret hørt de fleste af dem før.

Først og fremmest skal du passe på din parfume. Uanset hvor pæn flakonen er, kan den ikke tåle at få lys. Den kan heller ikke lide varme. Det betyder at din parfume ikke skal stå fremme på bordet og slet ikke ude på badeværelset. Mine egne parfumer står i et skab, som selvfølgelig oftest er lukket.

Start med en uparfumeret olie eller en bodylotion inden du tager parfume på. Dette kan få din duft til at holde længere på huden, da parfume generelt holder dårligere på tør hud.

Husk at tage parfume på inden du trækker i tøjet. Det er ikke sikkert, at du kan se det lige med det samme, men over tid kan parfume lave nogle fæle skjolder på dit tøj.

Mange kommer lidt parfume i håret, det er en rar måde at blive mindet om sin parfume i løbet af dagen. Det er en rigtig god idé, hvis dit hår er rent. Fedtet i håret kan få din parfume til at blive harsk og så er duften lige pludselig ikke særlig rar.

Vi har helt sikkert alle sammen stået og gnedet håndleddene sammen, men det er den sikre vej til at ødelægge duften.
En parfume bliver oftest beskrevet med topnoter, hjertenoter og basenoter. Den er blandet, så disse noter er i balance. Kompositionen er ligeledes et udtryk for, hvordan duften udvikler sig på huden.
Når man gnider håndleddene sammen går denne udvikling alt for hurtigt og de flygtige duftstoffer bliver brændt af.
Lad derfor din parfume udvikle sig stille og roligt. Spray eller dup parfumen på der hvor pulsen slår, det vil sige i knæhaserne, i albueleddet og på halsen.

Billedekilde: Samvirke

5 kommentarer

 • Dejligt indlæg med god info. :-) Øv at de ikke må stå fremme!

  Marie-Louise
  Posgaard.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Jensen

  De må altså godt stå fremme.. De har ikke godt af varme og uv/sollys. Men det r helt korrekt at “rubbing# dræber molekylerne i duften, gad vide hvorfor 10 ud af 10 gør det..? hvor mon det stammer fra..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Camilla
   Ja, man bestemmer selvfølgelig helt selv, hvor man har sine ting :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GH

  Hej.
  Jeg har fået en ny kommode som desværre kun kan være ved en altandør, hvor der kommer sollys ind.
  Jeg har de sidste par dage ladet mine parfumer stå på den, da der af gode grunde ikke har været meget sollys.
  Men da jeg vågnede i dag var der til gengæld en del Sol som skinnede lige igennem mine gardiner og på mine parfumer. Jeg ved godt at det ikke er de stærkeste stråler, da vi trods alt r i januar.. Men har det ødelagt mine parfumer?

  Vh
  Mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej GH
   En enkelt gang tager de som sådan ikke skade af, men jeg ville helt sikkert finde et andet sted til dem. Det er ikke bare solen, det er lyset.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen til et nyt år hos Pudderdåserne