Look: Burmeser for en dag

Test af håndcreme: Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve

Foto: www.kiehls.com

Her er anden creme i Pudderdåsernes serie om håndcremer. Oprindeligt var det meningen at lave én enkelt artikel, hvor vi testede cremerne. Meget hurtigt blev det dog meget omfattende og derfor har vi i stedet valgt at skrive om én creme af gangen. Alle cremerne bliver bedømt ud fra de samme kriterier, nemlig ingredienser, absorption, fugtende/plejende egenskaber, duft og konsistens.

Denne gang er det Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve som har været med på tur, ligget i tasken og stået ved siden af håndvasken og på sengebordet. Kiehl’s er for ganske nylig kommet til Danmark, men er et 159 år gammelt apotekermærke fra New York. Denne håndcreme er med Kiehl’s egne ord beregnet til meget tørre og aktive hænder. Det må betyde at den er perfekt til mine hænder, som dagligt bliver udsat for et bombardement af vand, sæbe, håndsprit og diverse andre ikke hudvenlige midler.

Duft
Cremen indeholder eucalyptusolie, som er den eneste duft jeg umiddelbart lægger mærke til. Denne duft får mig til at tænke på juledekorationer, hostebolcher og fodcreme. Den har hjulpet mig til at huske at smøre mine fødder (hvilket jeg ellers er ekspert i at glemme), men udover denne virkning gør duften ikke noget for mig andet end at svide, der hvor huden er rigtig tør.

Konsistens og absorption
Mit første indtryk af cremen er at den er behagelig. Tilpas fed i konsistensen til at virke nærende, uden at være for sej at smøre ud. Desværre trænger den ikke særlig nemt ind i huden, jeg masserede i lang tid uden at miste fornemmelsen af en ubehagelig hinde på hænderne. Hinden er åbenbart tilsigtet, for Kiehl’s skriver at denne hinde gør huden i stand til at optage og absorbere fugt fra luften og giver en beskyttende handskeagtig effekt, som beskytter mod fugttab. Selv lang tid efter cremen er kommet på, føles det som om mine håndflader ‘sveder’, hvilket er yderst ubehageligt. På håndryggen føles overfladen af huden velfugtet, men det er som om det heller ikke trænger ordentligt ind der. Det er svært at beskrive fornemmelsen, men det er som om cremen udelukkende lægger denne hinde på huden uden egentlig at pleje.

Ingredienser
Kiehl’s Ultimate Strenght Hand Salve indeholder ingen særlig spændende ingredienser. Standardingredienser som fedtstoffer og olier pryder ingredienslisten på enhver håndcreme og Kiehl’s Ultimate Strenght Hand Salve er ingen undtagelse. Den indeholder tilmed eucalyptusolie, som kan irritere huden. (Kilde: Clinical Experimental Dermatology, Marts 1995 m.fl.)

Plejende egenskaber
Som nævnt ovenfor oplever jeg slet ikke, at cremen virker plejende. Kiehl’s skriver ellers at den både beroliger, fugter og plejer huden. Den beroligende effekt har jeg ikke mærket noget til, tvætimod klør det mellem mine fingre. Efter håndvask føles huden ikke helt så tør og cremehungrende som sædvanligt, så den før omtalte hinde beskytter som lovet. Problemet er så bare at man jo burde smøre hænderne ind igen og det har jeg ikke lyst til og så hjælper cremen jo ikke meget.

Summa summarum
Følelsen af at svede i håndfladerne er virkelig ubehagelig og holder alt for lang tid til at jeg kan leve med det. Samtidig svider eucalyptusolien på de meget tørre områder på håndryggen, så en konstant stikkende fornemmelse holder mig med selskab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Look: Burmeser for en dag