Spar 10 procent på AL skønhed, makeup og parfume i Magasin

Moroccanoil hårplejeserie

Som jeg har skrevet herinde et par gange, så er jeg ivrig bruger af den klassiske Moroccanoil, som jeg har brugt længe efterhånden. Det var derfor med stor forventning, jeg kastede mig ud i at afprøve en god portion af de resterende produkter i serien.

For Moroccanoil er vokset til at være meget mere end bare det serum, som mange kender og elsker. Der er shampoo, balsam, hårkur og stylingsprodukter også. Jeg har prøvet seriens shampoo, balsam, hårkur og både den klassiske serum og light versionen.

Moroccanoil klassisk og light
Jeg har skrevet et par gange om Moroccanoil, men jeg er stadig meget glad for den. Dette silikonebaserede serum til håret er yderst velegnet til slidt og umedgørligt hår, som straks bliver blødt, glat og lækkert at se på.

Mit afblegede og ekstremt slidte hår bliver blødt og lækkert igen, når jeg bruger dette – midlertidigt, for effekten holder kun til næsten hårvask. Men skidt pyt, for det gælder alle hårprodukter. Hår er dødt, og intet du putter på kan reparere det. Og Moroccanoils behandling er en af de mest effektive, jeg kender.

Det, du ikke kan se på billedet, er, at den kommer med pumpe, hvilket er yderst praktisk. I modsætning til Orofluido, som er stort set identisk på ingredienslisten, men som ikke har den praktiske pumpe.

Hvad kan Moroccanoil Light så? Ifølge Moroccanoil selv, så er den særlig velegnet til fint og blondt hår. Det er lige mig, jeg har begge dele. Men der er to problemer. Først og fremmest er ingredienslisterne på de to produkter fuldstændig identiske. Dernæst kan jeg overhovedet ikke mærke forskel på mit hår, om jeg bruger den ene eller den anden. Jeg har sågar i dag forsøgt at bruge den originale på den ene side af hovedet og light på den anden side. Jeg kan hverken se eller mærke forskel.

Jeg kan dog – de ens ingredienslister til trods – godt både se og mærke forskel på serummet i hænderne. Så der er en forskel, og jeg vil ikke udelukke, at nogen kan mærke forskel på håret også. Jeg er bare ikke en af dem.

Og lad os så lige få slået en tyk pind igennem, at bestemte hårfarver skal bruge den ene type og andre hårfarver skal bruge en anden type stylingprodukter. Blondt, brunt, rødt eller lilla hår kan fint bruge dem begge.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo
Moroccanoil Moisture Repair Shampoo er et særsyn indenfor shampoo. Det er nemlig en shampoo uden de 26 særligt allergene parfumestoffer (kig i bunden af artiklen). Stort set alle shampoo’er, jeg kender, pånær de særligt parfumefri selvfølgelig, indeholder adskillige af de 26 særligt allergene parfumestoffer, hvilket efter min mening er et stort problem i hårprodukter, men ikke denne. Tværtimod indeholder den kun en lille smule almindelig parfume.

Derudover er den sulfatfri, hvilket vil begejstre jer med sart hovedbund. Prisen, du betaler for dette, er, at den ikke skummer, hvilket for mange vil føles lidt forkert, og som at man skal bruge mere. Den er især god til tørt hår og hvis du har problemer med sulfater.

Moroccanoil Moisture Repair Conditioner
Balsammen er også meget rig og på samme måde som shampooen bedst egnet til tørt og skadet hår. Mit afblegede og tørre hår er meget glad for både shampoo og balsam. Alligevel synes jeg ikke den tynger mit hår, hvilket selvfølgelig er en fordel. Igen er dette ikke en balsam for fint og glat hår, dette er plejeprodukter som er yderst velegnede til tørt og skadet hår, som har behov for en høj grad af beskyttelse.

Som shampooen er den meget mildt parfumeret.

Moroccanoil Intense Hydrating Mask
Med alle de fremragende produkter ovenfor, får mit hår alt det, det behøver. Og jeg har derfor ikke brug for hårkur. Som jeg i øvrigt ikke bruger, fordi hårkur på mange måder er overflødigt. Det er, hvad du bruger hver dag, der for alvor har betydning for dit hår efter min mening.

Men hvis du har seriøst tørt og skadet hår, så er dette en udemærket hårkur og et godt supplement. Og brug den gerne hver dag som balsam, hvis du trænger til ekstra pleje. Eller brug din yndlingsbalsam som hårkur. Balsam og hårkur er alligevel lavet på stort set samme måde.

Alt i alt er dette virkelig gode produkter. De er desværre også dyre. Moroccanoil serummet koster cirka 299 kroner, og det er meget for et hårprodukt. Men det er efter min mening pengene værd (ellers ville jeg jo heller ikke bruge det selv hver dag).

Arganolie og de smukke marokkanske kvinder
Er det arganolien, der gør det pengene værd? NEJ, det er bare den gode historie, som Moroccanoil markedsfører sig selv på. Der er arganolie i alle produkterne, men i meget varierende mængder. I det klassiske hårserum er de bærende ingredienser silikoner, som er de virkelige stjerner, når det kommer til hår. Arganolien står bagefter og er god, ja ja, men det er silikonem, der gør det hårde arbejde. I shampoo, balsam og hårkur står arganolien så langt nede i forhold til de andre effektive ingredienser, at den næppe har en afgørende betydning.

Hvilket bringer mig frem til en lille anekdote, som ikke har noget specifikt med Moroccanoil at gøre, men snarere med den effekt som markedsføringen af arganolie har fået. I meget markedsføringsmateriale af arganolie og produkter med argan (Moroccanoil undtaget skal retfærdigvis siges) ser man lovprisninger af arganolien som hemmeligheden bag marokkanske bondekvinders ungdommelige udseende. Mine gode kollega Eva, som rejser jævnligt på hesteryg i de mest landlige egne af Marokko kluklo, da jeg fortalte hende dette. Marokkanske kvinder lever hårde liv, og ser ud derefter. Der er ikke megen rynkefri hud, når man når over en hvis alder.

Men det var et sidespring… Moroccanoil serien byder på en række virkelig gode produkter. Min favorit er som altid serummet, og hvis du kun har råd til et produkt, så gå efter det.

Her kan du købe det
Produkterne fra Moroccanoil koster mellem 150 og 299 og kan købes hos frisører og på nettet. Det skifter hele tiden, hvor det er billigst, så søg grundigt, før du køber. Som regel er det mest fragten, du sparer på.

 

37 kommentarer

 • Hej

  Har I nogensinde checket jeres site i Google Reader? Der er slet ingen afsnit i jeres indlæg, og det er noget værre rod – det afskrækker selv mig, en fast Pudderdåse-læser, fra at læse jeres gode indlæg, fordi jeg ikke kan overskue dem! Og I sku’ jo nødig miste læsere af den vej….

  Mvh
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja jeg ved det godt :-( Det står på fejllisten og bliver rettet. Jeg håber det bliver snart, og at du bliver hængende så længe alligevel og har tålmodighed med os lidt endnu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majs

  Som en ivrig læser af jeres blog (men som dog aldrig har fået kommenteret før) vil jeg bare lige give mit besyv med, og sige at Moroccanoil er virkelig fantasktisk. Sidste gang jeg var til frisøren syntes hun at jeg skulle prøve at have noget i mit år for at prøve at gøre det lidt blødere – og jeg må da nok sige at det virkede. Dagen efter måtte jeg tilbage og købe en flaske, syntes godt nok den var lidt dyr, men eftersom at der er så mærkbar en virkning så syntes jeg at det er det værd. Jeg har skulder langt hår – den ene side i hvert fald :) – og syntes faktisk at jeg stadig kan mærke en lille forbedring efter en enkelt vask, efter to vaske er det helt ude som du selv skriver.

  (btw, hvis du stadig søger efter en Århusiansk frisør kan jeg pege dig i retningen af cha-cha-cha i Bruuns galleri – og ja, jeg har godt set at alle der har foreslået dig en frisør har nævnt nogle forskellige :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Godt at høre! Den er også bare fast indslag i mit hårritual.

   Og tak for anbefalingen:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er der også silicone i shampoo, balsam og hårkur fra Moroccan Oil? Eller er det “kun” i serummet? Jeg har nemlig læst, at man skal undgå siliconeholdige hårprodukter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja. Der er silikone i det hele. Men silikone er en rigtig god ting. Jeg ved godt, der er skræmmekampagner mod silikone (primært startet af producenter der sælger produkter uden silikone), men silikone er ufarligt og får tørt og trist hår til at se smukt ud igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fafa

   Men får det også tørt og trist hår, til at BLIVE smukt og sundt igen? Eller er det kun et look, den påfører. Reparerer den eller lægger den blot en glanshinde på håret?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Fafa
   Håret er dødt! Det kommer til at se pænere ud, så længe du bruger produktet. Udover det sker der ingenting!
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fafa

   Tusind tak! Det var et rigtig brugbart svar, her op til jul. Jeg ønsker mig meget MarocconOil, nemlig. Jeg har ret tørt og fint hår MED krøller ovenikøbet, så der skal lidt til at tørre det.
   Har de andre produkter samme effekt? Shampoo, balsam, hårkur?

   På forhånd tak.

   Kh Fafa

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det jeg læste, var, at siliconen ligger sig som en “hinde” i hovedbunden og herved forhindrer huden i at ånde – resulterende i tør og irriteret hovedbund! Jeg mener det var skrevet i forbindelse med én, der havde fået lavet en hovedbundsscanning…

  Jeg overvejer meget at investere i produkterne fra Moroccan Oil, men gider ikke bruge så mange penge hvis det ikke gør noget godt for hovedbunden også? Men jeg har ingen forstand på ingredienser, så det er sgu svært at gennemskue ingredienslisterne på diverse produkter! I øjeblikket bruger jeg hårprodukter fra L’anza – hvad er din holdning til dét mærke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kender ikke L’Anza, så det kan jeg ikke udtale mig om desværre. Men der er absolut intet belæg for at silikone skulle give problemer med hovedbunden. Hvis du alligevel er bekymret for det kan du jo evt bruge en shampoo og balsam uden silikone og så bruge Morocanoil bagefter. Den får du jo ikke helt ned i hovedbunden på samme måde som med en shampoo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det var vidst noget med vandopløselig og ikke-vandopløselig silikone, hvor sidstnævnte ikke bliver vasket helt ud. Men ja, måske jeg bare skal gøre som du skriver! Ååååh, det er en jungle, det her… :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du kan godt tage mit ord for det. Silikone er en god ting! :-) Der er i hvert fald intet belæg for at sige det modsatte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg er helt uforstående over dine lovprisende ord om silikone (jeg har ingen forstand på det, så forholder mig bare til frisørens ord :-D) Jeg troede at silikone var noget virkelig skidt for håret fordi det lægger en fedtet hinde på håret, så håret bliver lukket inde og ikke kan ånde. Og at silikone får håret til at skinne, men falskt, altså håret skinner ikke af sundhed men fordi der ligger et lag fedt/silikone på det…
  Jeg bruger normalt Tigi, både i og udenfor badet. Aner ikke hvad der er i, men det er det eneste mærke der virker for mit hår.

  Jeg har fået en lille prøve på morrocanolien og var solgt med det samme. Så nu har jeg købt en stor olie og en curl intense cream. Jeg kender ikke den sidste og har ikke hørt/læst noget om den, så jeg er spændt på om den kan samle mine julia roberts krøller (som desværrer også cruser helt vildt!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Silikone er godt FORDI det lægger en hinde på håret. Hår er dødt. Når det er slidt og ødelagt kan du aldrig gøre noget ved det, andet end at klippe det af. Du kan ikke reparere hår igen, never ever. Men silikone kan lægge sig på håret og give følelsen af at det er glat og sundt. Indtil næste gang du vasker det ja – men det er det samme som alle andre ‘naturlige’ fedststoffer kan også. Hår kan ikke ånde, hverken med eller uden silikone. Det kan din hovedbund derimod (eller… Du ved hvad jeg mener), så med fede produkter er det altid bedst at bruge mest i spidserne. Tigi indeholder iø. masser af silikone :) Er sikker på, at du vil elsker Moroccanoil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Lisa :-)
   Er det samme frisør, som fortæller at silikone er skidt, som har solgt dig Moroccanoil?
   I så fald vil tillade mig at mene, at denne frisør skal læse lidt på lektien inden, h*n bilder kunderne mere sludder ind. Det er nemlig sådan at Moroccanoil “olien” netop er baseret på silikone :-P
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lisa

   Hehe, nej det er ikke samme frisør!!! :-)

   Det var af helt anden vej jeg fik den lille prøve på olien (og har købt de store flasker på trendsales med god besparelse)

   Jeg læste ikke de andre kommentarer inden jeg sendte min egen afsted. Men kunne efterfølgende se at andre også var lidt rådvilde.

   Når det kommer til silikone eller ej (og mange andre ingredienser med for/imod meninger) så handler det vidst meget om “religion”. Hvad man tror på er bedst. Og i sidste ende, må det være vores hår der giver os svaret. Jeg kan ihvertfald tydelig mærke om mit hår synes om et produkt eller ej!! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Og så skal man for Guds skyld lytte til sin egen fornemmelse og sit hår!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Som jeg skrev så aner jeg intet om det og må forholde mig til hvad jeg bliver fortalt.
  Og indrømmet den frisør der for 10-15 år siden talte for Tigi, var også forhandler ;-)
  Siden da har jeg udelukkende brugt Tigi – indimellem prøvet andre populære “luksus” mærker – men mit hår vil ha Tigi!!

  Nu vi er ved det, kan du måske fortælle mig hvad det er der er i de “billige” mærker fra supermarkederne? Det er lang tid siden jeg har prøvet sådan en shampoo. Men det lægger sådan en hinde der er ubehagelig at røre ved, og næsten umulig at vaske ud igen (med en anden, god shampoo)

  Eneste minus ved morrocan er at drt intet gør ved statisk elektrisitet/flyvsk hår, så jeg føler mig nødsaget til at blande lidt Tigi After Party i…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   If it works don’t fix it! Tigi laver gode produkter, og hvis de virker for dig, så hold godt fast i dem!

   Supermarkedsshampoo og dyre frisørshampoo er fuldstændig ens. Bare i dyre vs. billig indpakning og markedsføring. Så det er mere et spørgsmål om tilfældighed nok, hvis du oplever de ikke virker for dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  If it aint broken – præcis!! ;-) MEN!! Jeg måtte altså eje den olie. Og så er jeg ked af lugten af Tigi Curlesque Amplifier, og tænkte at curl produktet fra morrocan var værd at afprøve – jeg er desværre bange for at det ikke kan stå distancen :-/

  Ang. frisør- og supermarkedshampoo, så passer det ihvertfald ikke at det er samme kvalitet, og det er en rigtig uheldig påstand at smide ud til Jeres læsere…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Oh, lige den fra Tigi har jeg ikke prøvet faktisk?

   Jamen det mener jeg absolut og står 100 procent ved! Jeg har læst mig igennem rigtig rigtig mange ingredienslister og prøvet lige så mange hårprodukter. Og det er det samme, der er i. Shampoo og balsam er i det hele taget det mest dødsyge at skrive om – det er meget få ingredienser, der går igen over hele linjen. Der er absolut ingen forskel – andet end på parfumestofferne. Selvfølgelig er der forskel på shampoo, men der er lige så stor forskel på frisørmærke A og frisørmærke B som på frisørmærke A og supermarkedsmærke A. Om et mærke bliver lanceret i et supermarked eller hos en frisør er en beslutning, der bliver truffet af hensyn til salg og markedsføring. Det har ikke noget med indholdet at gøre. Det gælder iø. også makeup og hudpleje. Der er gode og dårlige produkter i både Føtex og Magasin. Der ER altså ikke ret mange forskellige mulige måder at lave neglelak, hårspray, eyeliner osv på. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Schmidt

  Selvom jeg er meget glad for MO-produkter, vil jeg alligevel tillade mig at komme med et lille produkt her :)
  Artego Easy Care Argan Oil Premium Serum – hvis man vil ha forvandlet groft, tørt og stift hår til de flotteste bløde lokker, så er det her altså bare helt fantastisk – ihvertfald til mit hår ;) hehe. Stor fan af dette her produkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej,

  jeg kunne godt tænke mig at vide præcis hvordan Morrocanoil bruges?
  Jeg har en flaske og har haft den liggende i skuffen i over et år, men da jeg er usikker på brugen ligger den jo fint uden at blive brugt. :(
  Jeg har desværre ikke pumpe, da jeg har fået den inden det med pumpe kom frem og har ikke kunnet opdrive en løs.
  Hvor meget skal jeg bruge? (dvs et svar med antal pump kan jeg desværre ikke bruge jf. ovennævnte). Hvor i håret skal det i? Dvs helt i hårbunden, 5 cm fra hårbunden eller..? Mit hår er lige under skuldrene. Jeg har light modellen.

  På forhånd mange tak! Jeg glæder mig meget til at komme igang med vidunderproduktet :)

  Venligst

  Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Sophie
   Mængden kommer helt an på hvor meget og hvor tørt hår du har. Jeg har pagelængde og meget tyndt hår. Det bruger jeg ca. en lille teskefuld til.

   Du kan bruge det i hele håret, det kommer helt an på dit hår og behov. Jeg har knastørt hår i spidserne (gammel afblegning) og fedtet hårbund, så jeg bruger det kun i spidserne.

   Prøv dig frem – hellere for lidt end for meget. For meget giver fedtet hår. For lidt og så kan du bare prøve med lidt mere næste gang. Du kan selv mærke på dit hår, hvor det har brug for det. Det er simpelthen der, hvor du synes det er tørt eller har behov for pleje. Hvis du har fedtet hårbund og hårrødder, som jeg, så lader du være med at bruge det der – hvis ikke så kan du sagtens bruge det der eller bare bruge lidt mindre.

   Der er ikke noget facit, men jeg håber det hjalp.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Hej Katja,

   mange tak for svaret! Det var særdeles brugbart. Jeg vil nu med fornyet energi gå i krig med de dyre dråber ;)

   Venligst

   Sophie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Sophie
   Det er godt at høre. Held og lykke, og lad mig høre, hvordan det går
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har også et indlæg om det her: http://www.chanie-beline.blogspot.com :) Det er skøønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej :)

  Inderholder Moroccanoil-produkterne methylisothiazolinone (MI)? Jeg forsøger at gå udenom stoffet, da min hud begynder at klø, hvis jeg kommer i nærkontakt med det.
  Jeg har ikke kunnet finde en indholdsfortegnelse på internettet. Jeg er lidt “sart”, så jeg har længe forsøgt mig med svane/allergimærkede produkter, hvilket dog ikke har været nogen succes (mit hår er blevet til en tør høstak).. Jeg har længe haft kig på Moroccanoil’s Moisture Repair Shampoo :)

  Mvh. Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kathrine
   Jeg har ikke lige nogle af Moroccanoils produkter ved hånden, men jeg fandt en INCI online her: http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_e2c258187.html, i følge den er der altså ikke MI i, men jeg vil råde dig til lige at besøge en frisør og tjekke det ved selvsyn :-)

   Har du prøvet det danske mærke Ingredien? Det er det mærke, som har overrasket mig mest på det sidste. Det er nogle virkelig gode produkter, især vil jeg anbefale Soft serien (http://www.ingredien.dk/607), som effektivt holder høhår og tørke på lang afstand.

   Mange hilsner

   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Pudderdåserne
  Jeg ville høre jeres erfaringer med light modellen af Moroccanoils olie fremfor deres originale :-)

  Jeg har forholdis tykt hår, men det er lyst :-)

  Mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Camilla. Jeg mener at have skrevet om det for længe siden? Prøv at søge. Min egen helt personlige mening er at de er fuldkommen ens. Jeg kan godt lide begge, men har meget svært ved at mærke forskel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Sørg for at få en prøve, især hvis dit hår er meget lyst… den kan desværre afgive lidt farve også den lette :-(
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej!
  Jeg har købt det er hedder pure moroccans silk, hvordan fungerer det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Gitte
   Det ved jeg ikke, jeg har ikke testet mærket, hvad synes du selv?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nielsen

  Light udgaven farver ik håret, det er forskellen:-) Nogle piger med helt blondt hår, har sagt den. Alm farver håret lidt gyldent☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 10 procent på AL skønhed, makeup og parfume i Magasin