Look med Max Factor Smokey Eye Effect

Hvornår skal jeg starte med at bruge rynkecreme?

Rynket hundEt kendt rynkecremefirma sendte Maria fra vores yndlingsmodeblog Modemedmere.dk ud i en mindre livskrise, da de sendte hende en æske med rynkecreme. For skal hun i en alder af 24 virkelig til at bruge rynkecreme?

Mange af os er sikkert som 25-årige blevet belært af en Matas-dame om, at man skal starte tidligt med rynkecreme og har pligtskyldigt købt dyrt ind ud fra devisen, at det er bedre at forebygge end behandle.

Men hvornår er det rette tidspunkt at starte med rynkecreme, spørger Maria? Og vi skal selvfølgelig forsøge at svare.

Rynkecremer vs. fugtighedscremer
Mit første budskab er, at der ikke er noget godt tidspunkt at starte. For en rynkecreme er ikke et must i en god hudpleje. For hvad er det lige, der adskiller en god fugtighedscreme fra en såkaldt rynkecreme? Ofte er det prisen.

De ingredienser, der virker i en rynkecreme, nemlig antioxidanter, peptider, cellekommunikerende ingredienser osv., findes ofte også i andre fugtighedscremer, og et kig på ingredienslisten siger mere om cremen, end om den hedder noget med rynker eller ej. Rynkecremer indeholder ikke pr. definition noget andet end de cremer, der bliver solgt som fugtighedscremer.

Rynkecremer forebygger ikke
Der findes meget få kosmetiske ingredienser der har en lille – hvis nogen – effekt på rynker. Peptider og lignende virker i den periode, du bruger dem, og når du holder op med at bruge dem, så virker de ikke længere. Jeg kender ikke til et eneste stof, der har en dokumenteret forebyggende effekt på rynker. Antioxidanter har en teoretisk forebyggende effekt, da de modvirker de frie radikaler, men det er stadig på et teoretisk plan og endnu vigtigere, så findes antioxidanter i overflod i mange almindelige fugtighedscremer.

Jeg spurgte engang Jørgen Esmann, som er en af Danmarks førende dermatologer om, hvad der kan forebygge rynker og svaret var:

Alle cremer virker på rynker. Virkningen skyldes, at cremer medføre øget vandbinding i huden, og det mindsker rynkerne helt af sig selv.

Men en ting kan forebygge…
Og hvis du er fast Pudderdåse-læser, så ved du hvad jeg vil sige: Solcreme. Smør dine børn ind, smør dig selv ind, smør din mand ind, hele året og hele tiden. Det er den eneste ting, det giver mening at tale om reelt forebygger rynker. Derudover er det alt rigeligt at pleje sin hud med det, der virker for den – rynker eller ej.

15 kommentarer

 • 1000 tak for svar! Livskrisen er hermed afværget *tørrer sved af (den endnu rynkefrie) pande*
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Velbekomme Maria. Nyd du din ungdom lidt endnu ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hurra, så fortsætter jeg bare med at bruge mit Derma babycreme. Den bedste fugtighedscreme jeg nogensinde har prøvet til min tørre hud i ansigtet. :-)
  (Havde ellers (også) ladet mig fortælle, at man skal begynde med rynkecremen når man er 25, men jeg har vist glemt det de seneste fire år. :-) Desuden er smilerynker ganske klædelige, synes jeg. Og det er naturligvis kun den slags rynker jeg får!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Babycreme holder! Og naturligvis får du kun smilerynker Anne :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] et ærligt svar på mit spørgsmål: Hvornår skal jeg starte med at bruge rynkecreme? Få svaret HER Kategori: DULLEGREJ Tags:hudpleje, Olay Tweet   ← A splash of […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super, tak for det :-) Jeg er 25 år og bruger stadig ikke rynkecreme, men jeg har tit tænkt, at jeg snart må i gang.. Nu behøver jeg ikke længere at have dårlig samvittighed :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, hvor er jeg glad for det svar :) For har lige investeret i ny creme, men var bange for, at jeg burde have investeret i noget rynke halløj, haha.. Fylder 25 år om et halvt år, men skal dog stadig vise “ID” alle steder..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Dejligt, at I lige har smidt en artikel om rynkecreme – så kan det være, jeg kan få overbevist min mor om, at det altså ikke er værd at smide penge efter! Jeg har selv haft en lang samtale med en sød ekspedient på det lokale apotek om præcis det her emne. Solcreme ER bare det eneste, der ellers kan gøre en forebyggende forskel. Og rynker kan altså ikke undgåes helt, sådan er det bare at blive ældre med årene ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Kan vi så ikke få nogle gode forslag til solcremer tilnsigtet? Ofte “smelter” de og svider i øjnene,eller også bliver man helt fedtet i ansigtet….hej spejl!?! ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Det kan du tro Mille. Vi skal nok skrive meget mere om solcreme nu, hvor foråret nærmer sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Godt indlæg. Har I egentlig lavet indlæg før om dagcreme med solfaktor? Jeg er meget interesseret i at finde en der fugter godt, men synes det er overvældende svært. Kan I hjælpe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Lika

   Mange tak. Nej ikke endnu, men jeg lover, det står højt på to-do listen.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har læst, at det er omkring 15-16 års alderen, at det begynder at vende. Det er jo også der, at folk begynder at se rigtig “voksne” ud og ikke have barnlige træk mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  Hej! Jeg faldt lige over denne artikel – Kan jo se, at den er skrevet nogle år tilbage. Men Jeg er netop begyndt at eksperimentere med anti-aging creme (er 26) men jeg bruger jeres Alt i en creme, som jeg ELSKER! (Virkelig dejligt produkt).. Men så undrer det mig, at I har en anti-aging creme også, når du netop I denne artikel skriver, at en god fugtighedscreme burde kunne gøre det. Vil du mene, at jeg ikke behøver begge cremer så?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis du ikke har nogen rynker, du gerne vil gøre noget ved, så behøver du den bestemt ikke. Vores antiage creme er kun beregnet til alle os, der allerede har rynker og andre alderstegn, vi gerne vil gøre noget ved. Hvis du er 26 (nu ved jeg jo ikke hvordan du ser ud), så er der næppe nogen grund til at gøre mere ud af det end Alt i en cremen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Look med Max Factor Smokey Eye Effect