Dåsernes syv dødssynder

21.05.11
Hieronymus Boschs tavle over de syv dødssynder
Hieronymus Boschs tavle over de syv dødssynder
Hieronymus Boschs tavle fra Madrid over de syv dødssynder. Så bibelsk skal dette indlæg selvfølgelig ikke forstås.

1. Lægge bronzer i hele ansigtet
Bronzer i hele ansigtet får dig bare til at se malet ud på samme måde som en for mørk foundation. Bronzer skal lægges på de steder i ansigtet, hvor solen falder på den måde, som Helene viser her.

2. Plukke øjenbryn i kommafacon
Overplukkede øjenbryn ved vi alle ikke ser pænt ud, og hvis de er i kommafacon bliver det værre. Øjenbryn skal være smallest yderst og naturligt brede inde mod midten, et komma over hvert øje (hørte jeg nogen sige Milena Penkowa?) har aldrig klædt nogen.

3. Lægge blush i fartstriber
Det ER svært at lægge blush, og mange tyer til fartstribemetoden, som er en stribe på hver kind langs kindbenet. Vi kalder det fartstriberne. Blush skal læggest øverst på kinderne og tones op langs kindbenet. (Det er faktisk også en rigtig dårlig idé at smile til sig selv i spejlet når man lægger makeup. Helene kommer snart med en guide, der forklarer hvorfor).

4. Bruge for mørk foundation (eller for lys)
Det er en klassiker, men mørk foundation er noget af det værste, man kan gøre mod sit eget udseende. Tjek altid din foundation i dagslys. Du må ikke kunne se overgangen mellem ansigt og hals. Den skal være helt usynlig, ellers er din foundation ikke den rette farve. Skal man så hellere vælge en, der er lidt for lys? Ja hellere en anelse for lys, men for lys foundation duer hellere ikke. Det får dig til at se unaturlig og spøgelsesagtig ud.

5. Lange, hvide og firkantede franske negle
Det er meget populært, men vi er ikke fans og synes, at det ser billigt ud. De meget lange, kunstige, hvide og firkantede franske negle. Et mere naturligt look er klart at foretrække.

6. For mørk lipliner
Vælg aldrig en lipliner, der er mørkere end din læbestift, vælg hellere en, der er en tone lysere. Lipliner holder meget bedre end læbestift på læberne og så sidder du halvvejs gennem middagen med læber med meget mørk kant på af lipliner. Ikke særlig pænt. Læg i stedet en lipliner i præcis samme tone eller lidt lysere. Det er faktisk også oftere bedre at lægge lipliner på hele læben under læbestiften (så holder farven bedre og du kan ikke se overgangen, når læbestiften begynder at fade) eller først at tegne kanten op, efter du har lagt læbestift. Så undgår du også at sidde tilbage med optegnede læber, når læbestiften falmer.

7. Gro fast i dine vaner
Hold op med at sidde fast i den samme makeup dag efter dag. Det er jo bare makeup, det værste, der kan ske, er, at du skal tage det af igen. Vi ser sgu også lidt sjove ud, når vi sidder herhjemme og afprøver tingene, men det er det at turde lege med farverne, der gør det sjovt.

Jeg selv hang fast i 90’erne og 00’erne i den samme makeup. I 10 år gik jeg med den samme øjenmakeup, den samme blush og den samme læbestift.

Det er bare makeup, du kan altid tage det af igen. Det bliver først siddende, når du gror fast.

Har du nogle synder, du vil bekende?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Stine-Helene

7’ern det er mig! Selvom det er med forskellige duche farver, så er det næsten det samme igen og igen og igen..
Grå/lilla, grøn/grå, grøn/grøn, blå/blå/, grøn/ lilla når det går vildt for sig 😀

Pudderdåse Katja

Hmmm vi har glemt at finde ud af, hvordan man får syndsforladelse 😀

Stine-Helene

Nu er jeg præst.. såæ.. Jeg hjælper gerne? 😀 😉

Tanja

3’eren – helt klart! Sådan har jeg altid gjort – langs kindbennet. Og 4eren på den måde at jeg slet ikke bruger foundation af skræk for at farven slet ikke matcher og min skifter meget i farve fra vinter til sommer – så ingen foundation her.

Pudderdåse Katja

Jeg har faktisk to foundations. En til sommer og en til vinter. De fleste bør skifte foundation mellem sommer og vinter, hvis man får meget sol. Men slet ikke at gå med foundation er jo for langt i den modsatte grøft. Kan du ikke finde en sød ekspedient, der kan hjælpe?

Ditte

Jeg glæder mig ti et indlæg om hvordan man lægger blush!
Og så tror jeg jeg vil tage nummer 7 til mig, og bruge min alene-hjemme-aften i aften på at eksperimentere med forskellige looks. For her gør det ikke noget at det bliver grimt; Jeg er alene, og det kan komme af igen. Og hvem ved om jeg mon ligefrem finder en ny makeup der kan fungere? 🙂

Pudderdåse Katja

Vi hepper på dig Ditte! Det lyder godt!

Ditte

At tænke sig – lilla nuancer ser jo fantastisk ud til grønne øjne. Jeg fik brugt en temmelig overset øjenskyggepalette, og har nu fået mig et nyt look. Tror endda det skal vises frem på fredag, hvor den står på stor fest. Og så skal der eksperimenteres lidt mere, så jeg ikke ender med at hænge fast i det nye, naturligvis 😉
Tak for sparket 🙂

Pudderdåse Katja

Altså JA Ditte. Lilla er den allerbedste farve til at fremhæve grønne øjne. Og selvtak, skulle det være en anden gang.
Kh. En anden med grønne øjne 🙂

Pudderdåse Helene

Ikke nødvendigvis Katja 😛 Det afhænger helt af nuancen på både øjnene og øjenskyggen.
Når det er sagt er det synes jeg det er sejt, at du er sprunget ud i det Ditte!
Mvh. Helene

Julie

Sandt sandt!!!
Nr. 7 har helt klart også altid været min dødssynd… men fast læsning herinde har helt klart hjulpet mig i en anden retning 🙂 I går aftes prøvede jeg f.eks.som noget nyt og vovet, at lave rigtig mørke smokey eyes, fordi vi skal til stor fest i aften, og det blev skide godt. Det er første gang jeg prøver et look af på forhånd, og det kan virkelig anbefales, fordi man tør lidt mere når man bare skal have det af igen!!! Og så er det skide hyggeligt at stå der med en kop kaffe og god musik!

Pudderdåse Katja

Fedt! Hvor er det godt at høre!

Halkjær

Uh, jeg er åbenbart en blush-synder. Jeg smiler altid til mig selv i spejlet og laver “æblekinder”, så jeg glæder mig også til jeres blush-guide.
Og så må jeg også melde mig i vane-gruppen. Min hverdags-makeup har været den samme i hvad…? 10 år? Overvejede i dag at købe en black/brown mascara i stedet for ren black, men ikke engang dét kunne jeg få mig selv til. 🙂

Pudderdåse Katja

Så er det vist på tide at bryde vanerne bare en lille smule?

Hanne

Uha – nr. 3 og nr. 7 – jeg smiler altid til mig selv og lægger rouge på den tøkke kind der kommer frem. Og ja – jeg er også groet totalt fast… dog ikke så meget at jeg stadig har 80´er hår og blå mascara 😉

Pudderdåse Helene

Hej Hanne!
Det ville være sørgeligt og så alligevel være ved at være smart igen, gys!!!
Mvh. Helene

Mette S

Bekender hermed at have dødssynderne 3 og 7 på min liste. Men hey, er 3’eren ikke snart på mode igen? Jeg adopterede den sammen med blå mascara dengang i 80erne… 😉

Pudderdåse Katja

Er bange for det ikke er nej. Jeg dyrkede det også i stor stil i 90’erne.

Lullumut

1’eren er klart mig, og efter jeres indlæg for nogle uger siden, tør jeg nu slet ikke at bruge bronzer, haha 🙂

Pudderdåse Katja

Eeeeeej Lullumut! Meningen var jo, at du skulle kaste dig ud i at gøre det efter Helenes anvisninger i stedet! Kom nu 😀

Pudderdåse Helene

EEeejj Lullumut!!
Hvorfor dog?
Du skal bare prøve, det er ikke svært!

Maria

Nummer 4 har jeg faktisk syndet med… Men jeg fik heldigvis kigget mig selv ordentligt i spejlet en dag.
Nu bruger jeg en foundation der matcher min hud :o) og så mixer jeg to forskellige toner i pudder.
Det fungerer, og det gør at jeg kan matche min egen hudfarve meget bedre. :o)
Og så synder jeg også med nummer 7.
Altid sort mascara, sort streg og lidt sort øjenskygge i kanten ved de øverste øjenvipper. ;o)
Jeg kunne godt tænke mig, at prøve en brun mascara en dag. Bare til hverdagsbrug.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *