3 huskeregler om naturlig og økologisk hudpleje

Test af håndcreme: Eight Hour Cream Intensive Moisture Hand Treatment

Eight Hour Cream Intensive Moisture Hand Treatment

Foto: Elizabeth Arden

I dag skyder vi en ny serie om håndcremer i gang. Oprindeligt var det meningen at lave én enkelt artikel med test af cremerne. Det blev dog meget omfattende og derfor har vi valgt at skrive om én creme af gangen. Alle cremerne bliver bedømt ud fra de samme kriterier, nemlig ingredienser, absorption, fugtende/plejende egenskaber, duft og konsistens.

Eight Hour Cream Intensive Moisture Hand Treatment
Den første creme i serien er Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment fra Elizabeth Arden. Den originale Eight Hour Creme er en klassiker og den har ry for at kunne kurere næsten hvad som helst. Da håndcremen i serien kom, regnede jeg med en creme med stort set samme konsistens. Det vil sige en sej og meget fed creme, som ikke let trænger ind i huden.

Konsistens og absorption
Mit første indtryk af cremen var, at den er let i konsistensen. Den er mere som en gelé end en creme og den efterlader huden med en fløjlsagtig overflade. Denne konsistens fungerer perfekt på håndryggen, men i håndfladerne er den urimelig lang tid om at trænge ind. Mine håndflader føltes fedtede og svedige uden at være det. Følelsen kan bedst sammenlignes med følelsen af, at huden slet ikke kan ånde. Denne følelse fortager sig dog efter en tid, men mens det står på er det ikke behageligt.

Duft
Duften på den originale Eight Hour Creme er næsten lige så berygtet som dens fortræffeligheder. Hjemme hos os, både i mit barndomshjem og i mit nuværende hjem, går denne creme under det lidet flatterende navn ‘Lugtecremen’.  Håndcremen har ikke helt så kraftig duft som den originale creme, men dejlig er den stadig ikke. Selv efter lang tid kan de æteriske olier uden besvær duftes uden at tage hænderne op til ansigtet. Den dufter altså stadig meget kraftigt på en lidt medicinsk måde.

Ingredienser
Ingredienslisten er meget uimponerende. Den består af ganske almindelige fedtstoffer, du finder i alle cremer. tilsat en række parfumestoffer og æteriske olier, der kan give allergikere problemer, irritere huden og absolut ingen fordele for huden har. Du finder hverken eksfolierende stoffer, antioxidanter eller andre interessante stoffer i denne creme, der i bund og grund består af fedt og parfume.

Plejende egenskaber
Når cremen først er trængt ind, føles det egentlig meget behageligt. Og et par dages brug har gjort hænderne (i mit tilfælde håndryggen) dejlig bløde. Jeg oplever at den efterlader en hinde, som selv efter grundig håndvask kan fornemmes.
Her i varmen svider cremen, når jeg sveder. Det er ikke meget, men nok til at jeg bliver bekymret. Dette oplevede jeg ikke i foråret, da cremen første gang blev testet.

Summa summarum
Er dette en creme jeg køber igen? Svaret er nej! Det bekymrer mig at den svider. Hvilke gener vil lang tids brug af cremen mon føre med sig?

Hvis jeg ignorerer lugten, den ringe absorption og svien er cremen helt sikkert god. Men det er ikke ting jeg kan eller vil gå på kompromis med. Det er ærgerligt, da jeg egentlig tror den vil være til stor gavn, når huden på hænderne bliver sat på prøve til vinter.

11 kommentarer

 • J. C. Olsen

  Desværre fandt jeg først denne artikel EFTER jeg har investeret i dyre domme i netop 8 hour håndcremen.
  Jeg kan kun sige min oplevelse er den samme som beskrives i artiklen – synes ikke det er en behagelig håndcreme.
  Så for ikke at ærge mig gul og grøn over de mange penge, så vil jeg bruge den på hælene.
  Jeg er også ked af, når jeg kommer med et problem med MEGET tørre hænder pga bl.a. mit arbejde, så får jeg anbefalet denne creme i Matas.
  Min tørre hænder skyldes også aldersforandringer, hvilket jeg ikke tro ekspedient tog med i sine overvejelser?

  Kan I anbefale noget bedre – har prøvet rigtig mange forskellige i mange prislag, men det er som om de sætter en hinde og så fedter de meget og huden virker lige tør efter kort tid – begynder at småskalle.

  Venlig hilsen
  J.C. Olsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan du tro, vi kan. Hvad har du prøver? Af mine favoritter er:

   Cliniquee Deep Comfort: http://pudderdaaserne.dk/2011/09/21/dasedarlings-clinique-deep-comfort-hand-and-cuticle-cream/ Absolut yndlings!
   og så synes jeg at Derma Eco er god også, hvis den skal være billigere

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • J. C. Olsen

   Hej og mange tak for hurtigt svar.
   Jeg har gennem længere tid brugt Locobase Repair fra apoteket, men den fedter utrolig meget og jeg synes heller ikke den hjælper på sigt.
   Så har jeg købt nogle af matas egne håndcremer – de stribede – nogle billige rundt i supermarkederne.
   Men har så siden fundet ud af jeg skal passe på med at skelne mellem håndlotion og creme.
   Lòreal Nutri soft 24 h er nogen lunde god – den kan jeg li`pga duften af citrus, men den har det også med at sætte en hinde fornemmer jeg. (Hvad er det forøvrigt af ingridienser, der sætter denne hinde?)
   Har fået en ganske lille prøve på Orgins håndcreme, men ikke nok til at finde ud af, om den også sætter en hinde – duften kan jeg ganske godt li`.
   Vil helt sikkert afprøve jeres råd og forslag. Da jeg har rundet 55 år er det som om huden kræver noget mere.
   Mon I generelt kunne fortælle lidt mere om gode ting vi skal gå efter, ansigtscremer, krop, makeup osv. – så vi ikke køber katten i sækken, fordi vi/jeg ikke ved bedre.

   V.H.
   J.C. Olsen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej J.C.

   Det kan du jo i den grad tro, at vi gerne vil. Det er faktisk det, hele bloggen handler om. Så hvis du kigger dig omkring i vores artikler, så skriver vi nærmest ikke om andet. :-)

   Der er flere ingredienser, der kan lave sådan en hinde. Jeg har ikke set den creme, så jeg ved ikke hvilken. Men glycerin er ofte anvendt til det i håndcreme. Faktisk vil man ofte gerne ud fra et rent beskyttende synspunkt have sådan en hinde i en håndcreme jo – så den beskytter huden. Men mange kan ikke lide følelsen.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J. C. Olsen

  Igen tak for hurtigt svar. :-)

  Jeg har nu haft tid til at kigge rundt – jamen der er jo til uger og månders læsning.

  Der er så mange gode værdifulde informationer – som jeg ialtfald ikke altid lige selv tænker over.
  Men jeg er nu efter at ha`fundet jeres side – blevet mere obs på ingridienser osv.
  Førhen sprang jeg let og elegant henover indholdet – det virkede fór uoverskueligt – jeg stolede mere på ekspedienten eller veninderne, men det gør jeg så ikke så meget mere – desværre.

  V.H. J.C. Olsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J. c. Olsen

  Hej PD
  Takket være jer er jeg nu begyndt at undersøge, hvilke ingridienser der egentlig er i de forskellige håndcremer.
  Jeg har lige prøvet Derma Eco Håndcreme – men det bliver så ikke een af mine favoritter.
  Økologisk håndcreme med birk er heller ikke mig – giver mig sjovt nok kløe og duften er for voldsom.
  Derimod vil jeg anbefale Neutral Håndcreme – som er mere fed og bl.a. indeholder panthenol som virker beroligende og helende på huden.
  Den skulle I tjekke ud……
  En kombiantion med den meget fede Locobase Repair om natten og Neutral Håndcreme om dagen ser ud til at virke ganske udmærket.

  Og så er jeg total vild med Dove Deeply Nourishing Body Wash – så tak for det tip og forresten også den med hårlakken istedet for glatjernet i en snæver håndevending.

  Venlig hilsen

  J. C. Olsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej JC
   Hvor er det godt at høre! Det gør det hele arbejdet værd. Og tak for de gode anbefalinger. Og nej, der er ikke noget der slår locobase der. Den har jeg også min mand på om vinteren, når hans ekstremt tørre hænder går helt amok.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Madsen

  Hej. Jeg har flere steder set propolis cremen fra Forever Living anbefalet. Kender I den ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Helle
   Desværre, der kan jeg ikke hjælpe
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Helle

   Nej den har jeg aldrig hørt om, er det noget specielt du vil vide om den?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Madsen

  Hej igen. Tak for tilbagemeldingen. Nej der var ikke noget specialet jeg ville vide, det var bare i relation til temaet om håndcreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 huskeregler om naturlig og økologisk hudpleje