Pudderdåsernes 1 års fødselsdag: Vind MAC makeup

YouTube video: Sådan lægger du foundation

Clinique foundation pensel, MAC 187 Duo Fibre Brush og Nilens Jord Black Diamond Line Powder Brush

Vi har lavet en video! Den første i Pudderdåsernes historie og forhåbentlig starten på flere. Nu har jeg forsøgt så mange gange at forklare, hvordan jeg lægger foundation, og det giver ikke mening, hverken at forklare det med tekst eller billeder, så nu har jeg grebet til video for at illustrere det.

Til venstre på billedet ovenfor kan du se en typiske foundationpensel. De fleste mærker har sådan en, måske er farven lidt anderledes, men de ligner stort set alle sammen hinanden. Jeg forstår dem ikke, efter jeg er begyndt at duppe (eller stipple som det hedder på de amerikanske blogs og videoer) min foundation på, så ser min foundation perfekt ud hver gang. Det foregår med den type pensel, som du ser til højre altså en tyk pensel, der er flad foroven.

MACs 187 er en klassiker til det (i videoen kalder jeg den 188, det er det ikke, det er 187, det er mig, der vrøvler), den giver et meget let look. Men jeg foretrækker en type som den helt sorte Powder Brush fra Nilens Jords Diamond Line. Den giver et perfekt resultat, en god dækkeevne og er nem at arbejde med.

Den minder rigtig meget om den Powder Brush fra elf, som jeg tidligere har omtalt, men mange klager over, at den fra elf taber hovedet.

Nu vil jeg lade være med at skrive mere, for det giver bedre mening, når man ser det. Og så bær over med mig, for jeg både lyder og ser ud som en torsk med jævne mellemrum, men det er min første video, så er jeg vel undskyldt?

Du kan også se den på vores YouTube kanal her.

Her kan du købe det:
Nilens jord Black Diamond Powder Brush koster 149 kroner og kan købes i stormagasiner, matas mm. MACs 187 koster 350 kroner og kan købes her på Magasins webshop og i Magasins stormagasiner. Elfs Powder Brush er fra deres Studio Line og kan købes på Eyeslipsface.dk.

Min foundation er denne fra Bobbi Brown.

78 kommentarer

 • Absolut god brugbar video :D glæder mig da til at se hvad i ellers ikke kan forklare på skrift ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak :) Helene har noget på vej med Mascara. Jeg ved ikke, hvad det er, for hun kan jo ikke forklare mig det :-p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahah nej okay, jamen det vil jeg da se frem til så :) I øvrigt hvor virker du sød og helt naturlig foran et kamera <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak :-D Hvor er det sødt sagt af dig!

   Elf børsten ligner helt sikkert at den er kraftigt inspireret af MAC 187, og konceptet er det helt rigtige. Men jeg har aldrig haft den i hænderne, så det er umuligt for mig at vurdere kvaliteten. Det er vigtigt, at det er en god tæt børste for at det fungerer. Men altså… til 30 kroner så giv det et forsøg. Det er jo ikke den store risiko.

   Et andet godt bud er Sigmas tro kopi af MACs 187: http://makeup-online.dk/pensler/115-sigma-duo-fibre-brush-f50.html Vi skal teste dem snart.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super vil da lige afvente og høre om dem så :) Har jo kun hørt godt om lige præcis Sigma og at de er et billigere alternativ til mac er jo kun et plus :D Men tror også jeg kaster en bestilling afsted på den børste der og så tar jeg da vist også den anden med. Det er jo ikke fordi man går fallit af det :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er jo det. Lad mig høre, hvordan det går. Ellers kan den nok også bruges til blush, det er duo fibre penslerne gode til. Meeeeeen den ser nu ikke ud til at være i nærheden af samme kvalitet som MACs eller Sigmas. Men det får man jo ikke for 30 kroner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak for tippet Ann!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • I øvrigt har elf en børste der hedder stipple brush, tror i den kan bruges med fordel? http://www.eyeslipsface.co.uk/product.asp?prodID=248&currency=DKK

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det vil jeg også virkelig gerne vide – erfaringer modtages med kyshånd (skønt jeg ellers elsker min mineralfoundation, men det her kunne jo være oplagt til at dække mine næsebumser, når de dukker frem…)

   Mvh
   Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Ha! Fantastisk :D Så fik jeg mit ønske opfyldt! Og en god guide til foundation. Så må jeg bare have limet hovedet på min ELF-børste fast igen – jeg har *lige* opdaget at det sidder løst. Meget mystisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Min gør det ikke, men jeg har hørt flere klage over det. Det er vel et tilfælde af, at man får, hvad man betaler for :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Min har der heller ikke været problemer med – og den virker iøvrigt fantastisk til MAC mineralpudder, den giver lige lidt mere dækning, end en kabuki-børste, men stadig utrolig naturligt. Så jeg elsker den. Og vil prøve at bruge den til foundation også :-) Tak for tippet og en super video :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fin og meget velforklarende video. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine-Helene

  FANTASTISK!!

  Knald god video! Men nu er jeg kommet i tanke om hvorfor det var jeg gik bort fra foundation (selvom jeg overvejer at gå tilbage, stærkt inspireret af pudderdåserne) det tager jo en KRIG at komme på..

  Der skal købes pensler!

  Tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   He he selvtak. Og nej det tager et minut, hvis man ikke snakker til et videokamera imens :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Rigtig god video :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du er bare skide god på video!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super god og lærerig video! Du virker rigtig sød og naturlig – Glæder mig til flere videoer i fremtiden :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan lægger jeg også foundation – den eneste måde at gøre det på ;)

  Jeg bruger Sigma F80 – Flat Top Synthetic Kabuki. Kan ikke leve uden den pensel! Sigmas version af 187 fælder desværre rigtig meget :( Generelt synes jeg, at dem med sorte hår fra Sigma fælder fælt meget… Dem med hvide hår er i virkelig god kvalitet :)

  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Aaah det er godt at høre Maria! Og tak for anbefalingerne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Virkelig god video. Nu giver det pludselig mening ;)

  Hvis I skulle få lyst til at lave videoer med øjen-make up looks (især smokey eyes), så hold jer ikke tilbage :D

  – Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke V

  Super Katja!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nåå hvor en fin video – tak for det. Sjovt at høre din stemme ;)

  Hvad synes I om mineral foundation? Fx. fra id bare escentuals (som jeg altid bruger) – er det ikke nær så godt som alm. foundation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ved du i øvrigt hvad forskellen er på Macs 129 brush vs 129SH?

   Kh
   Hanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja SH er dem fra julesættene. De er med korte skaft og kvaliteten er væsentligt dårligere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ok mange tak.. så du det med mineralfoundation?

   God søndag aften ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg foretrækker flydende Foundation men de kan være gode. Helene er på vej med en stor test.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Og undskyld, jeg overså det :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du skal da ikke undskylde… jeg er utroligt taknemmelig for at I altid svarer! Glæder mig til testen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk.

  Så lærte jeg faktisk to ting.

  1) Mankan sagtens lægge foundation i hele ansigtet, jeg troede kun man skulle det på problemområderne.
  2) Man skal duppe.

  Når nu det er søndag aften og ikke kan nå at købe en børste til mandag morgen, kan man mon så klippe en gammel børste?!?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   He he. Det tror jeg er en virkelig dårlig ide! Du må have tålmodighed til på mandag :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg glemte alt om penslen og selv da jeg i dag var hos MAC, strejfede tanken mig slet ikke. Strange.
   Næste gang.

   Tak for info omkring foundation.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Som min salig mormor sagde: Hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene ;-) Bedre held næste gang :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Men Ditte alt efter anledning og hvordan ens hud ser ud kan det faktisk være en god ide kun at bruge foundation på problemområderne. Men jeg har slet ikke pæn nok hud til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Flot video – og lærerigt. Jeg er også blevet en dupper – og jeg tror, jeg vil købe nilens jord penslen, for jeg har en af de elf-pensler, der taber hovedet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Kat!

   Jeg kan varmt anbefale at låne lidt af sønnikes lim og lime det på igen :) Det har jeg gjort og det virker glimrende!

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ganske brugbar video :) og blog i det hele taget!

  Nu snakker du om de røde pletter på kinderne – er den foundation, du bruger i videoen, dækkende nok til det? I så fald skal jeg da kigge nærmere på den!
  Jeg bruger gerne cliniques grønne primer før samt den gule pudder efter min mac foundation for at dække uønskede røde kinder. Kunne være rart med gode tips.

  Vil forøvrigt gerne høre mere om concealere omkring øjnene – mærker, farver mm. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda sofie

  Skal lige hilse og sige at love-makeup.co.uk ikke sælger sigma børster billigere, men dyrere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Kanon og lærerig video! Du hverken lyder eller ser ud som en torsk – fisk har jo et helt andet ordforråd, haha (det er bare gas!)
  Jeg har tydeligvis gjort det forkert i de få år jeg har brugt foundation, men når de fleste foundation børster er flade og smalle, som den du viste, så er det nok ikke helt underligt :) Jeg er så heldig at eje en MAC 109, så den må straks afprøves i nærmeste fremtid til formålet.
  Jeg glæder mig til flere Pudderdåse videoer i fremtiden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Nina, godt at høre :-D Altså det er jo ikke fordi, det andet er forkert, det er jo sådan den etablerede makeup-videnskab gør. Så dem, der kan få det til at fungere på den måde, skal endelig blive ved. Jeg synes bare det fungerer meget bedre på den anden måde, så tippet er hermed videregivet til andre, der heller ikke kan få almindelige foundationpensler til at virke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Thøgersen

  God video :) Nilens jord børsten koster forresten kun 145 i matas, har lige købt en som supplement til min mac 188 :) (min ER en 188!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak :) Og fedt. 188 er også en rigtig god foundation pensel, bare på en helt anden måde :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg så denne video for cirka en måned siden og skyndte mig at købe penslen fra Nilens Jord. Jeg kan ærligt talt sige at denne metode er kommet for at blive i mine make-up-rutiner. Dog dupper jeg med en ren engangssvamp (kan købes i Matas og MAC for ingen penge) efter at have lagt min foundation da jeg synes at penslen ligger produktet lidt tykt på huden. Jeg bruger MAC Select SPF 15 Foundation og det er muligvis pga. foundationen at jeg føler at der kommer lidt for meget på men det fungerer rigtig godt med en svamp :-) Derefter setter jeg foundationen med mineralpudder (blush og bronzer ej at forglemme) og et par spray Fix+. Lækker hud på nul komma fem!
  Det skal lige siges at jeg har døjet enormt meget med acne og har stadig ar deraf. Denne metode skjuler dem mens huden stadig ser lækker og naturlig ud!
  Tusind tak for videoen – jeg håber meget at I vil lave flere videoer i fremtiden.
  Venlig hilsen Emilie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Emilie
   Hvor er det godt at høre! Dejligt med tilbagemeldingen. Jeg har aldrig selv brugt Select SPF foundation, så jeg kan ikke sige det.

   En ting du kan prøve er at sørge for at duppe foundationen bedre ind i penslen på hånden, inden du putter den på ansigtet. Det kan hjælpe.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ml

  http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~227.htm jeg er også meget nysgerrig, som pigerne i kommentarfeltet foroven, omkring hvorvidt stipple er ligeså god eller bedre ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Sørensen

  Dejligt med en video der forklarer emnet!! Tusind tak!
  knus fra Karin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin Sørensen

  Hej Katja!

  Er alså lige nødt til at fortælle dig det her: Prøvede at duppe min foundation på i morges, og hold da fast hvor er det bare en god måde at gøre det på!! Her til aften, kl 18.30, ca 12 timer efter, ser det stadig rigtig godt ud, sådan air-brush agtig, og uden at jeg har skullet ‘pudre næsen’ en eneste gang !

  Købte den penset fra Nilens Jord i dag, for i morges brugte jeg den type pensel du viser, som jeg har fra Dior (bruges normalt til mineral-puddere) men den gjorde faktisk ondt at bruge, så jeg er spændt på at bruge den anden pensel fra Nilens Jord i morgen :-)

  Lige en anden ting: vasker du penslen efter hver eneste ‘dupping’? Eller kan man godt nøjes med en gang om ugen?

  knus Karin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er bare godt at høre. En gang om ugen er meget fint :)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • JEG VIL MEGLE HJÆLPER MIG. HVIS DE KAN FIND MIG,EN FONDATION .

  DET HEDDER [ MAK UP, FOR EVER, HD FONDATION N- 125 ]

  TAK FOR HJÆLP

  KADIJA

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Kadija
   Den kan du desværre ikke købe i Danmark, den skal du til udlandet efter. Make Up For Ever findes ikke i Danmark på nuværende tidspunkt.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Øv, da ærgeligt at der ikke kommer flere make-up “tutorials”/videoer på dansk…mangler da ellers i den grad..I kunne jo være foregangs-kvinder i Danmark…i England er der f.eks Pixiwoo eller Lisa Eldrige….hvorfor har vi ingen i Danmark?
  Og det må da være nemmere at forklare alt vedr. make-up på video end på ‘still’ fotos…eller?
  Bare et forslag – men det har I sikket overvejet :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Susanne
   Vi har nogle stykker liggende efterhånden, noget om bryn, læber, hår og mascara :-)
   Det er et helt bevidst valg, at vi ikke laver videoer.
   Netop fordi vi begge to er overordentlig dygtige til at rode os ud i mærkelige forklaringer :-P

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Holme Jørgensen

   @Susanne Prøv at søge på Karina_vondahe på Instagram, hun laver rigtig mane korte gode make-up videoer. Denne fra Pudderdåserne er også rigtig god, vi kan sagtens bruge flere:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Malene
   Tak, ja… jeg er i gang med at øve mig lidt, jeg har nemlig købt lamper til det… det ender nok på instagram, det var i hvert fald planen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Sophie

  Dette vil jeg også prøve :-) Jeg har indtil nu enten brugt den flade pensel eller en “skumsvamp”, men synes ikke resultatet er det bedste.
  Derfor har jeg søgt lidt rundt og fundet disse to pensler fra Niels Jord. Hvilken af disse vil I anbefale?

  http://www.magasin.dk/Black-Diamond-Powder-Brush-Flatcut/VA01736703-00000001_061,default,pd.html

  http://www.magasin.dk/Black-Diamond-Flatcut-Foundation-Brush/VA02972556-00000001_061,default,pd.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det gør ingen forskel for resultatet, den eneste forskel er længden på skaftet. Og det er kun et spørgsmål om personlig præference. Begge pensler vil virke super – hovederne er ens.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kadija

  fin velforklarende video.
  tak for det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for illustrationen. Bruger du samme teknik til din nye Shiseido Perfect foundation brush?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, stort set. Den er noget mindre, men det er stort set det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Lækker video!! I har lige redet min hverdags makeup!! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Er elf børsten lige så god som den fra nilens jord? eller mener i at man gå ud og investere i den fra nilens jord?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Lige gode, bortset fra at elf har en tendens til at tabe hovedet. Det kan dog klares med en klat lim – som jeg også siger i videoen. Derudover er de ens.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Er der nogen grund til at vælge nilens jord power brush frem for nr 102 flatcut Foundation brush?
  Mvh Christine?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christine
   Både ja og nej. Du vil med stor sandsynlighed opnå et andet resultat. Så handler det om, hvilket du bedst kan lide. Den anden grund er, at indlægget er skrevet, langt før den anden pensel kom på markedet, faktisk har vi hørt at den er inspireret netop af denne metode ;-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Holme Jørgensen

  Jeg er fornylig begyndt at bruge en børste til min foundation. Køber for nogle år siden en foundationbørste fra Black diamond serien fra Nilens Jord. Synes, som du også siger, at den malede i striber, så endte med at smide den ud. Nu bruger jeg er kabukibørste fra Black diamond serien. Er faktisk meget tilfreds med resultatet, men har også deres pudderbørste ( præcis som den du viser) som jeg dog bruger til en transparent setting powder fra nilens jord. Har du prøvet foundation med kabukibørste? Måske skal jeg skifte til den anden børste hvis det giver et endnu bedre resultat. Kan jeg så bruge kabukibørsten til Setting powder, eller bør jeg købe en anden børste til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pudderdåsernes 1 års fødselsdag: Vind MAC makeup