Chanel efterår 2011: Peridot, Grafite og Quartz neglelak

Pudderdåsernes pakkeguide til sommerens festivaler

Roskilde Festival 2007

Roskilde Festival 2007

Så er det igen ved at være tid til festival. Pudderdåserne bringer hermed en pakkeliste med de ting, som ikke kunne undværes i min tid som festivalgænger. Find dine bedste multifunktionelle produkter frem, så du kan nøjes med så lidt som muligt. Prøv at holde en hygiejne standard som du har det godt med, for selvom det måske er lidt besværligt, så kan det lade sig gøre.

Det daglige bad har altid stået højt på min prioriteringsliste. Det med at stå i kø den halve dag rækker min tålmodighed ikke til. Derfor har jeg altid undersøgt, hvornår badet åbner, stillet uret og stået op til et dejligt uforstyrret varmt bad. Hvis trætheden har været for påtrængende på grund af sene koncerter, har jeg taget en lur efter badet.

Her er mine must-haves til festivaltasken.

Solcreme med HØJ SPF
Av, av,av! Hvor har jeg været forbrændt på Roskilde Festival, det kan slet ikke anbefales. Det er pænt smertefuldt at stå og gnide op af andre mennesker til de mest besøgte koncerter  

Læbepomade
Vælg en solstift eller en almindelig læbepomade med SPF (husk at vælge en med bredspektret beskyttelse).

Saltvand
Saltvand er et must for mig, jeg hader støv i næse og øjne. Vælg en spray eller engangsampuller til den tørre og støvfyldte næse og de irriterede øjne.

Ørepropper
Beskyt dine øre! Tinnitus er ikke særlig sjovt hverken den, som forsvinder eller den som bliver.

Kondomer
Ja, det siger jo sig selv! Man kommer altid til at mangle dem, når man mindst venter det.

Shampoo
Vælg en lille flaske for eksempel i rejsestørrelse. Shampoo kan også bruges som sæbe i badet. Hvis du ikke gider bade er vådservietter (eventuelt også intimservietter) og tørshampoo en nødvendighed.  

Desinfektion
Beskidte hænder er klamme og fuld af bakterier. Derfor skal du sørge for håndsprit i en eller anden form. Der findes mange varianter også i lommeformat, så der er ingen undskyldning for at lade være!

Papirlommetørklæder
Til alle de steder uden toiletpapir, til at pudse næsen og til alt det andet.

Håndklæde
Det er altså en rigtig rar ting at have sit eget håndklæde.

Deodorant
Det er ikke særlig lækkert at stå ved siden af en, som står og klapper med armene over hovedet, hvis vedkommende udsender bølger af svedlugt. Derfor er en god deodorant som holder dig tør og lugtfri nødvendig.

Mundhygiejne
Tandbørste, tandpasta og eventuelt tandtråd

Hår
Elastikker, hårbørste, kam eller hvad du nu bruger.

Tampon eller bind
Der er desværre ting, som man ikke selv er herre over, derfor er de meget gode at have med, hvis nu…

En lille lygte
Det er fint med en af de små cykellygter. Den skal ligge i lommen og bruges i de sene timer, når toiletterne ikke er oplyst. Det kan immervæk være en ubehagelig oplevelse!

Toiletrulle
Tag den med bare for en sikkerheds skyld.

Makeup
Keep it simple! Du ved selv, hvad du behøver. Det eneste, som jeg vil huske dig på, er remedier til at fjerne makeuppen igen. Pandalooket er heller ikke smart, når man er på festival.

First Aid Kit
Der er som regel et eller flere samarit-telte både på festivalpladserne og på teltpladserne. Jeg er blevet lappet sammen flere gange, når vabler eller andet er blevet for voldsomt. Selvom tilbuddet er der, kan det alligevel være smart med dit eget lille kit i teltet.
Det skal selvfølgelig indeholde medicin, som er nødvendig for dig (astma/allergi/osv.). En nål til at punktere vabler, plaster (og saks, hvis det er et stykke), syreneutraliserende piller er gode at have ved hånden, især når du har drukket for meget og spist for fedt, hovedpinepiller, Klorhexidincreme til desinficering af vabler og små sår, ørepropper (hav altid et par eller to i reserve), tyggegummi eller andre remedier til frisk ånde.

Og alt det andet
Du skal selvfølgelig huske en saks eller en kniv, som du ALTID ved hvor er (uanset rod og ståhej i teltet), det er teltsikkerhed 101! En stor beholder eller flere små til vand og dermed vask af hænder, vask af ansigt, til at drikke og så videre.

Der er sikkert masser, som jeg har glemt, men jeg håber og tror at I vil supplere i kommentarfeltet!

Billedekilde: Bloggen Lastnite

15 kommentarer

 • Tanja

  Rigtig god liste! Har selv lige købt saltvandsampuller – hader støv!

  Og må jeg tilføje ørepropper! Gode hvis man vil sove når nabolejren vil feste til kl. 08 – og meget fornuftige – men stadig gode hvis lydniveauet når faretruende højder i pitten :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Tanja!

   Ørepropperne er allerede på listen. Det vil sige, jeg har skrevet reserve ørepropper. Ørepropper er ligeså naturlig en del af påklædningen, som det tøj jeg har på altså til koncert :)

   MVh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke V

  Makeup: Rød eller Pink læbestift (bruges også som blush) og masser af sort mascara, så er man festival klar…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Øv, skal ikke på festival i år… men god tur til alle dem der skal!! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ja det er nok ikke så pudderdåse-agtigt, men husk nu gaffatapen :) Og poser, både sorte sække og de mindre på rulle. Poser er især gode hvis det bliver et mudderår – både inde i gummistøvler, til tøj osv osv :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Gaffa-tape er SÅ meget Pudderdåse! :-D Gaffa kan alt. Fornuftige ting, jeg er helt enig med dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Louise!

   Uha ja, hvordan kunne jeg glemme poser og gaffa!

   Det er essentielt i festivalkittet.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Saltvand?

  Kan I smide et link til et billede og forklare lidt mere? Sidste år på Roskilde var min næse smadret flere måneder efter, så det lyder som en løsning jeg skal prøve. Hvis jeg vidste hvad den gjorde?!? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  Hej Malene!

  Jeg er lige kommet fra arbejde, så jeg evner på nuværende tidspunkt ikke at forklare, hvordan man skyller næse. Man kan købe (måske skal den bestilles) en spray som hedder Rhinomer på apoteket

  http://www.webapoteket.dk/produkter/rhinomer-force-2-naesespray-mod-allergi-og-forkoelelse-135-ml

  Der er en brugsvejledning med i æsken. Det smager rædselsfuldt, men du lærer hurtigt at lukke af, sådan at det ikke kommer ned i munden.

  Saltvand renser og fugter slimhinden.

  Mvh. Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Det er helt svar nok. Ellers havde jeg vel prøvet med min saltvandspray til håret. Jeg tror det er forsøget værd. I hvert fald hvis varmen kommer. Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er godt at høre :) Jeg kan slet ikke undvære min saltvandsspray! Hvis du har store problemer med tørre slimhinder i næsen, kan jeg også anbefale Nozoil. Det er en lille spray med sesamolie.
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hov! Jeg glemte at skrive….
   Er der kun saltvand i den til håret? Og i hvilken koncentration? Det er ret væsentligt for et godt resultat at det er den rette opløsning :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   De fleste saltvandspray til håret indeholder alle mulige stylingting. Det er nok en dårlig ide :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Det er en billig en, og mente det også mest som en joke fordi jeg absolut ingen anelse havde om hvad en saltvandsspray er. Generelt har jeg ikke problemer, men efter roskilde kan det nogle gange vare i evigheder, så lidt hjælp ville være smart. I overrasker gang på gang med ting jeg ikke anede jeg behøvede – og denne gang er det endda med god samvittighed jeg køber det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chanel efterår 2011: Peridot, Grafite og Quartz neglelak