Tekstreklame i en drømmeverden

Smokey eyes til øjne der har set en del

Pudderdåserne har haft fornøjelsen af tre fantastiske kvinders selskab. Temaet for vores møde var smokey eyes, som de alle tre ville lære at mestre selv, det vil sige at Vibe, Lone og Lise helt selv har lagt deres makeup.
Fremgangs måden er den samme hos alle tre, så den nøjes jeg med at skrive én gang. Produkterne de brugte denne aften vil fremgå under hvert navn. Til sidst er der links til produkter og redskaber.

Og for øvrigt så er Lise Katjas mor og Vibe og Lone hendes ungdomsveninder. Så der blev ikke kun lagt makeup men også snakket. Meget!

Fremgangsmåde
Afhængigt af øjenskyggen man anvender, kan det være en fordel at starte med øjenmakeuppen og slutte af med foundation og blush. Det er næsten umuligt at undgå, at øjenskyggen drysser en smule og det er ærgerligt at ende med meget mørke brune/grå/lilla rander under øjnene.
Det er også en god idé at tage et øje af gangen. Grunden til det er at eyelineren ?sætter sig? og derfor kan være sværere at ?tvære ud?.

Primer
Start med at fordele en øjenskyggeprimer i et tyndt lag på hele øjenlåget, det vil sige hele vejen fra vipperne til øjenbrynet og en smule langs vippekanten under de nederste øjenvipper. Primeren sørger for at farvepigmentet i øjenskyggen binder bedre til huden, dette gør farven kraftigere og meget lettere at tone ud.

Eyeliner
Tegn en streg så tæt på vipperne som muligt hele vejen rundt om øjet. Det skal helst være sådan, at der ikke er synligt mellemrum nogen steder. Dog er det vigtigt at huske at stregen skal være kraftigere/tykkere på øjenlåget og smallere under øjet.
Fortsæt med blyanten indtil det ønskede resultat er opnået. Husk blot at jo bredere stregen er, jo mørkere bliver det endelige resultat, (hvis man altså anvender en mørk eyeliner). Denne streg behøver hverken at være pæn eller særlig jævn, da den alligevel skal ?tværes? ud.

Øjenskygge
Hvis du vil bruge flere farver starter du med at ?tvære? eyelineren ud med den mørkeste farve, til dette skal du bruge en lille tæt og forholdsvis hård pensel. Det lyder måske lidt voldsomt, men det skal forstås sådan, at den skarpe kant fra den streg, du har tegnet med eyelineren, bliver visket ud af øjenskyggen.
Når stregen er blevet blødere fortsætter du gradueringen af farven/øjenskyggen opad og udad i den ønskede form. Hvis du bruger flere farver, er det nu du skal skifte til den næste farve.

Det er vigtigt ikke at løfte øjenbrynet, når du lægger øjenskyggen på. Det forvrænger dine øjenomgivelser, så det er svært at styre formen på øjenskyggen. Sørg for at du indimellem kigger lige ud, stadig uden at løfte øjenbrynene, den øverste kant på din øjenskygge skal lige akkurat nå op over folden på øjenlåget.
Husk at formen på dit smokey eye aldrig må trækkes skråt nedad, det fremhæver rynker i øjenkrogen og du vil få et søvnigt udtryk. Hold øje med formen ved at holde en pensel eller lignende fra næsefløjen op til yderste spids af dit øjenbryn, der skal helst ikke øjenskygge forbi denne grænse.

Når du er tilfreds med intensiteten, skal den øverste kant af øjenskyggen tones ud, så du ikke har en hård/skarp kant. Dette gøres med en ren blende pensel, det vil sige en pensel der er blød og fluffy. Den bevæger du frem og tilbage over den øverste kant, som var det en vinduesvisker.

Highlight
For at looket ikke bliver for mørkt og tungt, er det en god idé med en lys farve i øjenkrogen og for at løfte øjenbrynet, det vil sige at øjenskyggen skal lægges i inderste øjenkrog og i buen lige under brynet.

Mascara
Vælg en mascara i den ønskede farve og med de ønskede egenskaber. Hvis du bruger pudder, er det en god idé at vente til sidst med mascaraen.

Vibe

Smoke eyes 50+: Vibe færdigt look

Vibes udfordring var primært ikke at få trukket formen på øjenskyggen for langt ud og ned, men til sidst lykkedes det.
Vibe er vant til meget mørke læber og vi indgik et kompromis, så vi alle var tilfredse. Det kan hurtigt se meget hårdt ud, hvis man både har mørke øjne og mørke læber. Læberne mister desværre lidt af deres fylde med alderen. Mørke læbestifter får læberne til at fremstå endnu smallere og kan dermed bidrage med flere år til ansigtet.

Smoke eyes 50+: Vibe lukket øje

Produkterne
Øjne: : Too Faced Shadow Insurance øjenskyggeprimer. Eyelineren er Velvet Touch Eye Liner i farven Black Ink fra Gosh. Vibe brugte den mørkeste af de fire farver i paletten Butternut fra e.l.f. og higlightede let under brynet og i øjenkrogen med M.A.C. Eyeshadow i farven Brule.
Vipper: Mascaraen er The Falsies Volum?Express Mascara fra Maybelline.
Bryn: Jane Iredale Bitty Brow Kit i farven Brunette
Ansigt: Superstay 24hr Foundation fra Maybelline i farven 030 Sand
Kinder: M.A.C. Powder Blush i farven Margin
Læber: Chanel Rouge Allue Laque i farven 74 Dynastie.
Pensler: Blender Brush og Lip/Concealer Brush begge fra The Body Shop

Smoke eyes 50+: Vibe åbent øje

Lone

Smoke eyes 50+: Lone færdigt look

Lone har problemer med at kinderne blusser og spurgte om råd til at dække og camouflere rødmen. Heldigvis findes der efterhånden en del produkter, som kan afhjælpe dette irriterende problem.

Smokey eyes 50+: Lone lukket øje

Produkterne
Øjne: : Too Faced Shadow Insurance øjenskyggeprimer. Eyelineren er Exaggerate Waterproof Eye Definer i farven 261 Black. Lone brugte M.A.C. Eyeshadow i farven Smut og higlightede let under brynet og i øjenkrogen med M.A.C. Eyeshadow i farven Brule.
Vipper: Lone brugte sin egen sorte mascara.
Bryn: M.A.C. Eyeshadow i farven Espresso.
Ansigt: Lones egen mineral foundation fra Pure Shop og Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder fra Clinique
Kinder: M.A.C. Powder Blush i farven Margin.
Læber: M.A.C. Viva Glam i farven Cyndi, hver opmærksom på at det er ved at være sidste udkald, hvis du skal have fat i Cyndi og Gaga, de udgår endeligt i april.
Pensler: Blender Brush og Lip/Concealer Brush begge fra The Body Shop

Smokey eyes 50+: Lone åbent øje

Lise

Smokey eyes 50+: Lise færdigt look

Lise har dybt liggende øjne og var lidt nervøs for at det var for voldsomt med et mørkt smokey eye, derfor valgte vi i fællesskab en kobberfarvet øjenskygge, som samtidig fremhæver Lises blå øjne.

Produkterne
Øjne: : Too Faced Shadow Insurance øjenskyggeprimer. Eyelineren er Velvet Touch Eye Liner i farven Truly Brown fra Gosh. Lise brugte den kobberfarvede øjenskygge paletten Butternut fra e.l.f. og higlightede let under brynet og i øjenkrogen med M.A.C. Eyeshadow i farven Brule.
Vipper: Lise brugte sin egen brune mascara.
Bryn: M.A.C. Eye brows i farven Fling.
Ansigt: Lises brugte sin egen foundation fra L?Oreal.
Kinder: M.A.C. Powder Blush i farven Margin.
Læber: Chanels Rouge Allure Laque i farven 76 Ming
Pensler: Blender Brush og Lip/Concealer Brush begge fra The Body Shop

Billederne med åbent og lukket øje yder ikke Lises øjne og arbejde retfærdighed, så jeg har valgt at undlade at vise dem her.

1 kommentar

  • Pudderdåse Helene

    Kære Vibe, Lone og Lise!

    Jeg har desværre mistet det papir, som jeg skrev jeres spørgsmål på. Hvis der er noget, jeg har glemt eller I er kommet i tanke om andet, er I meget velkomne til at skrive til mig enten her eller på helene@pudderdaaserne.dk.

    @ Vibe :) Jeg leder stadig efter en erstatning for din læbestift, den oprindelige er desværre udgået. Så snart jeg har fundet ud af det skal jeg nok skrive til dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tekstreklame i en drømmeverden