Skintonic – det skal man da bruge?

Stimulerer, renser, toner, lukker porerne. Det er blot nogle af de påstande, der er knyttet til brugen af skintonic. Og skintonic bliver af mange brug og solgt som et nødvendigt skridt i hudpleje. Men er det nu også det?
Lad os se nærmere på, hvad der egentlig er i en skintonic.
Glem alt om at lukke porrerne
Først og fremmest, den egenskab, der typisk bliver knyttet an til en skintonic er, at den skulle kunne lukke porrerne. Glem det. Det kan ikke lade sig gøre, det er der ikke nogle ingredienser, der kan. Heldigvis for det, for vi har brug for dem.
Det, der derimod er i en skintonic, er det samme, som der er i din creme, serum eller lignende. Altså – forhåbentlig – gode antioxidanter, ingredienser der får dine hudceller til at opføre sig normalt, peptider, exfolierende ingredienser, vitaminer eller lignende.
Skintonic er altså bare endnu en måde at få disse ingredienser på, bare i en anden form.
Forskellig form, samme indhold
Er det så skidt? Nej, overhovedet ikke. Jeg bruger selv skintonic, for tiden bruger jeg Cliniques Mild Clarifying Lotion (for guds skyld mild, ikke?), og den er jeg rigtig glad for, fordi den indeholder salicylsyre, der blidt exfolierer huden. Kunne jeg have fået det samme af en creme, gel eller lignende med samme ingredienser? Ja.
Det, jeg prøver at sige, er, at gel, serum, skintonic, creme og hvad det ellers hedder, er ofte bare forskellige konsistenser, det er de samme ingredienser, der er i. Så brug den type konsistens, du foretrækker, lad være med at tro, at det er et must at bruge en skintonic OG et serum OG en creme.
Du kan også nøjes med skintonic
Det betyder også, at hvis du har fedtet eller uren hud, og typisk ikke har lyst til at smøre dig ind i creme, så kan du ofte få de samme gode ingredienser, som der er i mange cremer, ved at bruge en god skintonic som det eneste.
Som en sidste fordel kan en skintonic på en vatrondel fjerne de sidste rester af makeup. Men en god makeupfjerner skulle gerne være i stand til at fjerne det hele af sig selv.
Pas på de brådne kar
Der er til sidst to typer skintonic, jeg vil advare imod. For det første så vær opmærksom på dem, der indeholder store mængder alkohol (I har snart opdaget, at jeg ikke er pjattet med alkohol på huden, ikke?) og dernæst dem, der mest består af vand og parfume/æteriske olier. De sidste har ingen fordele for huden og kan tværtimod irritere huden.
Bruger du skintonic?
Jeg bruger selv Dermas, nogle gange Plaisirs eller andre, men jeg har pt. sat den helt på hold, fordi jeg har så tør hud pga. vejrskiftet. Tror jeg :-)