Guide til hvid eyeliner

De mest holdbare foundations i sommervarmen

Holdbare foundations

Hvis I er ligesom mig, så ryger foundation direkte af, når solen bager, og I begynder at svede. Jeg bliver hurtigt varm i ansigtet, og farvel makeup. Samtidig har jeg den klassiske skinnende næse og hage. Derfor er en ekstra holdbar foundation et must for mig, og her får I mine favoritter.

Bobbi Brown Natural Finish Long Lasting Foundation SPF 15
Dette er den foundation, jeg selv bruger for tiden. Den giver en utrolig smuk naturlig finish på huden og har samtidig SPF 15. Den holder utrolig godt og holder skinnende hud under kontrol. I modsætning til de andre to, så har den kun en medium dækkeevne, hvilket jeg godt kan lide om dagen. Eneste minus er, at der er ret meget alkohol i.

Bobbi Brown Natural Finish Long Lasting Foundation SPF 15 koster 345 kroner og kan købes i Bobbi Browns stande i Magasin eller på Magasins webshop.

Læs anmeldelsen her.

MAC Pro Longwear Foundation SPF 10
Dette er MACs bud på en langtidsholdbar foundation, og den holder virkelig imponerende. Den har en god dækkeevne, men ser stadig ikke masket ud. Hvis du har fedtet hud, vil den være god til at holde din hud mat. Den har faktor 10 og findes som altid med MAC i et utal af farver.

Du kan købe MAC Pro Longwear Foundation hos Magasin, Salling i Aalborg eller på Magasins webshop. Den koster 250 kroner.

Læs anmeldelsen her.

Maybelline Superstay 24hr
Dette er en gammel Pudderdåse-favorit. Maybellines Superstay er det billige bud, men lader på ingen måde de to andre noget til tilbage at ønske mht. holdbarhed. Tværtimod er det den, jeg synes holder allerbedst. Med den på så skal der virkelig meget til for at gøre det af med min foundation. Grunden til at jeg sjældent bruger den er farveudvalget. Den findes i seks farver, og som sædvanligt er der ikke en, der er lys nok til mig om vinteren. Desuden har de en tendens til at trække lidt lyserøde op, når de tørrer. Men om sommeren passer Sand perfekt til mig.

Maybelline Superstay 24hr koster 99,95 og kan købes i Matas, stormagasiner og større supermarkeder.

Læs anmeldelsen her.

Kan du få din foundation til at holde?

32 kommentarer

 • Tina T

  Når der er alkohol i foundationen kan huden så ikke føles tør og stram? Mere fordi min hud føles nemt tør og stram alt efter klimaændringer især om vinteren har min hud tendens til det. Derfor er jeg lidt betænklig med at købe så dyr en foundation. Som du også skriver om Maybelline’s foundation om at den kan virke lysrød er nemlig rigtig deres farver passer ikke sådan ordentlig til min hud for jeg skal helt undegå rosa toner da min hud er rødlig i det eller hvad man kan kalde det. Jeg er også meget lys, lys hud, meget lyst hår, helt hvide vipper og hvide øjenbryn. Og kan heller ikke blive brun kun pletvis da jeg har fregner HI HI:-) som den eneste i søskendefolk på 6.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvilken en vil du anbefale, til hud der har tendens til tørhed?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ikke Bobbi Browns i hvert fald på grund af alkoholindholdet. Enten MAC eller Maybelline, men få en prøve på begge og se hvad der fungerer bedst for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Jeg tillader mig lige at kommentere her :-)

   Jeg har MACs pro longwear – og den er rigtig god og holder i rigtig lang tid. Dog “sidder” den bedst på min hud, hvis den ikke er for tør, for den foundation tørrer meget mat op og hvis du bare har de mindste tørre pletter på huden vil det kunne ses. Det kan det hos mig, så jeg bruger den kun, når min hud ikke er tør.

   – Karen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak for din erfaring Karen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er med på Maybellines! Den holder 100! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har tør hud og bruger for tiden Maybellines, som jeg er meget glad for!! Den giver ingen problemer, hvad tør hud angår, men jeg bruger også serum og creme indenunder!! Har dog ikke prøvet den om vinteren når min hud er helt tosset!
  Jeg er virkelig imponeret over denne billige foundation, den holder fantastisk, dækker godt men naturligt og så er det den foundation jeg har prøvet, som sætter sig mindst i linjer og rynker… smukt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er meget enig med dig Julie. Hvis jeg bare kunne få en farve der passede, tror jeg ikke, jeg ville bruge andet.

   Tak for anbefalingen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina T

  Sjovt så forskellig man kan have det med foundationer, jeg har den fra Maybelline som i skriver om her og jeg er ikke spor vild med den. Men måske som du skriver Katja har det noget med farven at gøre. Jeg bruger pt. True Match fra L’oreal den er flot på men den holder tilgengæld ikke en hel dag desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kunne jeg meget vel forestille mig. Farverne er et problem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har indtil videre kun prøvet MAC’ Select SPF Foundation, og kunne egentlig godt tænke mig at have en anden eller to at skifte med – hvad er jeres erfaringer med de andre foundations fra MAC – udover Pro Longwear, som I anbefaler i denne artikel?

  Har I forøvrigt en “sommerfoundation” og en “vinterfoundation”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Julie!

   Vi er nok ikke de helt rigtige at spørge :) Vi har begge ualmindelig mange foundations i kraft af vores Pudderdåse-funktion, haha! Før jeg sprang ud som officiel Pudderdåse, havde jeg også mange foundations, som blev brugt på forskellige tidspunkter på året.
   Min sommerfoundation har altid været Face and Body, men nu er jeg skiftet til Bobbi Browns oliefri farvede dagcreme. Når årstiderne skifter flipper min hud fuldstændig ud, derfor er det som regel nødvendigt med en foundation, som er lidt mere fugtgivende eller fed om du vil.
   Jeg er ikke lige i nærheden af mit stash lige nu, men jeg laver gerne en beskrivelse af dem jeg har fra MAC, hvis du er interesseret :)
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja, det ville være super hvis du kunne lave en beskrivelse af dem fra MAC, som du ejer :)

   Btw.. MAC’s face and body kan da ikke købes i Danmark vel? :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Julie!

   Det vil jeg gerne, pt. står jeg i anmeldelser til op over begge ører, så det må liiige vente lidt :) Håber du forstår!

   Face and Body kan sagtens købes i DK, der er måske nogle af farverne, som man ikke kan få (den hvide kan for eksempel kun fås i MAC Pro).

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Okay, har hele tiden troet, at Face and Body ikke kunne købes i DK – så vil jeg da hurtigst muligt ligge vejen forbi Magasin i Odense :)

   Er du bekendt med, om produktet kan fås der?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg kan nemlig ikke se produktet på Magasins hjemmeside i onlineshoppen?!? Men nogle varer har de måske i Magasin, selvom de ikke ligger på hjemmesiden…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej igen :)

   Jeg har lige været i kontakt med MAC fra henholdsvis Odense og Kgs. Nytorv. Face and Body kan kun købes i MAC Magasin Kgs. Nytorv, og kan heller ikke købes fra onlineshoppen.

   Hvor er det altså bare irriterende :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Øv øv og ØV! Det er godt nok irriterende!
   Tak for din tilbagemelding!

   Stort knus
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Først roser til jeres dejlige, ærlige blog, hvor man kan finde en masse gode anmeldelser, tips og svar på alt :)
  Jeg undrer mig dog lidt over, at I bruger foundation + pudder i stedet for blot mineralpudder og vil derfor høre, om der er en særlig grund til dette?
  Jeg skiftede for nogle år siden over til at bruge mineralpudder alene i stedet for foundation + pudder. Hvis min hud driller lidt, bruger jeg concealer eller måske lidt foundation duppet på området først, men ellers kun mineralpudder, hvilket er supernemt og hurtigt.
  Min hud “æder” normalt også make up, og jeg begynder altid at skinne lidt sidst på dagen, og jeg er heller ikke 100% tilfreds med min Youngblood mineralpudder. Det er dog stadig bedre, nemmere, mere holdbart og naturligt end foundation + pudder og huden føles knapt så tillukket/sminket. Lige når man har taget det på, ser man lidt sminket ud, men det forsvinder, når huden begynder at smelte det ind, og det sker mens man ellers gør sig færdig til at gå ud ad døren, eller hvis man går straks efter så på cykel- eller gåturen.
  Jeg er egentligt bare nysgerrig og vil gerne høre, om der skulle være noget dårligt eller usundt ved mineralpudder – jeg synes, jeg kun har hørt, det skulle være sundere for huden.
  Vh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Mette

   Nej, mineralpudder er på ingen måde usundt. Det er heller ikke mere sundt, men absolut heller ikke usundt. Det er alene et spørgsmål om smag.

   Det holder overhovedet ikke på mig. Jeg bruger ofte mineralpudder som pudder ovenpå min foundation, men en almindelig mineralpudder som eneste foundation på mig er væk på et øjeblik :-) Desuden er jeg ikke vild med det pudrede look, for mineralfoundation er når alt kommer til alt bare pudder.

   Men ikke et ondt ord om mineralfoundation, det virker bare ikke på mig.

   Jeg håber, det var svar nok.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Dejligt at høre, at der ikke er noget galt med mineralpudder.
  Sjovt, det kan være så forskelligt. Kender utroligt mange, der er glade for skiftet ligesom jeg (det tog mange års søgen at finde frem til en god løsning), så jeg troede, det var fordi, der var noget i vejen med det, at jeg ikke kunne finde det herinde :)
  Jeg er heller ikke vild med det pudrede look og netop derfor er jeg glad for mineralpudder, da det er det, der dækker bedst og ser mest naturligt ud, når bare jeg får arbejdet den rigtigt ind og lige giver den de der ti minutter til at blende ind med min huds “naturlige fugt”.
  Overvejer dog at prøve andre mærker, da Youngbloods dåse er lidt irriterende.
  Tak for hurtigt svar :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Velbekomme :) Jeg har dog hørt at Youngblood skulle være den bedste! Så pas på med at skifte den ud :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Det har jeg også hørt siden fra flere makeup-artister. Det ender nok også med, jeg ikke skifter – har jo trods alt været det bedste indtil videre, og det er for dyrt liiige at prøve et andet mærke af ;)
   Tak for hjælpen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Mette
   Jeg har selv været rigtig glad for mineralpudder, men min hud er simpelthen blevet for tør. I efteråret startede jeg en stor test af mineralpudder, men jeg har måttet lægge den på hylden, fordi min hud er helt udtørret og det bliver bare værre med mineralpudder, æv! Jeg fortsætter, så snart jeg kan.
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Min hud er også ekstra tør om vinteren (det har været helt galt med de forrige crazy kolde og lange vintre) og selvfølgeligt blandet med fedtede zoner og ekstra udbrud pga. tørhed *suk*. Prøver at undgå sminke mest muligt og give så meget fugtighed, jeg kan. Det er bare en svær balancegang, når man samtidig gerne vil undgå for mange tilstoppede porrer også.
   Vil glæde mig til at læse testen! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Hansen

  Jeg har lige købt den fra Maybelline for at bruge den til mit bryllup, men det er noget med, at man skal undgå solfaktor den dag.. Kan den bruges, eller skal jeg finde en anden, hvilken?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Louise
   Grunden til at man skal undgå solfaktor er, at de kan kaste et uheldigt hvidt skær tilbage fra flash. Det ser man nu sjældent mere synes jeg med moderne solfiltre. Og jeg ser det sandsynligvis ikke ske med Maybelline i hvert fald. Men du kan selv teste det på fotos først evt.
   En klassisk god foundation til fotos er Make Up For Ever HD Foundation, hvis du er i nærheden af Sephora.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betinna

  Fugtmasken fra Avené, som bare bruges som et ekstra tykt lag creme fx om natten, kan altså klart anbefales!
  -i det hele taget er Avenés produkter, efter min mening, ikke mindre end fantastiske! Er snart 39 år, og har gennem tiden prøvet MANGE produkter, herunder ansigtscremer, specielt de gængse mærker som Lancome, Clinique, Clarins, Biotherm samt div. Cremer fra helsekost butukker.. Avenés “Skin recovery cream”, som også findes i “Rich”, er også en sikker vinder hos min datter på 13 år og jeg.
  Tak for en god, interessant og brugbar blog!
  Hilsen Betunna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Betinna
   Tusind tak. Er glad for, at du kan bruge den.
   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til hvid eyeliner