Anmeldelse: Wet n Wild øjenskygger

Hårprodukter med solfilter og Matrix UV Sparkling Lotion

Matrix UV Sparkling Lotion

Solcreme er godt, solbeskyttelse er godt og UV-filtre er godt, bliver vi tudet ørene fulde med. Så må solfilter i håret da også være godt?

Svaret er ikke så nemt, som man skulle tro, for det er et komplet ureguleret marked, og det er Matrix UV Sparkling Lotion et rigtig godt eksempel på.

Solprodukter uden SPF
Markedet er fyldt med solprodukter til håret, men hvis du lægger mærke til en vigtig detalje, så er det, at der aldrig er et SPF nummer på. Ingen af produkterne har faktor.

Det er fordi, reglerne om solfaktor og SPF er lavet specifikt til produkter, der skal på huden, og måden man måler SPF på er ved at se, hvor længe det forlænger tiden, før huden bliver rød. Det regnestykke er det altså meningsløst at lave for hår. Så vi har ikke nogen måleståk for hårprodukter. Når du køber et hårprodukt med solfilter, har du ikke en chance for at vide, hvad indholdet af solfilter reelt er på samme måde, som du har det med en solcreme.

Latterlig mængde solfilter
Dette problem er ret tydeligt med Matrix UV Sparkling Lotion. Det indeholder en UV-beskyttende ingrediens, nemlig Titanium Dioxid, og den kommer ind på ingredienslisten EFTER både parfume, konserveringsmidler og glimmer. Der er altså forsvindende lidt solfilter i. Produktet er en udemærket leave in conditioner, som ganske rigtigt vil beskytte dit hår mod skadelige påvirkninger udefra, men altså ikke mere end enhver anden balsam.

Der findes selvfølgelig produkter med højere indhold af solfilter, men vi har ikke nogen målestok for det, så du har ingen chance for at vide, hvor meget der er i. Og før vi har den målestok og sålænge produkterne indeholder disse latterlige mængder solfilter, er det ikke noget, jeg vil anbefale at bruge penge på. En god balsam og hat kan hjælpe dig meget bedre, når du er på stranden.

Almindelig shampoo og balsam med UV-filter er der dog næppe nogen tvivl om er helt værdiløse. Når du skyller håret, forsvinder filtrene ned i afløbet, selv vandfaste filtre bliver skyllet af hårene igen.

Her kan du købe det
Matrix UV Sparkling Lotion koster 140 kroner for 150 ml. og kan købes i frisørsaloner.

 

 

8 kommentarer

 • Julie

  Endnu et oplysende og godt indslag!
  Tak for det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Interessant at vide. Kan UV-stråling på håret egentlig forårsage andre skader end solbleget hår og måske en anelse tørhed? Der er vel ikke sundhedsmæssige konsekvenser af ikke at beskytte sit hår mod solens stråler, når hår i sig selv er “dødt”? Eller hvad? :)

  Mvh Kathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan slide på håret, men nej der er ikke sundhedsmæssige konsekvenser på samme måde som med huden. Det handler kun om hårets udseende. Og det vokser jo så ud igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

   Det var godt at vide. Jeg vil holde mig væk fra UV-hårprodukterne så, når det nu alligevel er en jungle. Og så kan solbleget hår også se dejligt sommerligt ud (synes jeg typisk i maj måned – i august har jeg lyst til at klippe hele høstakken af! :D) Tak for god information!

   Mvh Kathrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Velbekomme :) Og ja, mit hår bliver også kun pænere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille K

  Kender i til nogle hår produkter med UV filter uden parfume ? Jeg har ikke haft held med at finde nogle :)

  Mvh. Camille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej desværre. Som du nok kan gennemskue, så er det ikke produkter vi selv bruger eller har kastet særlig meget opmærksomhed på. Som sagt er UV filter i hårprodukter spild af penge.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Wet n Wild øjenskygger