MAC Fashion Flower

Den kedelige sandhed om naturlige hårfarver

Tints of Nature

Naturlig hårfarve. Eller er det?

Økologiske frisører popper op overalt i bybilledet, og det vrimler med naturlige hårfarver til hjemmefarvning. Og det er fristende produkter, for vi ved vel godt alle, at det ikke er det sundeste at farve år. Alene duften, når man får farvet hår, giver en klar reminder om, at det ikke er kamillete og agurkevand, man får i håret.

Men hvad er det så, de økologiske frisører kan tilbyde? Er de økologiske hårfarvninger reelt bedre? Svaret er ret nedslående.

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at der findes ingen kontrol med ordet ‘økologisk’, når det handler om andet end mad. Enhver kan altså smække et skilt op og kalde sig for økologisk frisør eller sælge økologisk hårfarve uden at have noget at have det i. Det er et generelt problem indenfor kosmetik, at vi ikke har et rødt Ø-mærke og kontrol med begrebet økologi, som vi har det indenfor madvarer. Der er ikke nogen form for offentlig kontrol overhovedet.

Dernæst kan kan man inddele de ‘naturlige’ hårfarver i to kategorier.

De rigtige plantebaserede hårfarver
Der findes rent faktisk rene plantebaserede hårfarver. Men de har sine begrænsninger. I denne kategori finder du Henna, og de farver dit hår på overfladen. De svarer altså til en toningsfarve, og du kan ikke blege håret eller fundamentalt ændre hårfarve. Du kan kun ændre det nogle nuancer og i et begrænset antal farver. Disse hårfarver er de eneste rigtigt naturlige hårfarver, der findes. Og husk at Henna findes altså kun i den røde version. Hvis Henna har en anden farve, er det tilsat et eller andet. Mærker som Logona hører hjemme her, Logona blev også vurderet som den mest sikre hårfarve i TÆNK for noget tid siden sammen med en konventionel skyllefarve.

De permanente naturlige hårfarver
Så er der alle de hårfarver, der kalder sig naturlige, men kan ændre din hårfarve permanent og i et utal af farve på samme måde som traditionel hårfarve. Og gæt engang. Det er fordi, de indeholder akkurat det samme som traditionel hårfarve.

Almindelig hårfarve består groft sagt af tre faser. Først en kraftig base, som åbner hårskaftet. Dernæst hydrogen peroxid, som fjerner den eksisterende hårfarve og dernæst selve farvemolekylerne, som binder sig til håret. Når man nærlæser disse ‘naturlige’, permanente hårfarver, kan man se, at de indeholder fuldstændig samme farvestoffer, hydrogen peroxid og en base på samme måde som almindelig hårfarve, ganske enkelt fordi det er det eneste, der virker. Det, der er naturligt i disse produkter, er alt det andet udenom. Altså en masse planteolier, fyldstoffer og plejestoffer, som er tilsat ekstra.

Et godt eksempel på sidstnævnte er Tints of Nature. De kalder sig selv naturlig, og der er ganske rigtigt en masse planteolier i, men den basiske ingrediens er ethanolamine (som virker på fuldstændig samme måde som ammoniak og faktisk bliver fremstillet ved hjælp af ammoniak, selvom de skriver det modsatte… pffft!), produktet indeholder hydrogen peroxid og standard farvestoffer. Derudover indeholder det så også en masse planteolier, men de aktive ingredienser, der farver dit hår, er fuldstændig de samme som i konventionelle hårfarver. Og dette vil jeg vædde min venstre fod på gør sig gældende ved alle andre ‘naturlige’ hårfarve, der er i stand til at ændre din hårfarve permanent.

Tyske Oekotest.de nåede frem til samme resultat for nylig i en kæmpe test af naturlige hårfarve, hvor 18 produkter var gode plantefarver af øverste type, men hvor 16 viste sig at være standard hårfarve med almindelige kemikalier, selvom de kaldte sig naturlige.

Hvis det kan ændre permanent på din hårfarve er det et kemikalie
Pointen er, at hvis det kan ændre din hårfarve permanent, så indeholder det konventionelle kemikalier. Der findes ikke nogen teknologi endnu, der kan ændre fundamentalt på din hårfarve uden at bruge disse problematiske kemikalier, desværre. Og hvis et produkt påstår andet, så er det løgn. De plantefarver, der findes på markedet, som ikke indeholder disse kemikalier, kan give dig en anden hårfarve, men med de begrænsninger som en toningsfarve nu engang har.

Kilder: Blandt andet det tyske forbrugermagasin Oekotest.de, TÆNK m.fl.

47 kommentarer

 • Spændende og oplysende artikel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinna

  øv! Så alle os, der betaler i dyre domme for at få farvet hår ved en øko frisør, kan næsten ligeså godt få det gjort billigere et andet sted? Hvor ville jeg ønske, at mit hår var en anden farve end leverpostej :-)! Hvad gør i selv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja afgjort det samme. Og ikke kun næsten ;-) Med mindre selvfølgelig vi snakker de rene plantefarver af samme type som Henna, Logona osv.

   Jeg får det farvet ved en traditionel frisør. Så længe der ikke er tale om de rene plantefarver (og du kan jo se på min hårfarve om du synes, den ligner en skyllefarve :p ) så synes jeg, det grænser til fup og fiduser og har ikke lyst til at støtte det. Jeg vil i hvert fald slet ikke betale mere for det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Hejsa. Leverpostejfarvet. Ja, den kender jeg.Prøv at bruge de rent plantebaserede. Jeg selv er mest glad for Sante hårfarve. Der er jo ikke så mange nuancer at vælge imellem når det er plantebaserede. Men jeg selv blander to. Og det kan man fint. Det er absolut fordelen ved plantebaserede farve er at du ikke ser farvet ud. Men får, selv i leverpostejhår, et spil af nuancer. Det værste er nok at indfarvning er et mudderbad og skyldning som et opgravet badeværelse. Men det giver et flot resultat og meget naturligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Glæder mig til det igen bliver moderne at være naturligt grå <_< Godt jeg snart har en alder hvor det ser naturligt ud og alderssvarende at være gråhåret

  Ikke om jeg fatter "de unge piger" der farver deres hår gråt, fordi det er…. øøøhhhh…. smart???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anja!

   Det jeg synes er så fedt ved gråt hår er den grove stuktur. Mit eget hår bliver sandsynligvis ikke gråt, så jeg er lidt misundelig. Der er så mange muligheder med gråt hår, så jeg synes det er lidt ærgerligt at farve det. Selvfølgelig forstår jeg godt at det er lidt træls, når man slet ikke kan identificere sig med den grånende manke. Frisørerne skulle gøre lidt mere ud af at vise kvinder mulighederne med det grå hår.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Hvor gammel er det liiiiige du ikke er? Det er bestemt de færreste der får et pænt gråt hår. Og det er bestemt ikke nemt at holde et gråt hår pænt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bodil
   Jeg ved ikke, hvor jeg skriver noget om alder? Ingen af mine forældre har fået rigtig gråt hår, så det er der en ret stor chance for, at jeg heller ikke gør, i hvert fald er der ingen grå hår i udsigt foreløbig.
   Så er jeg åbenbart heldig at kende alle dem, som har virkelig smukt gråt hår! Faktisk kender jeg ikke nogen med gråt hår, som ikke har pænt hår.

   Der står heller ingen steder, at det er nemt at passe og holde et gråt hår.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nielsen

  Tints of nature indeholder en form af det hormonforstyrrende stof resorcinol – dog i form af 2-methylresorcinol. Ligger I inde med nogen viden om hvor nemt methylgruppen fraspaltes, og stoffet derved er det samme som resorcinol?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Trine

   Jeg var lige nødt til at have fat i en kemiker, da jeg ikke har den fornødne viden om dette stof. Jeg henvendte mig til Ole Olsen fra Purely Professional, som svarede følgende:

   “Resorcinol, som anvendes i forskellige kosmetiksammenhænge, er pt. under mistanke for at være hormonforstyrrende.
   Metyl resorcinol er et meget beslægtet stof, som under normale forhold ikke omdannes til resorcinol ved at fraspalte en metylgruppe.
   Hvorvidt der i toksikologisk sammenhæng er den store forskel på de to stoffer, er jeg meget usikker på, således forbyder grøn salon alle stoffer, hvori navnet resorcinol indgår.”

   Jeg håber, at det besvarer dit spørgsmål :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Faldt lige over denne, og vil forsøge mig med en kommentar og et spørgsmål, selvom det er en gammel artikel.

  Jeg har fra naturens side et voldsomt hår. Det er overdrevet tykt og kan næsten tåle det meste. Jeg har farvet det lyst i ca 10 år uden problemer, 1-2 gange pr. måned. Dog kun farve, ikke bleget det, er der forskel? Har hørt at blegning går ud på at spalte håret? Har dog kunne klare mig med almindelig farve, for at opnå mit lange lyse havfrue hår.

  Da alle skrækhistorierne om hårfarve kom frem, ville jeg prøve at finde et alternativ, og faldt over tints of nature. Jeg prøvede den mest lyse, uden gule undertoner, hvilket er vigtigt for mig. Jeg synes den var behagelig at anvende, duften føltes mindre giftig end alm. hårfarve, og der var ingen svige i hovedbunden. Farven var ok. Men det var intet mirakel, og gjorde det kun en gang, da jeg ikke synes det gjorde nogen forskel på mit hår. Desuden er den lidt pebret, når man skal bruge to pakker. Plejede at kunne finde fine lyse farver i matas eller føtex på tilbud til 60-70 kr.

  jeg er altid blevet kritiseret af frisører for at farve mit hår selv, Det burde jeg da ikke det ødelægger håret, men de har altid måtte konkludere at mit hår var stærkt, tykt og sundt til trods for at jeg altid har brugt hjemmefarve. Er der forskel på frisørfarve og hjemmefarve?

  Sidste spørgsmål:
  Hvor farligt er hårfarve?
  Jeg har farvet mit hår tilbage i min egen farve, da jeg gerne vil lave en baby.
  Det er sikkert et dumt spørgsmål, men jeg bør ikke farve hår som gravid/prøver at blive gravid vel?
  Har set mange steder på nettet at folk mener de kan farve hår hos frisøren som gravid, da de ikke er lige så farligt. Det tror jeg ikke rigtig på.

  Det blev langt.
  Tak for en god hjemmeside
  Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Lise
   Det bliver lige et kort svar :)
   Der er ingen forskel på produkter til hjemme- og frisørbrug. Farven er den samme. Den store forskel ligger i den gode frisørs evne til at vælge den rette farve og teknik. Men dit hår bliver hverken mere eller mindre slidt af den grund.
   Det farlige i hårfarve er i risikoen for en allergisk reaktion, og den er relativt høj ved hårfarvning. Men der er ikke nogen særlig risiko for gravide. Og slet ikke for dit foster.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Tak for det hurtige svar:-)
   Dejligt med lidt opklaring

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk artikel…. Er meget imponeret over jeres faglige viden og jeres veldokumenterede indlæg, hvor det, I skriver om, er gennemtestet og gennemprøvet… Nyder virkelig at læse en blog, hvor niveauet er så højt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej,
  Jeg har lige læst indlægget om hårfarve og den tilhørende debat. God Læsning! – Jeg har i mange år farvet mit hår, men fik i maj konstateret kræft. Siden har jeg ikke farvet håret og har egentlig besluttet mig for helt at stoppe. Når det er sagt, så har jeg efterhånden en rigtig “pæn” udgroning, som bestemt ikke får mig til at se mere frisk ud. Jeg har besøgt helsekost forretningerne og Helsam i min by, og forsøgt at finde et svar på, om jeg overhovedet kan farve håret uden at være bekymret for påvirkning. Jeg må være ærlig at sige, at jeg bliver tvivlende, da forretningerne kan have en vis interesse i at sælge deres produkter. Jeg købte Tints of Nature i maj, som stadig står på hylden herhjemme. Efter at have læst om produktet, så er jeg da glad for, jeg ikke fik det brugt. Det er vigtigt for mig, ikke at tage unødige chancer og at jeg kan have fuld fortrolighed til produktet. Er der et produkt i kan anbefale? Det er fuldstændig lige gyldig med holdbarhed – det skal bare være helt rent og naturlig. Glæder mig til at høre jeres mening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Tanja
   Alle hårfarver uden undtagelse indebærer en risiko for allergi. Hvis det kan ændre farven på dit hår, kan det også få din hovedbund til at reagere – punktum.

   TÆNK foretog denne test sidste år: http://taenk.dk/test/haarfarver/taenk-anbefaler/41032 og når frem til en anbefaling af Goldwell Elumen og Sante naturfarver, der begge virker anderledes end de almindelige hårfarver.

   I forhold til dit spørgsmål synes jeg dog det er vigtigt at understrege, at hårfarvning indebærer en risiko for allergiske reaktioner. Det er IKKE dokumenteret, at der skulle være nogen sammenhæng mellem hårfarvning og kræft. Jeg ved godt, at det er blevet påstået, men den sammenhæng er ikke etableret.

   Men jeg forstår udemærket trangen til at fjerne alt usundt, og hårfarvning er bestemt ikke sundt for noget. Personligt ville jeg starte med at prøve en plantebaseret skyllefarve som for eksempel Sante. Til gengæld går man så på kompromis med udvalget af farver og holdbarheden.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Hejsa, i forhold til kræft kan du roligt farve håret med fx. mærket Henna eller mit favoritmærke Sante. Det er rene plantefarver som du i princippet kan spise. Bagdelen ved disse naturlige farver er at de skal sidde i gerne 1 time og tenderer til at svine meget. Men resultatet bliver smukt og holdbart. Kan man få allergi? Ja, det kan man i forhold til alt. Men er det sandsynligt? Nej. Så prøv med de 100& plantebaserede farver. De er så absolut harmløse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der er ingen hårfarver, der giver kræft. Det behøver vi heldigvis ikke bekymre os om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er helt enig i din vurdering. Har selv prøvet Tints of Nature og den er bemærkelsesværdig fordi der absolut ingen lugt har og den sidder rigtig godt. Det er dog acceptabelt hvis effekten på drikkevandet og hovedbunden er lige så katastrofal som “almindelig” kemikalie baseret ammoniak hårfarve.

  Har du kendskab til teorien bag Goldwells Elumen farver. De er baseret på magnetisme og mineraler – ikke kemi og virker fantastisk?

  http://www.beautycos.dk/goldwell/goldwell-elumen-harfarver/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Andersen

  Tak for det her indlæg, faldt over det i min søgen på en naturlig hårfarve, som jeg nu kan se måske er forgæves… Øv, øv, øv :-( Jeg er bange for, at jeg ikke kan tåle hårfarve, synes i hvert fald, at det sviger helt vildt… Det ser jeg som et meget dårligt tegn, og er bange for, at jeg måske er ved at udvikle allergi.

  Jeg vil bare så gerne have mit hår farvet… :/
  Ved I, om der er nogle farve-nuancer, som er “sundere” end andre?

  Er det fx sundere at vælge sådan en “medium brun” som den her: http://www.ren-velvaereshop.dk/haarpleje-202/oekologisk-haarfarve-428/tints-of-nature-haarfarve-4n-medium-brown-120ml-1979.html
  end en mørkere brun som den her: http://www.ren-velvaereshop.dk/haarpleje-202/oekologisk-haarfarve-428/tints-of-nature-haarfarve-4m-medium-maghony-brown-120ml-1978.html

  Kan godt læse, at rød med henna måske er en mulighed, men ønsker mig ikke rødt hår… Bare lidt mere power i den almindelige leverpostejsfarvede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Rikke
   Jeg ville bestemt lade være med at farve håret og blive rigtig glad for foie gras farvedehårpragt. Ellers ville jeg prøve Ingredién Shot-a-Lot Color Bomb Tratment eller de nye Maria Nila Colour Palett Colour Refresh. Det kan være løsningen, men altså… jeg tror, din hovedbund har bedre af, at du lader være.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Nederlund

   Hvis det svier i hovedbunden er den måske for ren, når du farver. Jeg vasker ikke hår en uge før frisørbesøg, hvor jeg bliver afbleget/blonderet i en time uden gener.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Der findes flere plantebaserede hårfarver som holder permanent. Og der med ikke kan sammenlignes med toningsfarve. Som mister farve efterhånden. Og det du skriver om henna passer heller ikke. Henna er en traditionel farve; men de andre farver er lige så “rigtige”. Blot er plantesammensætningen anderledes. Du skriver meget rigtigt. Men kunne du ikke lige læse dine oplysninger igennem og redigere. Så dine følgere får en god information og andre valgmuligheder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Bodil. Jo, det passer bestemt. Hvis du har kilder på det modsatte, så må du meget gerne sende dem til mig. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hej pudderdåser

  Tak for en rigtig god blog og særligt denne artikel.

  Der er jo gået nogle år siden den blev skrevet, så måske er der kommet opdateringer indenfor området siden.

  Jeg er selv leverpostejsfarvet og vil så gerne bare farve håret i en friskere farve der minder meget om min egen. Vil I anbefale at jeg tager til en økologisk i stedet for en almindelig frisør?

  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Stine
   Budskabet er, at farverne er lige “skadelige”, så jeg synes da bare, at du skal farve hår, hvis du har lyst til det! Har du allergi eller andet at tage hensyn til, så ved du sandsynligvis også, hvad du skal undgå. Vi farver lystigt hår selv.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej :-)
  Ovenstående er der blevet skrevet
  Disse hårfarver er de eneste rigtigt naturlige hårfarver, der findes. Og husk at Henna findes altså kun i den røde version. Hvis Henna har en anden farve, er det tilsat et eller andet”
  Kunne tænke mig at høre “de røde” henna hårfarver – gælder det sådan disse “røde farver” :
  “Indian summer” – “Henna naturrød” – “Tizian” – “Flammenrød” – “Mahagoni”- “Kastanie”?

  Jeg håber at du kan besvare på mit spørgsmål :-) Go aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nina
   Hvilket mærke er der tale om? Når der er forskellige nuancer, er der noget der ændrer farven… Så er spørgsmålet selvfølgelig, hvad det er.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej igen

  Mange tak for dit svar.

  Ja jeg fik ikke skrevet, hvilke mærke/produkter….

  Det kunne fx. være Longona og Henné Color Hennapulver?

  Dem farver som jeg har nævnt tidligere som er røde farver – er de helt naturligt uden at der er tilsat et eller andet?

  Mange hilsner Nina :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Sørensen

  Er det rigtig forstået at henna er naturlig og ikke skader håret? er lidt i tvivl når har læst din gode artikel? fandt en side om henna som siger det ikke skader og er godt http://henna-faq.dk
  er det rigtig og hvad skal der ikke gøres for det skader håret? vil gerne have sådan noget orange gyldent hår og min frisør siger henna er godt til det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Lotte. Henna – såfremt det kun er ren Henna, der kun findes i en rødgylden farve – er en relativ sikker hårfarve at bruge. Den kan give allergi, men det er ikke almindeligt.
   Der findes desværre rigtig meget andet, der sælges under navnet Henna, som kan være enddog meget farligt. Men hvis det reelt er Henna, så ja, så er jeg enig med din frisør.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hej :)
  Super oplysende artikel. Ifht henna, hvis jeg køber en brun nuance fra logona, er det så også “skadeligt/ikke naturligt”? og er det en permanent farve? Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Dorte. Logona er ikke henna. Det er skyllefarver/ikke-permanente hårfarver. Jeg kender ikke nok til dem til at sige at nogen af farverne er bedre end andre. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej!
  Jeg faldt lige over denne gamle artikel, og blev helt overrasket over at læse, at der ikke er forskel på frisør- og hjemmefarve. Stemmer det stadig? Jeg har altid tænkt, at jeg ville ødelægge mit hår fuldstændig, hvis jeg gjorde noget ved det der hjemme. Og så synes jeg det begynder at blive ret dyrt at gå til dyr “øko”-frisør flere gange årligt… Kan I anbefale en god måde at få lyse reflekser i der hjemme? Hvilket mærke er godt, f.eks.? På forhånd tak, og tak for en god side! Vh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Maria
   Nej der er ikke forskel på indholdet. Forskellen ligger i frisørens hænder.
   Det vil sige at ændre ens hårfarve nogle ganske få nuancer er fint at gøre selv. At kaste sig ud i store ændringer vil jeg derimod kraftigt fraråde. Det kræver en viden og erfaring, som kun frisøren har.
   Mht. lyse striber kræver det også at man selv kan lægge striberne rigtigt og pænt i håret. Netop det projekt ville jeg heller ikke selv turde.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men henna farver er permanente og ikke skylle farver

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jasmin
   Det står heller ingen steder, at henna er skyllefarve :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan

  Udmærket artikel, men der er nu forskel på hjemmefarve og professionel farve, mængden af farvepigmenter, enten om det er PPD eller 2,5 diaminesulphate. MEA som bliver brugt i stedet for ammoniak er lugtfri og har et højere kogepunkt end ammoniak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Hej 😀 hvilken henna vil i anbefale? Brugte før i tiden denne brune Henna cremefarve, hvis jeg nu ville have brun farve vil det da være bedst at bruge sante som i skriver om? Eller er det lige så godt at bruge brun henna cremefarve? Har et meget sart og fint hår 😊 tak for jeres gode side 😀 vh Anita

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte-Emilie Boyhus

  Super god anmeldelse….og husk, når alt kommer til alt, så er alt kemi….selv “naturlige” ting er kemi…for kemi er atomer der er sat sammen til molekyler. Der er derimod kemi som er god og kemi som er dårlig alt afhængig af hvilket molekyle vi taler om, og hvad det skal bruges til. Kærlig hilsen kemikeren ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrin

  Farvet med henna en gang,og synes mit hår er knastørt,og håret ikke rigtigt tog imod(har min naturlige farve,men er nok lidt solskadet i spidser/enderne)fik,at vide,at jeg blot skulle gøre det igen,og det ville blive mere mættet sidder,og overvejer om jeg skal gøre det har mistet modet lidt,og er bange for jeg fortryder,og hellere skulle forsøge,at lade det falme,pleje håret med nogle hårkure en tid,og købe en rød skyllefarve ville gerne skåne mit hår,og hovedbund for syntetisk farve det var det,der fik mine tanker hen på henna,men samtidigt ved jeg,at det ikke forsvinder,men kun falmer,og selv om jeg kun har en page ærgrer det mig lidt?ville være glad for en anbefaling på en rød skyllefarve uden for mange kemiske,og kradse elementer

  V.H Katrin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Katrin
   Helt ærligt aner jeg ikke, hvad jeg skal råde dig til. Skyllefarver er ikke som skyllefarver var en gang… Derfor ville jeg nok kaste mig over en af de farvede hårkure på markedet og friske op med den. Jeg har selv meget gode erfaringer med Maria Nila
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAC Fashion Flower