Pudderdåsernes pakkeguide til sommerens festivaler

Fredagsfavorit: En køkkensvamp

Køkkensvamp

Foto: Fd-ren.dk

Nej, jeg vil ikke til at give husmoderråd, men en køkkensvamp er din bedste ven i kampen mod hård hud på fødderne næst efter en god fodcreme med carbamid (som også hedder urea).

At file sine fødder med fodfil, pimpsten eller hvad man nu kan få af redskaber er af det onde. Det stimulerer på sigt dannelsen af mere hård hud og gør kun problemet værre. Mange års næsten daglig fodfileri sluttede for mig, efter at jeg havde lært dette af en dygtig autoriseret fodterapeut, og siden har jeg ikke haft en brøkdel af den hårde hud, jeg havde før.

I stedet bruger du den grove side af en skuresvamp af den klassiske type, du kan købe billigt i netto, som du også bruger til at gøre din køkkenvask ren med eller skure kartofler med. Når du har været i bad og huden er helt blød, så skrubber du forsigtigt huden med den.

Og derudover så brug dagligt en fodcreme med et højt indhold af carbamid eller urea som det også hedder. Disse anbefalinger har jeg fået bekræftet flere gange af fodterapeuter og også af folk, der arbejder med diabetikere, som er særligt hårdt ramt af fodproblemer.

Læs mere i guiden om fodpleje til hård hud her.

18 kommentarer

 • Kaja

  & Det virker – jeg bruger det også flittigt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine-Helene

  Det trick har jeg benyttet mig af siden i første gang nævnte det her og det virker sg! Sammen med den Matas fodcreme ting i anbefalede i samme åndedrag, så har jeg de fineste sandalfødder. Når det nu engang bliver så varmt at man kan gå med sandaler :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men hvorfor stimulerer det ikke mere hård hud, når nu en fil gør det? Det et vel i bund og grund den samme effekt man opnår??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke har det fulde akademiske svar på. Men når jeg kigger på mine egne fødder, når jeg gør det, så vil mit bud være, at det er fordi, man på denne måde kun fjerner de løse og døde hudceller. En fodfil og en pimpsten skraber i selve huden. En svamp fjerner ikke så meget som en eneste hudceller der sidder fast stadigvæk, den fjerner kun de opløste, døde hudceller. Den er simpelthen temmelig meget mildere, vil jeg tro er forklaringen. Jeg vil tro en grov vaskeklud kunne gøre meget af det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg troede ikke helt på dette, første gang jeg læste tricket her på pudderdåserne.. Men jeg gav det en chance, da jeg ikke har købt mig en fodfil efter jeg er flyttet – hvilket jeg nu er glad for! For hold da op en forskel! Jeg har aldrig haft så fine fødder som nu. Der er næsten ingen hård hud (hvilket jeg ellers altid har døjet med) :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor er det godt at høre Christina. Jeg kiggede også på min fodterapeut som om, hun var faldet ned fra månen, da hun sagde det, men ja, det virker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørt

  det må jeg da prøve !! Jeg har sð hðrd hud på min venstre storetå at det gør ondt når jeg går :/
  Så det her vil jeg garanteret prøve i morgen ;)
  Kan du ellers anbefalle mig en god fodcreme ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  det vil jeg afprøve asap :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise H

  Hvor hurtigt kan man forvente babybløde fusser når man kombinere skuresvamp og Matas’ fod- og hælkur? :) (som i: kan jeg når det inden min date mandag ;) hihi)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   I overmorgen? Nej det kan du desværre ikke :-( Men næste mandag kan du godt se en forskel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder for godt til at være sandt, det må prøves, tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som om mange års (hård) kamp mod hård hud snart slutter!
  Jeg skal i hvert fald hjem og prøve det tip allerede i aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Rigtig meget held og lykke. Husk Fod og hælkuren fra Matas. Uden den eller en tilsvarende fodcreme med carbamid går det ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pudderdåsernes pakkeguide til sommerens festivaler