Skintonic - det skal man da bruge?

Lyse og mørke foundations – til blegfiser og mørklødede skønheder

MAC All Ages All Races All Sexes

Foto: MAC

Hvis man ikke lige har en gennemsnitlig lys gylden hudfarve, kan det i den grad være en udfordring at finde en foundation, der kan matche. Jeg er lys i huden, og selvom jeg langt fra er specielt bleg, så har selv jeg svært ved det. Jeg er ofte den lyseste foundation i mange mærker, og det efterlader rigtig mange, der er meget blegere end mig, uden en foundation, der passer. For slet ikke at tale om alle de kvinder med mørk hud, der ofte må gå til specielle mærker for at finde noget, der passer.

Jeg har forsøgt at lave en guide over de mærker, der har de bedste muligheder for jer, der har meget lys eller meget mørk hud.

Bobbi Brown
Bobbi Brown er og bliver efter min mening det mærke med det største udvalg af farver. De dækker hele spektret fra de helt lyse til de helt mørke. Jeg har meget svært ved at se, hvem der ikke kan finde en farve, der passer her. Selv min veninde Kristine, som er blegere end bleg kunne finde en farve her. Som hun selv sagde, den lyseste ‘Alabaster’ betyder jo egentlig ‘gips’ på dansk. Det siger vel sig selv, ikke? Der er også meget mørke toner her til selv afrikanske hudtoner.

MAC
MAC har også et meget bredt spektrum af farver, men de går ikke helt så lyst som Bobbi Brown. Jeg er om vinteren ofte den lyseste farve hos MAC, og det betyder, at folk som Kristine godt kan glemme alt om det. Men de har et bredt udvalg, og mørke kvinder har mange muligheder her.

Shiseido
Shiseido er et japansk mærke og et rigtigt godt mærke at gå efter, hvis du har asiatisk hud selvfølgelig, men også hvis du har lys hud. De har gode farver til begge dele. De har ikke rigtigt noget til helt mørk hud til gengæld.

Når du skal på ferie så tjek…
Hvis du alligevel skal ud og rejse, så tjek de to mærker Laura Mercier og Make Up Forever, som vi desværre ikke har i Danmark. Begge mærker har gode muligheder til både lyse og mørke farver.

Har du svært ved at finde en farve, der passer?

18 kommentarer

 • Wauw!
  Jeg er imponeret over at der findes nogen der er blegere end mig, for mine foundations er fundet hos M.A.C og jeg er indehaver af den lyseste af nuancerne hos dem og da jeg købte den flydende – var det sommer.

  Så jeg har ondt af dem der er lysere end mig, for det er bare ikke fedt at udvalget i foundations er så begrænsede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Shiseido er langt fra leveringsdygtige i “lyse nok” farver og jeg ligger også under lyseste niveau hos Bobbi Brown – men begge firmaer har en lys concealer, som dur.

  De firmaer, der faktisk kan (eller snarere kunne) levere er Armani, Nvey og Tromborg.

  Desværre har Armani skrottet de lyseste nuancer i Illum og det andet firma, der har lyse farver, Nvey er blevet temmelig sløje på leveringen, så forhandlerne dropper dem i flok.

  Efterhånden bruger jeg bare min “ivory” mineralpudder fra Tromborg, selv om det til tider giver lidt kløe, hvis den skal dække noget i panden.

  Min “nudefarve” (altså den der blender med min hud) er kit;-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Øj så er du lys Liselotte.

   Har du prøvet Shiseidos stickfoundation i den lyseste? Den skulle være ret lys. Men hvis du er for lys til Bobbi Brown også, så ved jeg ikke.

   Ellers laver MAC en Face & Body i hvid som man kan blande i sin Foundation. Den kan kun købes i de udenlandske Pro stores desværre. Jeg mener Make Up Forever har noget lignende.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TAK for det her indlæg, tror generelt det kan være et problem at finde den rette foundation/concealer nuance når man har lidt farve i huden, hvilket jo immervæk efterhånden er lidt underligt, eftersom vi vel efterhånden er en hel del i DK der ikke har gennemsnits-teinten….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Selvtak :-) Hvad bruger du selv? Du er heller ikke gennemsnits-teinten kan jeg se.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har tit haft svært ved at finde en foundation i den rigtige nuance, fordi jeg har meget bleg hud med pink undertoner, og farverne har det med at være for gule til min hud (hvis jeg da i det hele taget kan finde én, der er lys nok). Jeg har dog haft stor held med Lily Lolos (lilylolo.co.uk) mineral foundations, for de har en bred variation af nuancer, og især af de meget lyse farver:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  Man behøver ikke vente til ferien eller andre rejser, for Laura Mercier kan købes i Illum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ikke længere. Det er noget tid siden, det forsvandt derfra desværre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Øv, det er da virkelig træls!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabela

  Er selv mørklødet i huden, men kan da godt blive lidt FORARGET, at du/I i overskriften kalder det “blegfiser” (negativt) og “mørke skønheder” (positivt). Det kunne ligeså godt have været “lyse skønheder” og “lortebrune”, men så havde det pludselig røget i kategorien for racisme. Underligt, at det at man er meget lys skal betegnes som “bleg”, og noget negativt. Der er også et overforbrug af selvbruner i Skandinavien, alle er jo efterhånden sygeligt, unaturligt orange i huden her, og det må jo skyldes at folk har den samme holdning. Men der hvor jeg kommer fra synes vi at porcelænshud er det smukkeste, vi er så misunderlige på nordiske typer. At kalde en mørk person noget som svarer til blegfis, hvor man refererr til hudfarven, kaldes racisme i Dk. Men man må gerne sige blegfis? Underligt. Bare en tanke :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Isabela
   Når vi skriver blegfiser, er det fordi både Katja og jeg er afsindig lyse i huden. Og det er primært os selv vi refererer til. Alle andre har muligvis porcelænsteint, men det er der ingen af os, der kan prale af :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Helenes bedste foundation er i farven “gips”.

   Hvis man ikke må tage lidt pis på sig selv, så er der ikke meget sjov tilbage

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

   Helt enig! Smuk hvid skandinavisk hud bør anerkendes derefter.
   Jeg ville skrive “brun” og/eller “neger”, men uha nej.
   Det er KUN os hvide, man må beskrive negativt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg kan heller ikke finde foundation, der er lyse nok. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at der ikke er et marked for lyse/tæt på hvide nuancer i Skandinavien.
  Jeg bestiller hjem fra Sydkorea. BRTC whitening & repairing BB cream SPAF37 .
  Tak for artiklen, det er rart at vide, at jeg ikke er den eneste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Jeg bruger selv en foundation fra Bobbi Brown, i farven alabaster, men den er faktisk for mørk til mig.
  Hvad kan jeg gøre her?
  Jeg har en del rødme i huden som jeg gerne vil dække, men selv bobbi brown passer ikke helt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej med dig!

   Jeg bruger selv Warm Ivory på alt rødt, den er for mørk, men den er gul i farven. Oven på bruger jeg så en lys foundation, der passer. Jeg er glad for Shiseido, GOSH og MAC.Har du prøvet GOSH? De er ret gode og lyse!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skintonic - det skal man da bruge?