Pudderdåsernes julekalender den 19. december

De bedste ansigtsrens

Vi får med jævne mellemrum læserønsker, og dette indlæg stammer fra sådan et. En læser (som jeg ikke engang kan huske, hvem var nu? Råb højt!) bad om gode tips til de bedste ansigtsrens. Og ja, det kan du tro, jeg gerne vil skrive om.

Først og fremmest vil jeg gerne give lidt generelle tips til at vælge en god ansigtsrens. Det allervigtigste råd, jeg kan give, er, at dette er i særklasse et område, hvor der IKKE er nogen grund til at købe de allerdyreste produkter. En ansigtsrens har EN funktion, og det er at vaske din hud ren uden at udtørre den. Alle dyre og fine ingredienser bliver alligevel bare vasket af din hud igen, når du skyller den.

Så som hovedregel skal du bruge penge på det, der bliver siddende på din hud, og spare på det, du vasker af din hud igen. Som for eksempel ansigtsrens. Det, jeg leder efter, i sådan en er, at den vasker min hud ren uden at irritere eller udtørre den. At den er mild, uparfurmeret og behagelig og ikke koster en formue.

Og som en sidenote: Glem alt om ansigtsvaske, der påstår at de kan afhjælpe akne og lignende. Det kan de ikke. Alle aktive ingredienser bliver jo alligevel skyllet af. Det er det, der bliver siddende på din hud, der kan virke. Ansigtsvask renser din hud und nichts weider. Kan I huske Clearasil ansigtsvask fra 90’erne? Det virkede heller ikke, vel?

Så tilbage til mine yndlings. De har flere fællestræk end forskelle. De er milde, uparfumerede og uden sulfater og andre irriterende ingredienser. De fleste hudtyper kan bruge dem. Konsistenserne er forskellige, så der handler det meget om, hvilken følelse du bedst kan lide.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild – I har hørt mig skælde ud over Clinique forældede 3 trins system, men lige præcis deres Liquid Facial Soap Extra Mild er virkelig god. Den er blød, mild og behagelig og har haft en fast plads i min brusekabine meget længe. Den er uparfumeret, men har en sjov meget let duft. Den dufter for mig ganske let af kardemomme. Sådan meget let af kagecreme? Er det kun mig, der synes det? Den er hovedsageligt baseret på olie og er derfor særlig egnet til tør hud.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild koster 180 kroner for 200 ml. og kan købes i Matas, parfumerier og stormagasiner og på Magasins webshop.

Purely Professional Shampoo 3
Ja, jeg ved godt, at det er en shampoo, men ingredienserne i den er så milde, at jeg gladeligt vasker både den ene og den anden ende af min krop i den… Også mit ansigt. Jeg bruger den faktisk ikke som shampoo, selvom det er en shampoo, men jeg har den i brusebadet og bruger den både som bodyshampoo og til at vaske ansigt i. Jeg har ikke prøvet noget mildere nogensinde. Hvorfor er det, at vi skal bruge et produkt til hver del af vores krop, når det i bund og grund er de samme detergenter, der er i? Det giver ikke mening for andre, end dem der skal sælge det til os.

Purely Professional Shampoo 3 koster 120 kroner og kan købes her i Purely Professionals webshop.

Neutral Face Wash
Neutrals Face Wash er et relativt nyt bekendtskab for mig, men jeg synes, at den fortjener hædrende omtale. Den er billig, mild, parfumefri, miljømærket og astma- og allergimærket og gør det, den skal. Akkurat lige så godt som de dyrere. Hvorfor så betale mere? Det er en behagelig og blød skum, som ikke udtørrer huden og er baseret på milde og gode ingredienser.

Neutral Face Wash koster 79,95 og kan købes i Matas, større supermarkeder og andre steder. Du kan også købe den lige nu på tilbud i Matas webshop. Mon ikke, den også er på tilbud i Matas’ butikker også?

Hvad bruger du?

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

93 kommentarer

 • Kristina H.

  Super brugbart indlæg! Min kosmetolog holder på, at man skal bruge samme serie til rens, toner og fugtpleje, pga. Ph-værdien. Hvad er Pudderdåsernes holdning til det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Kristina. Med al respekt for din kosmetolog, så er det noget vås. Der er absolut ingen grund til at bruge den samme serie, andet end for den person, der skal sælge dig det ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

   Er du udannet kosmetolog Katja? For med alt respekt så lader det tit til at du ikke aner hvad du taler om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er jeg ikke, men har nok studeret emnet en del mere end de fleste uddannede kosmetologer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • @ Linda,

   Jeg er sikker på, at Katja heller ikke er udannet;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina H.

   Tak for svaret – tænkte nok den måske ikke helt holdt i byretten ;) jeg vil kaste mig ud i Neutrals ansigtsrens, det er jo en yderst SU-venlig pris!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Uhaja…. på SU så bliver det endnu være. Av!

   PS. De fleste ansigtsprodukter har cirka samme PH-værdi… Undtagen AHA og BHA produkter, men det er en længere historie.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

   Hvad får dig til at tro du har studeret emnet mere end de fleste som har brugt tid og kræfter på en udannelse?
   Det er en meget arrogant antagelse. Det virker mest af alt som om du efterhånden har opbygget et had til folk med en relevant udannelse indenfor beauty branchen ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kunne ikke være mere enig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina T

  Jeg bruger neutral face wash og har gjort det igennem længere tid og jeg er blevet rigtig glad for den. Og endvidere så er den faktisk utrolig drøj i brug jeg har virkelig min længe, også udtørre den hellere ikke huden. Så den vil jeg varmt anbefale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Dejligt at høre. Tak for anbefalingen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej :) Jeg vil gerne spørge jer Pudderdåser hvad forskellen er på en ansigstsrens og en ansigtsvask?

  God aften.
  Mange hilsner fra
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Maria. I mit hoved er det det samme :) Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Er efterhånden blevet helt afhængig af jeres gode blog og takker for de mange tips:-) Vil høre om i har nogle gode ldeer til hvordan man kommer af med irriterende talg-knopper på kunden og under øjet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pernille

  Jeg bruger en rensegel fra La roche posay (effaclar). For mig er det vigtigt at den kan vaske make-up ordentligt af og renser huden, da jeg ikke bruger skintonic eller lign, fordi jeg synes det tørrer huden ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • alice sørensen

   Jeg har også brugt rensegelen fra LRP effaclar 8(dvs.til uren hud). Huden føles ren og ikke stram efter brug. MEN jeg har kombineret (aldrende) hud, så den tørre hud på mine kinder er blevet irrieteret og endnu mere tør og smårynket end før! Jeg har den også mistænkt for at bryde hudens naturlige syrekappe, så man nemmere får bumser. ÆV. Leder nu efter et alternativ, så derfor læser jeg med her…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Av nej, det lyder ikke rart. Håber du kan finde noget her så.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette WK

  Hvorfor kan du ikke lide Cliniques 3-trins system? Nu siger du jo så meget klogt om så meget andet, så det vil jeg da gerne vide ;-) Jeg er forresten også glad for ansigtsrensen fra Clinique. Lidt dyr i indkøb, men meget drøj i brug!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hov, det skulle jeg selvfølgelig have linket til. Det står her: http://pudderdaaserne.dk/2011/04/10/anmeldelse-cliniques-3-trins-hudplejesystem/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette WK

   Tak for link! Jamen, der er vi vist meget enige ;-) Er selv glad for rensecremen her og den milde skintonic. Bemærker mig dog, af en anden kommentar i indlægget, at den skal duppes – det skal jeg huske. Cremen er mere lala, men sammen med deres turnaround serum, er den god om morgenen, når det skal tørre hurtigt. Og om aftenen bruger jeg alligevel min favoritcreme (A-Derma Exomega) som natcreme…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Turnaround er god! Rigtig god! Anmeldelse er på vej. Og du deler favoritcreme med Helene ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Matas’s renseskum. Den er virkelig drøj i bru, og er flere år gammel faktisk. Ups!
  Men jeg synes den udtørrer en del, så tror jeg vil prøve Neutrals næste gang, eller Cliniques. Den er bare dyr, når den alligevel skal vaskes af. :-(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hmm den tror jeg aldrig jeg har prøvet. Jeg vil sige til Cliniques forsvar, at den er meget drøj (som en anden også nævner). Jeg bruger meget lidt hver gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Min ultimative favorit er Dermalogicas Ultracalming Cleanser :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Jeg bruger renseservietter fra Yves Rocher….Og en god ansigtscreme

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Renseservietter er også flittigt i brug her. Det er helt indlæg for sig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Kære Pudderdåser
  Jeg har et spørgsmål, som måske falder lidt uden for denne tråd, men here it goes:
  Det der for mig startede for år tilbage som lidt allergi over for birkepollen har desværre med tiden udviklet sig til allergi både over for hund, kat, græs, husstøvmider og flere fødevarer. Jeg har fået at vide af min læge, at jeg skal være meget opmærksom på hvilke skønhedsprodukter, jeg bruger, da jeg også risikerer at udvikle allergi over for parfume, og det ville jo være rigtig træls (af samme grund bruger jeg nu stort set kun produkter, der er deklareret i samarbejde med Astma&Allergiforbundet).
  Men mit spørgsmål er egentlig blot: Hvordan ser det ud mht. de særligt allergene parfumestoffer i MACs makeup-produkter?
  Jeg har nemlig været stor fan af MAC i årevis, så vil gerne vide om jeg er på sikker grund her, eller om jeg (snøft!) skal til at se mig om efter noget andet makeup…
  I øvrigt tak for en fantastisk blog, der bliver læst dagligt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • @ Sophie,

   Jeg er vist lige så allergisk som dig, inkl. en parfumeallergi, og jeg har kun stødt på parfume i MACs Strobe Cream, men den kan jeg godt tåle, og vigtigere – min endnu mere parfumeallergiske mand kan også tåle, at jeg bruger den.
   Resten af de deklarationer på MAC makeup, som jeg har læst mig igennem er uden parfume, dvs. øjenskygger, blush, læbestift, læbeblyant og highlighter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jep Sophie, lyt til Liselotte :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Sophie
   MACs produkter er som hovedregel helt uden parfume. Der har været parfume i for nogle år tilbage, men de er ved at udfase det. I deres makeup kan du godt regne med at der slet ikke er parfume i. Enkelte af deres hudplejeting er der stadig parfume i. Og ganske enkelte produkter ser vi også æteriske olier som fx lavendel i, men det hører til sjældenhederne.

   Så køb trygt deres makeup men tjek lige hudplejen just in case. Og tjek altid deklarationen. Det bør man jo :-)

   Jeg håber det var svar nok :-)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Mange tak for svar, begge to!
   Så vil jeg lettet rense makeuppen af for i aften :)

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger ansigtsvasken fra Dermas lyserøde serie. Synes Neutrals svier i øjnene, når jeg skal have vasket mascara af, men Dermas er fantastisk. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Sjovt, den synes jeg til gengæld svier. Hvorimod Dermas Eco ansigtsvask er god. Den kunne faktisk også godt have været på denne liste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Det er et relevant indlæg… Jeg har været glad for Neutrals renseskum af flere omgange, men bruger lige nu en gel fra Nivea, som var stærkt nedsat. Julen er en dyr tid, så der skal spares, men jeg bliver tit bange for, om det er godt nok.

  På andre blogs lyder det nogle gange til, at en angsigtsvask ikke bare er en ansigtsvask. At creme eller mælk fx er mildere end skum eller gel. De engelske blogs skriver meget som en prisvindende ansigtsrens fra Liz Earle, hvor man skal bruge en varm klud sammen med rensen. At ens metode ift at rense huden også betyder noget, hvis man ikke vil slide på huden. Andre snakker om helt at undgå vand? Jeg har selv prøvet en rens fra Embryolisse, hvor man ikke skulle skylle bagefter, men jeg havde altid fornemmelsen af, at huden ikke var ren.
  Jeg har hørt folk rose Eve Lom, som koster en formue (430 kroner?), hvilket faktisk gør mig nysgerrig. Hvad er det meningen, at den skal kunne?

  Jeg har ikke selv særlig pæn hud, hvilket jeg gerne vil gøre noget ved, så jeg er nok hurtig til at lade mig forføre, når jeg hører om et såkaldt “kult”-produkt af flere omgange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   At vaske huden uden vand med rensemælk er generelt kun en god ide hvis man har virkelig tør hud. Og selv der vil jeg ikke for alvor anbefale det. Det er som regel en ret fedtet omgang. Altså… Prisvindende ansigtsrens og 430 kroner…. Jeg bliver dig svar skyldig på, hvad de kan, som de andre ikke kan. Udover at gøre deres bagmænd velhavende ;-)

   Altså, hvis du gerne vil bruge en varm klud med din ansigtsrens kan du vel for pokker da gøre det med en hvilken som helst rens? Nogle gange så er marketingsfolk altså en tand for kreative…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ej okay, nu kom jeg til at tjekke dem. 80 pund for 200 ml.? Er de syge i roen? Og når man så læser ingredienslisten på Eve Lom, så er det vaseline, ganske almindelige olier og en række parabener, som rent faktisk ER mistænkt for at gøre dine drengebørn til kvinder (selvom jeg gladeligt bruger de fleste parabener)….. Det er jo røveri ved højlys dag….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Nu bliver jeg altså nød til at komme med en kommentar :-) Jeg giver Katja helt ret – men er nu faldet ret så kraftigt for Liz Earle rensecremen. Jeg syntes den er fantastisk – også den lille klud man bruger :-) Min hud har aldrig være pænere og nemmere at have med at gøre. Og så koster den altså kun cirka 12 pund for 100 ml. Men så skal man også betale for forsendelse. 100 ml. holder cirka en måned hvis man bruger den en gang om dagen. Det syntes jeg er en helt fin pris.

   Jeg er helt klar over, at meget af det er et marketings trick – men jeg elsker den nu alligevel og har brugt den i cirka et år.

   Det jeg holder mest af er selve processen i at bruge cremen og så rense den af med kluden derefter. Jeg har altid hadet at bruge vand i ansigtet om aftenen, da jeg syntes det tog for lang tid og jeg blev helt frisk af det. Men med Liz Earle er det blevet er lille ritual og jeg holder meget af det. Og det vil jeg gerne betale for :-)

   Men er som sagt ret så enig med Katja ellers :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   12 pund er også en helt anden og helt rimelig pris, og den har jeg ikke set en deklaration på, så den har jeg ikke noget at udsætte på.

   Men mon ikke man sagtens kunne bruge den klud med en hvilken som helst anden creme? Kluden i sig selv lyder som en god idé. Bare HUSK at vaske den meget jævnligt, der samler sig meget skidt på den måde. Den skal vaskes, vaskes, vaskes ofte! Jeg er også glad for at bruge en almindelig vaskeklud i stedet for vand om aftenen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen Katja, det er jo et “system”, har du ikke glemt at nævne, at det inkluderer en stump stof;-)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonnie

  Ih, fantastisk indlæg – tak! Nogen chance for at der er et på vej om ansigtscremer, både med og uden spf? Synes det er endnu en jungle, der er meget svær at finde rundt i. Og de fleste, jeg så finder, er i krukke?! Hvorfor er der så mange producenter, der putter deres produkter i denne uhensigtsmæssige emballage? Gider da ikke alle de bakterier i min creme – eller at alle de gode ting fiser ud, fordi de bliver udsat for iltning og lys. Altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  ok det her er jeg simpelthen nødt til at kommentere på- ansigtsrens er ikke bare rens og noget du skylder af igen- grunden til der findes flere slags rens er jo at ikke alle har den samme hudtype Eller behov. . NU er jeg uddannet kosmetolog og bestemt ikke en af dem der lovpriser at have et helt skab fuld af alle mulige mærkelige produkter der koste ren formue uden grund. Men men men,. Nogle kan tåle at bruge vand i ansigtet andre tåler det slet ikke pga irriteret ødelagt hud og hvorfor har de så det? jo de fleste af mine kunder. (skal lige siges at jeg også er uddannet kostvejleder, og ved en del om huden og kroppen , det hænger nemlig sammen) nå tilbage til kunderne, de fleste har ødelagt hud pga forkerte produkter- dårlig fordøjelse – mangel på vitaminer og en ide eller råd om at det er ok at bruge dårlige men billige produkter i ansigtet som evt locobase! Gode produkter behøver ikke være dyrt, men en vejledning hos en kosmetolog er guld værd. ansigtsrens skal som hovedregl IKKE bruges til at vaske mascara af da øjenomgivelserne er for sarte. Renseservietter ok til ferie men ikke tilhverdag, tager ikke særlig godt makeup af og de fleste er alt for hårde ved huden. Så konklusion er: tal med en professionel kosmetolog der ved hvad de taler om og mærk efter din mavefornemmelse. helt enig i at ikke alle kosmetologer ved en brik men vi er faktisk nogen der er ærlige – vil det bedste for vores kunder og ikke bare prøver at presse penge ud .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  lige en ekstra–
  solfaktor i ansigtscremer er ikke nødvendigvis godt i Norden. og slet ikke til alle uden grund til det,. Solcreme fylder rigtigt meget i en creme og tager pladsen for aktive stoffer.vil ikke anbefale nogen mærker her. da jeg sys det er vigtigt at vælge ud fra din huds tilstand og hudtype

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Ej Katja – jeg ville have svaret dig under din kommentar til min kommentar, meeen det vil jeres side ikke lade mig gøre :-)

   Og du har ret – en anden klud og en anden creme ville sikkert kunne gøre jobbet lige så godt. Jeg kan bare godt lide konsistensen af denne – meget cremet og fast i det, næsten som en pasta. Nå og kluden – du kan tro den bliver vasket – og jeg har selvfølgelig købt flere af dem :-) (og ja kunne godt bruge en anden…)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Så er der jo absolut heller ingen grund til at bruge andet, hvis du kan lide den:) Jeg må prøve den en dag

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bine

  Jeg bruger REN Clarifying Clay Cleanser. Jeg blev faktisk meget overrasket over, at du skriver en ansigtsrens blot skal rense huden uden at tørre ind, men at produkter mod acne og urenheder ikke virker. Min erfaring har været, at jeg har brugt produkter der ikke tørrede ind, virkede helt fint, men ikke virkede mod urenheder, mens RENs ansigtsrens virker (det er altså ikke et mirakelmiddel der har tryllet alle urenheder og bumser væk) men den virker mere end andre produkter jeg har prøvet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  jeg bruger selv Neutral’s :) her den anden dag fandt jeg den i Rema 1000 til 55 kr ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Jeg har også lige hørt, at den kan findes billigt i Netto!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Dermas ego rens er perfekt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Nu spørger jeg lige dumt ikke? Men hvornår bruger I ansigtsvask?
  Når I allerede har fjernet makeuppen med et andet produkt? Og i så fald hvilket?

  Når man som jeg bruger foundation og noget concealer, er en skum/vask ikke nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sophie
   Ingen spørgsmål er dumme!
   Jeg bruger ansigtsvask, når jeg har fjernet min øjenmakeup. Jeg bruger både concealer og foundation og en ansigtsvask er rigeligt til at fjerne min makeup, det vil sige at der hverken er rester eller skidt tilbage på huden efterfølgende. En almindelig fejl, uanset hvilket produkt man bruger til afrensning, er, at produktet ikke får nok tid til at virke. Læs for eksempel her:
   http://pudderdaaserne.dk/2011/10/11/tirsdagstip-brug-lidt-ekstra-tid-pa-dine-rutiner/
   Hvilke produkter bruger du til afrensning nu?
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kære Helene & Katja :)

  Siden min opdagelse af jeres blog for et par måneder siden, er der sket en himmelvid forskel med mig og ikk mindst min hud. Nu det blevet okay at være kritisk og ikke bare flade i med begge ben når der står en virkelig god sælger i Matas, Magasin osv.. Men i stedet at følge jeres gode råd om simpel hudpleje og så lige en BHA peeling oveni, så er min før problematiske hud som født på nu, takket være jer, jeres blogarbejde har været tusind gange mere vær end kosmetologen dyre råd..
  Kan virkelig ikke takke jer nok og ikke mindst være jer dybt taknemlig for at i deler ud af jeres så nødvendige viden :)

  Men har lig en sidste lille ting jeg godt kunne bruge et råd om, i forbindelse med ansigtsvask, der bruger jeg Neutrals, kan jeg også vaske min øjenmakeup af med den, bruger pt Neutrals renseservietter, de er bare lidt hårde ved mine vipper, så hvad burde jeg bruge istedet ? :)

  De bedste hilsener Line :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Line

   Hvor er det en skøn kommentar. Sikke en dejlig søndag det så bliver :-) Tusind tak.

   Der er ingen grund til et seperat produkt til at rense øjenmakeup af med, hvis din ansigtsrens er i stand til at fjerne din øjenmakeup med. Jeg kan ikke selv huske om Neutrals Ansigtsrens er god til øjenmakeup, men prøv, og hvis den virker og fjerner makeuppen, så er der absolut ingen grund til en separat øjenmakeupfjerner.

   Kærlig hilsen Katja

   PS. Fortæl mig lige om det virker :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Super, det må lig prøves de næste par dage :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Hej Katja :)

   Har de sidste par dage brugt Neutrals ansigts vask til at fjerne øjenmakeup med, som vi snakkede om. Men den klare altså ikke mascaraen særlig godt :(

   Hva for en kan du anbefale til at fjerne øjenmakeup ?

   De bedste hilsner Line :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line

   Nu er jeg godt nok ikke Katja, men AV! Den er super hård ved øjnene og mildest talt ineffektiv! Mine øjne er super sarte og den eneste makeupfjerner, som jeg køber igen og igen er denne: http://www.thebodyshop.dk/hudpleje/ojenpleje/camomile-waterproof-eye-makeup-up-remover.aspx
   fra The Body Shop.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ja det er den nemlig, rar er den ihvertfald ikke :(
  Tusind tak for linket :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Husk at få en prøve! For selvom den er min favorit, så kan du jo stadig være uenig :-)
   Hvis du er til olie, er almindelig mandel/olivenolie også glimrende :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Tak :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Har lig et spørgsmål til, hehe :)
  Når i nu bruger ansigtsvasken uden for badet, bruger i da engangsklude, svampe eller de der skind(har set dem på The Body Shops hjemmeside) eller vasker i det bare af igen med hænderne ? :)

  De bedste hilsener Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Line
   Nu ved jeg ikke, hvad Katja gør/bruger… Men du har da helt ret, uden en klud eller lignende er det et værre vandsjaskeri, så jeg bruger netop svampe/klude. Det er bare vigtigt, at skifte og vaske den slags ofte (mine ryger til vask dagligt!), da sådan noget er perfekt medie for bakterievækst! Og det vil du ikke have på huden dag efter dag.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Det var lig præcis også det jeg tænkte, det bliver bare en bakteriebombe på ingen tid! Nasty!!!
   Så bliver det vist engangskludene der er nemmest, gider nemlig ikke bøvle med at vaske klude og svampe :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det kan jeg godt forstå Line :-)
   Vi har sgu så meget vasketøj i forvejen, så et par klude gør ikke den store forskel :-P
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kære skønne dåser :)

  Jeg har for et par dage siden været til en hudanalyse hos Clinique, jeg er i forvejen flittig bruger at deres ekstra milde skin tonic med stor glæde :) Men hende clinique damen prøvede så at sælge mig deres facial soap, men bare til olieret hud, hvor jeg så sagde at jeg mere var interesseret i den ekstra milde udgave som i snakker om ovenfor.
  Er den til olieret hud ligeså god som den milde(har min tvivl!!) og vil jeg ikke kunne få mindst ligeså meget glæde af den milde som den til olieret(syntes ikke selv min hud særlig fedtet og renser til daglig også min hud i olierne fra køkkenskabet, så kan ikke se problemet i at bruge den milde ??
  Er jeg helt galt på den eller ?
  De bedste hilsner fra line :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Klart tag den milde! Når clinique laver produkter til fedtet hud, så mener de det virkelig (av!). Køb den milde, den er virkelig dejlig – til alle hudtyper.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Super :)

   Er der så en væsentlig forskel på den milde og den ekstra milde? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Og lige et par hurtige spørgsmål til :)

   Dagcremerne med solfaktor fra Body Shop, er de tilstrækkelige her til sommer eller skal der mere til ?

   Og så snakkede jeg med en dame den anden dag som sagde at mineralpudder er meget sværere at rense af huden igen, da det blev børstet ind i huden og dermed så gav uren hud. Men hvor foundation er meget nemmere, er det rigtigt ? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Line

   Mht. Body Shop, så ved jeg det ikke, jeg har aldrig testet dem. Men en dagcreme med ordentlig solfaktor er ikke anderledes end en solcreme. Forudsat den er god nok :)

   Og det sidste er noget vrøvl. En mineralsk foundation er bare pudder og vaskes fint af på samme måde som foundation.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den ekstramilde er bedst. Den er virkelig behagelig og ikke udtørrende. Men den milde er såmænd også ok – der er dog ingen fordele ved at vælge den synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tusind tak for jeres svar, i gør bare livet meget nemmere ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Katja.

  Jeg kan se, at dette indlæg er af ældre datoer, men prøver nu lige alligevel, og håber, du vil svare mig.

  Jeg har meget sart og tør hud, men dog stadig fedtet på næsen, hagen og mellem øjnene, og bruger i øjeblikket hverken make-up-produkter eller rens, da det får huden til at tørre helt ud, og skalle af, og det er som om, vinterkulden gør det endnu værre. Efterhånden kunne jeg dog godt tænke mig at finde en god rens, da min hud er ved at blive uren, med tilstoppede porer, talgkirtler og begyndende bumser.
  Kan du anbefale en af disse? Hovedkriteriet må være, at den ikke tørrer huden ud. Om den kan fjerne make-up er ligegyldigt for nu.

  Du skriver, at den rigtige creme er vigtigere end den rigtige rens. Her bruger jeg cremen fra Exomega både dag og nat, og er nogenlunde tilfreds, men den fedter lidt, uden alligevel at kunne fjerne tørheden.

  Jeg har tidligere brugt Medex’ produkter, og har været rigtig glad for både rensemælk og cremer, men er på SU og har simpelthen ikke råd til at betale de temmelig høje priser.

  Kan du hjælpe mig med et godt alternativ? En af disse cremer, måske?

  Jeg krydser fingre for en håndsrækning. Det ville være så fantastisk endelig at få hud, der bare virker.

  Tak for en informativ blog!

  De bedste hilsener,
  Sofie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Sofie
   Jeg kan anbefale dem alle tre – jeg er sikker på de vil fungere. Start med den billigste, der er ingen grund til, at det ikke skulle virke.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kom lige til at genlæse dette indlæg, inklusiv kommentarer denne gang. Jeg kan se, at der er mange, der er glade for Neutrals ansigtsrens. Har selv brugt den i en periode, og jeg har ikke en finger at sætte på den. Og dog… Jeg synes ikke, emballagen er ret god. I takt med at jeg bruger den, suger flasken indad (giver det mening?!) og til sidst kan flasken ikke stå selv, fordi den bøjer/buer så meget. Lidt irriterende, synes jeg!
  Er jeg den eneste, der oplever det??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det har jeg ikke prøvet, men jeg bruger nok også sjældent produkter så længe, at de bliver så tomme ;-) Måske nogen andre har mere brugbare erfaringer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Desp

  Hejsa! Ved du hvad pH-værdierne er til produkterne fra Clinique og Neutral? Jeg har selv prøvet at google lidt rundt, men til intet held. Der stod i Neutrals hjemmeside at pH til koncentration er 7,1 men jeg er ikke helt sikker på hvad de mener med det. Hvilken koncentration snakker de om? Eller er det den færdig produkts pH de snakker om? Jeg ved godt at indlægget er gammel, men det er det eneste sted hvor mit spørgsmål er relevant, og jeg kan se at andre har haft held med at skrive her :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg ved det desværre ikke overhovedet. Hvis jeg havde produkterne hjemme kunne jeg måle det for dig, men det har jeg ikke engang :-/ Jeg ville skrive direkte til dem og spørge. Clinique har jo en dansk webshop nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jensen

  Jeg bruger rensemælken fra matas’ natur linje. Den er rigtig god og mild, gør det den skal og koster næsten ingen penge :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa
  Jeg benytter også Neutral wash, men jeg er i tvivl om man “skal” bruge skintonic også? Har ikke vilddt mange, men vil gerne reducere mine hudorme nemlig. Er det så nok med Neutral wash og så en creme? Kan i anbefale en god creme?
  På forhånd tak – og fed blok.
  Mvh. Lisette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej pudderdåser! Er helt pjattet med jeres blog! Der er så mange gode indlæg og gode informationer! :-)
  – Jeg har pga. jeres henvisning anskaffet mig Neutrals Face Wash, men bruger den kun når jeg er i bad. Mit spørgsmål er så om jeg bør anskaffe mig en ansigtsrens i form af noget rensemæk, skintonic el. som jeg kan bruge dagligt. Gerne noget som kan puttes på en vat-rondel. Synes sæben er for bøvlet hvis man ikke bruger den i badet :-)

  Mvh Louise!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] den slet ikke for mig, selvom jeg havde læst rosende ord om produktet flere steder bla. hos Pudderdåserne, så jeg var lidt skuffet. Efter lidt tid besluttede jeg mig for at prøve igen, og det var ikke en […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Pudderdåser! Jeg har lige indkøbt Neutral Face Wash, fordi mit budget efter en ferietur til Berlin er mildest talt stramt. (Alt er så billigt i Berlin, at det går hen og bliver dyrt ….) Jeg stod dog i føtex og kiggede længe på Levevis’ rensegel. Har I prøvet den? Den var markant billigere, 30 kr. for 200 ml, så jeg var lige ved at tage den istedet for Neutrals til 80 kr. Jeg endte dog med Neutral, fordi jeg ikke kunne finde nogen bemærkninger fra jer om Levevis’ rensegel. Har I prøvet den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Pudderdåser :)

  Jeg er et måske lidt tricky spørgsmål… Jeg bruger Bioeffect egf serum, hvilken jo ikke går sammen med olie.
  Vil der være en effekt på efg serum´ens effekt hvis jeg renser min hud i et renseprodukt med olie, inden brug af serummet? Og er der olie i neutral face wash?

  På forhånd tak :*

  Mvh camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Camilla. Jeg tror ikke en smule olie i et renseprodukt gør noget. Neutral er helt fint, er jeg sikker på. Men det er blevet moderne at rense sin hud med for eksempel ren abrikoskerneolie. Der sidder stadig et lag olie på huden bagefter og det vil næppe fungere. Men en almindelig ansigtsvask som Neutral er helt fin. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hej! Pisse fedt indlæg altså, det skal i have! Hvad med en intimsæbe – kan de med fordel bruges til formålet? :-)

  Ps. Jeres side har hjulpet mig rigtig meget. Jeg havde aldrig troet, jeg kunne finde ingrediens-lister på hudplejeprodukter så interessante, som jeg nu gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mille
   Tak for alt din ros! Det er vi stolte af og meget glade for!

   Intimsæbe hjælper mange med hud der driller. Så jo… det giver bestemt god mening.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pudderdåsernes julekalender den 19. december