Keratosis Pilaris: Bliv knopperne på armene kvit

Guide: Sådan laver du smokey eyes

Smokey eyes

Idéen om et smokey eye udspringer af en røgring. Forestil dig en røgring, som starter med at være tæt og bliver mere og mere udflydende jo længere ud, du kommer. På samme måde kan du lave en øjenskygge, som er mørk tæt ved øjet og bliver tonet ud derfra.

Meningen med denne vejledning er, at du kan bruge teknikken med stort set alle farver. Vi har lavet et blå-grønt smokey eye, men du kan selvfølgeligt bruge samme teknik med en hvilken som helst farve. Brun og grå er klassiske smoke eyes.

Vælg en mørk eller farvet skygge og eventuelt en lidt mørkere i samme farve til vippekanten. Vælg en eyeliner, der er en lidt mørkere nuance end øjenskyggen. Hvis du bruger to øjenskygger, er det en god ide, at den lyseste er mat, med mindre du har helt glatte øjenlåg.

Primer
Læg Too Faced Shadow Insurance eller en anden primer på hele låget fra vippekant til bryn. En god primer gør det lettere at tone øjenskyggen pænt ud.

Highlighter
Smokey Eyes - base og highlight

Læg highlighter under bryn og i inderste øjenkrog. Vi har brugt MAC Shroom lagt på med MAC 227 pensel. Tvær den let ud med fingeren under brynet.

Eyeliner
Smokey Eyes eyeliner Gosh Alligator
Læg Gosh 007 Aligator eyeliner hele vejen rundt om øjet, men kun tyndt under øjet. En nem måde at gøre det på er at lukke øjet og tegne i vipperne, på den måde kommer det både over og under øjet.

Øjenskygge

Smokey Eyes - øjenskygge smudge

Med 219 pensel og MAC One-Off  tværer du øjenskyggen ud langs hele stregen (både over og under øjet) og halvvejs op ad øjenlåget, mens du toner den ud. Her har du lidt travlt, du skal nå at gøre det inden eyelineren sætter sig. One-Off er grøn til den blå side med shimmer, du kan også prøve Steamy (som dog er mere blå) eller en anden blå-grøn.

Smokey Eyes - blending

Træk skyggen ud i den form, du vil have og blend kanterne godt. For at definere øjet yderligere har Helene lagt en mørkere skygge, MAC Plumage, langs vipperne hele vejen rundt. Men du kan fint lave et smokey eye uden dette skridt.

Smokey eyes eyeliner og mascara

Derudover kan du også vælge at gøre det lidt dramatisk med sort eyeliner på den våde kant hele vejen rundt. Afslut med Mascara. Vi har brugt Clinique High Impact.

Køb MAC i Magasins webshop her.

Smokey eyes - færdigFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

4 kommentarer

 • Christina S

  Super vejledning med trin for trin guide. Så kan selv jeg vist finde ud af det.

  Mvh Christina S (Mys mor)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja SH

  Nu er der vist ikke længere en undskyldning for ikke at kunne finde ud af det ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HR

  Spørgsmål til:
  For at definere øjet yderligere har Helene lagt en mørkere skygge, MAC Plumage, langs vipperne hele vejen rundt.
  Bliver det lagt oven på den streg/eyeliner, der blev lagt i step 2? Hvis, så forstår jeg ikke idéen med eyeliner først?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  Hej HR

  Jeg synes looket var blevet for lyst eller usmokey om du vil.
  Eyelineren intensiverer og holder på pigmentet i den første skygge, den mørkere skygge tilføjede den smokeyeffekt. Giver det mening?
  Til et “rigtigt” smokey eye skal farven gradueres op og ud fra vippekanten (hele vejen rundt om øjet). En mørkere eyeliner havde gjort det ligeså godt og havde været både hurtigere og smartere :) men nu var vi jo i gang med billederne og fortsatte derfor med en mørk skygge i stedet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Keratosis Pilaris: Bliv knopperne på armene kvit