Røde læber i en juletid

Lilla og glitter

Glitter er festligt at se på og det er en nem måde at peppe et look op i en fart. Det er derimod meget lidt festligt at få glitter i øjnene. Glitter skal hæftes ordentligt og det er vigtigt at bruge noget glitter, som er godkendt til brug omkring øjnene. Brug af glitter er på eget ansvar, men det er slet ikke svært, hvis du følger denne vejledning. En del af denne vejledning er tyvstjålet fra to andre af Pudderdåsernes looks, så hvis du synes teksten virker bekendt, så ved du nu hvorfor.

Look: Lilla og glitter, færdigt look

Øjne: Hele øjenlåget er primet med Too Faced Shadow Insurance. Øjenkrogen er lysnet med Dazzlelight øjenskygge fra M.A.C, hvorefter jeg tegnede på hele øjenlåget med Gosh Velvet Touch Eyeliner i farven Purple Stain. Tegn den form du ønsker og blend kanten hele vejen rundt, så denne ikke er så skarp.

Look: Lilla og glitter, kun eyeliner

Oven på eyelineren har jeg brugt et pigment fra M.A.C. i farven Grape. Det skal på, mens eyelineren stadig er fedtet, derfor er det en rigtig god idé at tegne på et øje af gangen, med mindre du arbejder meget hurtigt.

Look: Lilla og glitter, med pigment

Trick: Pigmenter binder bedst på huden, hvis man husker at bruge en primer (Too Faced Shadow Insurance, Paint eller Paint Pot fra M.A.C. er alle gode valg). Man kan også sagtens bruge en fedtet base for eksempel en eyeliner eller de super fine High Tech Lighter?e fra Make Up Store. Hvis man er nervøs for, at øjenskyggen havner i en fedtet stribe i øjenfolden, kan man sagtens bruge en primer først. Når man bruger en mere fedtet base, er tricket at bruge ganske lidt af produktet og derefter mætte det med pigment, øjenskygge eller hvad man nu bruger.
For mere intensitet i pigmentets farve, kan man fugte sin pensel ganske let. ENDELIG IKKE FOR MEGET da konsistensen bliver alt for vandet. Penslen skal som sagt være fugtet endelig ikke våd. Hvis pigmentet slet ikke makker ret så prøv med fingrene. Whatever works for you!

Trick: Hvis du oplever at pigmentet falder ned på kinderne, skal du prøve at arbejde det bedre ind i penslen og duppe den på. Hvis ikke det hjælper kan du altid ty til det gamle trick med en transparent pudder på de udsatte steder, som så børstes væk, når øjenmakeuppen sidder, hvor den skal.

Når du synes det ser rigtigt ud, er det tid til glitter. Her har jeg brugt et rødlilla glimmer fra Make Up Store i farven Virgio. For at fæstne glitteret har jeg brugt Mixing Liquid fra Make Up Store, men du kan også bruge en vippelim (som bliver transparent, når den tørrer) eller helt almindelig glidecreme.
Først fugtede jeg en flad pensel (med kunstige hår) med Mixing Liquid, derefter dyppede jeg den i glitteret og duppede det forsigtigt oven på den lilla skygge. Du må endelig ikke gnide eller pensle det på, du skal forestille dig, at du trykker det fast. Hvis du anvender et af alternativerne til Mixing Liquid skal dette produkt på først, hvorefter du “trykker” glitteret på. Øv dig eventuelt på hånden, sådan at du bliver fortrolig med mængden af produkt kontra mængden af glitter.

Look: Lilla og glitter, med glitter

 

 

 

 

 

 

 

Trick: Det er ikke nødvendigt at være nervøs for at spilde på kinderne, glitteret kan let fjernes igen. Dette gøres med et stykke tape: Hold lidt tape mellem fingrene og pres det forsigtigt mod kinden (eller hvor glitteret er havnet), det fjerner nemt og hurtigt glimmer på afveje.

Dette trick kan med fordel bruges, når du skal have makeuppen af igen. Det kan godt være en barsk affære for de sarte øjenomgivelser at få glitteret af, hvis det bliver gnedet af med vat og makeupfjerner. Tænk på at det fungerer som en grovkornet eksfoliering på dine øjenlåg, Av!

Jeg skulle have husket på mine egne ord, for en lys eyeliner havde løftet dette look betragteligt. Jeg glemte det, den dag jeg lavede looket, men nu får I lige tricket igen:

Trick: Til de mørkere og mere markante looks kan en eyeliner i lys gul, hvid eller beige, lysne og lette looket, så det syner knap så voldsomt. Eyelinere i ovennævnte farver er også gode, hvis dine øjne syner rødere end normalt. Og så er de en instant øjenåbner på de dage, hvor man måske skulle have sovet et par timer mere.

Ansigt: Først er mørke rander, rødme og andre uheldigheder dækket med concealeren Cover All Mix (den lyse) fra Make Up Store.

Derefter har jeg anvendt Superstay 24hr Foundation fra Maybelline i farven 030

Til sidst er huden børstet let over med Mineralize Skinfinish Natural i farven Light Medium.

Vipper: Til vipperne har jeg brugt to lag af The Falsies Volum’ Express Mascara fra Maybelline.

Bryn: Brynene er tegnet op med øjenskygge i farven Omega fra M.A.C. og en lille hård skråpensel.

Kinder: Til kinderne brugte jeg Dolce Vita blush fra Nars.

Læber: Til læberne har jeg brugt Rebel læbestift fra M.A.C, desværre havde jeg ikke fået hverken lipliner eller pensel med, så den sidder langt fra perfekt. Hvis du vil vide, hvordan jeg burde have gjort, kan du læse her.

Look: Lilla og glitter, læber

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Røde læber i en juletid