Sparegrisen: Gratis fragt på Magasin.dk

Guide til de perfekte røde læber

Der er noget helt særligt over røde læber. Når Hollywood blænder op for uddelingerne af diverse statuetter og priser er der mange forskellige slags røde læber på programmet. Se et af stjernernes makeup-artist, Director of Makeup Artistry Gregory Arlts bud på læber til den røde løber her.
En af de ting der gør de røde læber så eksklusive er, at mange tror det er utrolig svært at opnå det sexede look.
Pudderdåserne har hørt bønnen og håber at denne vejledning vil hjælpe vores læsere til at undgå det forhadte klovnelook. Vi opfordrer hermed alle til at bringe lidt glamour ind i deres liv. Røde læber kan både bruges til hverdag og fest, prøv det en helt almindelig tirsdag, du får det meget bedre, det lover jeg.

Forberedelse
Når du vil til at gå med læbestift uanset farve er det vigtigt, at dine læber er velfugtede. Det betyder, at hvis du ikke allerede bruger din læbepomade regelmæssigt, skal du se at komme i gang. Læs om pudderdåsernes yndlings læbepomade her.
Tørre læber og læbestift er en skrækkelig kombination, pigmentet fra læbestiften sætter sig i flagerne på læberne og det er meget lidt kønt. Hvis dine læber er tørre og skaller, kan du ganske blidt skrubbe læberne. Til dette formål findes der særlige skrubbecremer til den sarte hud på læberne, men en blød tandbørste eller lidt sukker blandet med olie kan sagtens gøre det.

Huden
Når læberne skal fremhæves er det meget vigtigt, at eventuel rødme i huden er blevet neutraliseret. Dette klares sædvanligvis fint med almindelig foundation og måske concealer. Hvis du som jeg har tendens til voldsom rødme, kan du tone rødmen ned med produkter med gul undertone. Den slags produkter kan du blandt andet finde hos Make Up Store (meget mere om dette mærke i nær fremtid). Clinique lancerede i oktober en gul pudder til formålet, du kan læse Pudderdåsernes anmeldelse her.

Udvælgelsen
Når du skal finde den helt rigtige røde farve, er det smart at vælge en butik med et stort udvalg af mærker, gerne et sted hvor du kender personalet og føler dig tryg nok til at spørge om hjælp og råd.

Beslut dig for hvordan læbestiften skal se ud. Skal den være mat som en ægte divas? Den matte læbestift holder rigtig godt, men tørrer desværre også læberne ud.
Skal den være cremet som du har set det på podierne? En cremet læbestift er mest behagelig (efter min mening) og kan sagtens holde, hvis du øver dig lidt og følger vejledningen nedenfor.
Det kan også være en gloss? En god pigmenteret gloss eller en let transparent læbestift er et rigtig godt sted at starte, hvis du synes, det er lidt vildt med røde læber. Den ofte lidt klistrede fornemmelse en gloss har, kan endda hjælpe dig til at huske på ikke at tvære det ud og vænne dig til at have noget på læberne.
Øv dig med den valgte variant når du går der hjemme. På den måde kan du vænne dig til at se dig selv med de røde læber. En anden god metode til at vænne sig til de røde læber er at male lidt af læbestiften på fingeren og derefter duppe det på læberne, sådan at udtrykket ikke bliver helt så markant.
Bemærk at nedenstående vejledning ikke gælder for læbestifter af to-komponent typen.

Hvis, hvis og hvis?
Hvis du før har givet op, når du har været på jagt efter den perfekte røde farve, er her et par huskeregler.
Hvis dine tænder er lidt gule er det de røde farver med blå undertoner du skal gå efter og orange du skal forsøge at undgå. Orange er de gule tænders fjende.
De orangerøde nuancer er derimod perfekte til dig med rødt hår eller fregner.
Er dine læber smalle, er det en god idé at undgå alt for mørke farver, da dine læber vil synes endnu smallere.
Hvis du har mørkt hår og gylden hud, skal du lede efter de lidt brunlige røde nuancer.
Rigtig postkasserød er smukkest til dig med lys hud.
Når du har kigget sortimentet godt og grundigt igennem og har fundet din(e) favoritter, skal du teste læbestiften. Her nytter det intet at male på hånden, læbestiften skal prøves på læberne (men vær selvfølgelig opmærksom på hygiejnen).
Hvis du har skuffen fuld af røde læbestifter uden, at de har helt den rigtige farve, skulle tippet være at blande to (tilfældige) af de røde farver, du allerede har. På denne måde skulle du opnå den perfekte nuance. Om det virker ved jeg ikke, da jeg ikke selv har afprøvet tricket.

Lipliner
Når nu du er ude og shoppe, skal du huske at købe en matchende lipliner. En sådan findes ikke nødvendigvis i samme mærke, derfor er det vigtigt at du prøver dig frem. Hvis det er umuligt at finde en matchende farve, kan du måske finde en der matcher din egen læbefarve. Hvis du ikke finder nogen af delene, kan man købe helt ufarvede liplinere hos blandt andet E.l.f. og The Body Shop, som jeg før har talt om. Det vigtigeste ved køb af lipliner er aldrig at købe en, der er mørkere end ens læbestift, da det i bedste fald ser klovneagtigt ud.

Og endelig vejledningen
Som regel slutter man makeuppen af med læbestiften, men det er en rigtig god vane at forberede sig på læbestiften fra starten. Det gør man ved at huske læbekanten, når man tager sin foundation på og eventuelt give læberne et ganske tyndt lag pudder. Katja har herunder afprøvet vejledningen, så du også kan se de forskellige trin på billederne.

Røde læber lipliner
1.
Start med lipliner udvalgt efter ovenstående princip. Det bliver måske ikke perfekt de første par gange, men du skal nok lære at få tegnet din læbekant perfekt op. Når du tegner, skal du tegne enten fra amorbuen og ud til mundvigen eller fra mundvigen og ind til amorbuen. Tegner man fra den ene side til den anden, ender man ofte med et skævt resultat. Reglen gælder også for underlæben.
Røde læber lipliner
Der skal tegnes hele vejen rundt i kanten af læben (endelig ikke udenfor). Når du tegner, skal du forsøge at slappe af i læberne. Det er en rigtig dårlig idé at stramme læberne, da læbernes form bliver forvrænget. For et endnu mere holdbart resultat kan du tegne hele læben op med liplineren. Grunden til at man skal bruge en lipliner, er at læbestiften løber ud i selv de mindste små linjer omkring munden og i mundvigen.

Røde læber Rouge G 21 Gala
2.
Nu er det endelig blevet tid til læbestiften. Til den skal du bruge en pensel. Er det nu også nødvendigt, spørger du måske? Ja, det er det, hvis du ikke er super rutineret læbestift-bruger. En pensel kommer meget lettere ind i alle krogene, applikationen bliver præcis og laget af læbestift bliver mere jævnt. Det er ikke altid, at jeg gider finde en pensel frem og jeg fortryder det hver eneste gang.

Hvis holdbarheden ikke betyder det store for dig, kan du holde her.

Røde læber Rouge G 21 Gala
3.
For et holdbart resultat skal du nu kysse/duppe overskydende farve af på en serviet og dernæst gentage trin to. Det forøger holdbarheden af din læbestift betragteligt. For et mere mat look kan du ganske let duppe på læbestiften efter anden påføring.
Disse tre trin er det eneste, som skiller dig fra de glamourøse diva-læber. Hvis du stadig synes, det er svært, er øvelse den eneste vej frem.

Guerlain Rouge G 21 Gala

Hvordan er det nu?
Pudderdåserne bliver ofte spurgt hvilke regler, man skal følge, når det gælder makeup. Min regel er, at der ikke er nogen regler.
Hvis du gerne vil have fuld fokus på dine læber, er det en god idé at nøjes med en diskret øjenmakeup.
Det klassiske diva-look er en kombination af flydende eyeliner, markerede vipper og røde læber, se mit bud og læs vejledningen her. Smokey eyes er også smukt og meget festligt til røde læber. Se Katjas version og vejledning her.
Med andre prøv dig frem og se hvad du finder dig mest tilpas ved.

Her kan du købe det
Vi har brugt Guerlains læbestift Rouge G i farven 21 Gala. Det er sådan en rød, man bare forelsker sig i, når man ser den på sine egne læber. Det er også en meget lækker og holdbar konsistens og fabelagtigt hylster med indbygget spejl MEN den koster den uhyrlige sum af 325 kroner for læbestift (hvabehar). Du kan købe den i Magasin og Illum eller spare lidt på prisen ved at købe den her fra den engelske webshop Scentstore, hvor den kun koster cirka 220 danske kroner.

Liplineren er Exaggerate fra Rimmel i farven Red Diva. Den koster 49.95 i Matas.

Andre læbestifter, der er værd at kigge på, når du er på jagt efter den perfekte røde er Chanels Rouge Allure Laque i Dragon, Make Up Stores Pout, MACs Russian Red og Impassioned, Maybelline Color Sensational Lipcolor i 530 Fatal Red eller L’Oreal Color Riche Boosting Serum Lipstick i 502 True Red.

9 kommentarer

 • […] Heldigvis for os, der enten frygter klovnemund eller bare ikke er så trænede i den ædle kunst, så har Pudderdåserne lavet en fantastisk guide til de perfekte røde læber […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Super indlæg! Mon I har nogle gode bud på en læbestift med blå undertoner (til dem med de lidt gule tænder)…? Jeg kan ikke se sådan noget før det er på læberne – og på det tidspunkt har man jo for det meste købt og betalt det… På forhånd tak :) mvh Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Nina

   Det vil jeg sige at den viste i indlægget, Rouge G i Gala gør. Den har en diskret blå undertone, som jeg synes virker på den måde. Vi kan lige høre Helene om hun har flere idéer.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  Hej Nina!

  Du SKAL prøve den på læberne :)
  Hvis du ikke har lyst til at stå i f.eks. Matas og prøve farver, så spørg om du ikke må få en lille smule med hjem i et prøvebæger ( husk at skrive navne og numre ned så du ved præcis hvilken farve, du skal gå tilbage og købe). Læs evt. afsnittet Hvis, hvis og hvis igen, det er ikke let at finde den rigtige farve og den behøver ikke være god bare fordi den er blåtonet. Måske virker det uoverkommeligt at gøre så stort et nummer ud af en læbestift? Men tænk på hvor fantastisk det er, når du har givet dig selv tiden og har fundet FARVEN.
  Lad være med at købe en farve du ikke har prøvet, det er spild af penge hvis den viser sig at være mindre heldig

  Mvh. Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for en kanon god vejledning! :-)
  Kan I sige noget om, hvilke mærker i læbestifter (gerne forholdsvis billige), der ikke “sidder i hele hovedet” efter brug?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej,

  Jeg har købt Macs Ruby Woo mat. Jeg synes ikke, at den er særligt holdbar – faktisk nærmere det modsatte – når jeg begynder at drikke/spise.

  Kan I anbefale et mærke/en mat rød læbestift med blå undertoner?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Altså én, der holder til at spise, drikke, kysse osv. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trins

  Hejsa,
  Den der Guerlain nr. 21 fås vist ikke mere.
  Har I et bud på en lign. rød læbestift med blå undertoner (som ikke gør tænderne mere gule end de er :-))?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Trins
   Det ser desværre ud til at du har ret :'(
   Det er lidt pudsigt, du spørger i dag, fordi jeg netop stod i Sephora og tænkte på, at det var tid til en top ti over netop røde læbestifter.
   Hvis jeg blev vækket midt om natten og spurgt om min favorit, så ville det være Annabella fra NARS, den kan du læse mere om her: http://pudderdaaserne.dk/2014/11/07/fredagsfavorit-nars-audacious-lipstick/
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sparegrisen: Gratis fragt på Magasin.dk